SHARE

El Barça està patint les baixes de dos dels seus jugadors claus: Pete Mickeal i Joan Carles Navarro; això està afectant de forma important el rendiment de l´equip. El conjunt de Xavi Pascual té molts problemes per resoldre els partits, la baixa dels seus dos millors anotadors és evident que és un factor important.

La situació es complica perquè les baixes de Pete i Joan Carles van per llarg i no sé si el Barça es pot permetre el luxe de competir a l´ACB i l´Eurolliga sense dos dels seus jugadors puntals. Es calcula que les lesions d´ambdós jugadors podrien durar aproximadament 2 mesos…

Tot això em fa pensar en què  se n´ha fet de la perla bosnia del Barça, Nihad Djedovic, ara mateix cedit al Lottomatica de Roma. Tot semblava indicar que Djedovic faria el salt al primer equip fa un any, però no se sap perquè Xavi Pascual va preferir cedir-lo a l´Obradoiro. És cert que els números de Djedovic a terres gallegues van ser decebedors  pel que s´esperava d´ell, però les lesions no el van acompanyar. I de cop i volta sembla com si Djedovic hagi estat del tot descartat pel cos tècnic blaugrana.

Djedovic està triomfant a la LEGA, amb una mitjana de 14 punts per partit i una valoració de 16, amb una estadística del 80% en tirs de dos, del 30% en tirs de 3 i 81% en tirs lliures. En el seu últim partit va anotar 27 punts i va obtenir 40 punts de valoració. Djedovic em recorda al cas Marc Gasol. No li hem donat cap oportunitat i queda claríssim que acabarà triomfant, els seus registres al llarg dels anys així ho avalen. Sembla que no n´aprenem dels errors del passat i no entenc perquè els jugadors han de triomfar fora per cridar l´atenció. El cos tècnic mai no ha acabat de confiar en Djedovic i ha hagut de marxar fora a guanyar-se les garrofes abans d´enfilar el seu camí cap a la NBA.

El Barça va preferir renovar Basile i Grimau en comptes de rejovenir la plantilla. Penso que ara mateix el Barça seria molt més fort amb Djedovic, mentre el bosni podria suplir amb garanties les baixes de Pete Mickeal i Navarro. La solució ja era a casa i sembla que sempre l´hem d´anar a buscar fora. En canvi el Real Madrid li està donant una bona oportunitat a Mirotic, un altre jugador dels Balcans amb molt de futur i que sembla que triomfarà al Real Madrid.

Algú ens explicarà que ha passat amb Djedovic i si el pensen repescar algun dia? I el cos tècnic té un pla B per suplir les baixes d´aquests jugadors tan determinants?

Font: Estadístiques Djedovic LEGA

Lectures 5721 vegades per 1678 lectors

Comentaris

3 COMMENTS

  1. Sembla mentida que hagis jugat tants anys a bàsquet, noi. Fins i tot tu o jo podriem tenir bones estadístiques en un equip com la Virtus Roma en una lliga tan paupèrrima com la italiana.

    Djedovic va ser cedit l'any passat a l'Obradoiro per foguejar-se a l'ACB. Aquest any ha anat a Roma per foguejar-se a l'Eurolliga. El pla és que l'any vinent torni a Barcelona per cobrir la baixa de Basile, amb els quilòmeteres i l'experiència que no tenia abans de les cessions. I parlar ara mateix del seu salt a la NBA sembla poc menys que una temeritat.

    Ah, i sisplau, no ofenguis la nostra intel·ligència comparant la política de Creus amb la del Madrid de bàsquet. Bé, tens raó, que l'any passat van fitxar "el Gasol de los Balcanes"… o encara penses que el Madrid li va passar la mà per la cara al Barça fitxant Messina?

    Aaaaiii, Ferriol, Ferriol… quién te ha visto y quién te ve…

LEAVE A REPLY