SHARE

Escolto una vegada i una altra les declaracions de Joan Gaspart  a l’emissora COM Ràdio i m’estiro dels cabells. “Rosell es va equivocar, havia d’haver dit 14-0!” digué l’expresident que va deixar el Barça en la situació més precària econòmicament parlant. No entenc com una persona que té i ha tingut tant de poder concentrat a les seves mans continuï fent una lectura “hooligan d’anar per casa” de certes situacions de la vida de Can Barça.

Gaspart recorria habitualment al seu “populisme” per fer furor entre la massa blaugrana, cosa que va ajudar-lo a ser escollit president del Barça per una àmplia majoria de socis. Ben aviat es va veure que Gaspart no era només un personatge de perfil baix, com diria Roncero, si no un autèntic desastre com a governant de la nau blaugrana. No sabia invertir bé els diners que va heretar de la marxa de Figo, va ser nefast portant les finances del club i la massa social li va girar l’esquena ben aviat. Va haver de marxar amb la cua entre cames deixant el Barça ben a prop de la fallida tècnica.

Parlar de l’etapa Gaspart és parlar dels pitjors anys del barcelonisme, travessia del desert, ni un euro a la caixa, mocadors a les graderies i declaracions impròpies d’un president i representant d’una institució com és el FC Barcelona.

Guardiola representa l’antítesi de Gaspart: un home intel.ligent, tenaç, amb idees clares, sense sortides de tó i un respecte essencial per l’oponent. Guardiola va corregir Rosell per haver-la vessat el dia de la porra solidària del 5-0 i ahir el populista Gaspart va voler sortir a defensar l’errada de Rosell. Segur que Guardiola quan llegeixi el que va dir Gaspart estarà molest amb la seva intervenció.

No sé si Rosell necessita un “capote” de Gaspart. Quan Gaspart parla i defensa algú més aviat sembla com si li fes el “petó de la mort”. Recordo que durant els darrers temps de l’època Laporta, aquest sortia a defensar “l’amic Joan”, i cada vegada que obria la boca era un punt negatiu per Laporta.

Les males llengües diuen que Rosell després de fer pública la Due Dilligence  i enviar Laporta i els seus als jutjats tenia previst fer el mateix amb Gaspart, fent sortir a la llum la Due Dilligence que es va fer en el seu dia del govern Gaspart i portar-ho també als jutjats si els socis ho consideren. El millor que pot fer Gaspart és amagar el cap sota l’ala no sigui cas que el soci vulgui demanar-li comptes pel que va fer.

Sigui com sigui, el Barça de Guardiola, tal com el considera la majoria dels socis blaugrana, el que no vol són sortides de to, ni presidents superbiós, ni expresidents hooligans o que ens han portat a la ruïna. Guardiola vol guanyar al camp, sumar títols i deixar enrere polèmiques estèrils. Que lluny queden aquells temps en què passàvem 14 anys sense guanyar un títol, o aquells de les travessies pel desert sense un euro a la caixa.

Gaspart seria un gran personatge mediàtic al Sálvame Deluxe, però és un mal representant del barcelonisme. Hi esteu d’acord?

Lectures 4561 vegades per 1691 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY