SHARE

Pilar Rahola és una de les periodistes més mediàtiques catalanes sobretot perquè sol ser una dona amb empenta, valenta i que diu les coses pel seu nom. Avui és notícia pel seu enfrontament amb l’Helena García Melero (presentadora de TV3 i dona del director de l’Sport Joan Vehils – un dels periodistes més afins a Sandro Rosell) sobre l’acte organitzat per la directiva en homenatge a la dona barcelonista aquest proper diumenge al Camp Nou. Rahola ha criticat la doble moral d’un Sandro Rosell capaç de pactar amb un règim dictatorial islamista que discrimina les dones i alhora reinvidica la dona barcelonista en un acte que ella categoritza de populista.

Com a dona i estudiant de periodisme, Pilar Rahola és un referent per mi. No per les seves aportacions a programes de la televisió escombraria, si no perquè em sembla una persona amb principis, que sol barallar-se per allò que ella creu com a just, que mai difama ni calúmnia i que sol fer ús de fonts fidedignes per justificar els seus arguments.

Últimament s’ha posicionat contra l’acord que la directiva de Rosell ha tancat amb el govern islàmic de Qatar i per això ha rebut moltíssimes crítiques. Rahola és tan valenta com cabuda, però és una persona amb ideals, de les que es posa el “mono” de lluita i no la fa callar ningú.

Rahola sol dir el que ningú gosa dir, ja sigui per línia editorial o per censura o per no voler molestar els poders fàctics. Rahola no s’arronsa i no ho fa davant d’un president amb 250 milions d’euros de patrimoni capaç de poder enfonsar qualsevol adversari agosarat que pretengui plantar-li cara. Solem acceptar que allò que la majoria de periodistes callen es converteixi en una veritat naturalitzada, irrefutable i acceptada. Criminalitzem aquells periodistes i aquelles persones que sense por fan de la paraula la seva arma per trencar amb la norma convencional moltes vegades injusta i equivocada. El seny i la moderació es converteixen a vegades en la covardia i la por per dir el que la majoria pensa.

Rahola diu les coses tal com són. No es pot homenatjar la dona una vegada cada temporada. L’homenatge ha de ser la traducció en quotes d’igualtat d’homes i dones en la vida pública de Can Barça. Què maco en Rosell! Avui fa l’acte populista per fer la rosca a les dones del Barça! De pas neteja una mica més la seva imatge arran de l’acord amb Qatar, règim dictatorial que no té precisament molta estima per al sexe femení.

És una pena però que la Pilar per dir veritats com temples que molts pensen però no gosen dir per no anar contra l’establishment quedi marcada com una radical. No ho és, en tot cas ho és aquell que prostitueix 100 anys d’historia tacant la samarreta en nom de la cultura de la por de caire  econòmic que han instaurat a Can Barça.

Per fortuna tinc el privilegi de dir que al racoblaugrana el sexe femení té una de les quotes de protagonisme més altes del periodisme esportiu. Nosaltres sí que reivindiquem amb orgull la dona barcelonista. Gràcies Pilar!

Lectures 2758 vegades per 924 lectors

Comentaris

10 COMMENTS

 1. M´ha encantat el teu article. A mi la Rahola em sembla magnífica, perquè es una de les dones més directes i frontals que conec. Els articles de la vanguardia són un deu. I m´ha agradat molt aquest racó. Per primera vegada em sento representada en un espai de futbol. Gràcies a tu Anna.

 2. Molt bé Anna Boada, i molt bé per al racoblaugrana.com. Ara ja sé amb tota seguretat que quan vaig escollir aquesta web com a espai de lectura de fets esportius no la vaig errar. M'hi sento bé llegint els textos dels homes i de les dones periodistes d'aquest lloc. Molt bé!

 3. Com que vaig veure la batussa entre la Rahola, i la Melero suportada pel que sortia a la cèlebre foto del sopar de la conxorxa rosellista, el Cuní, aquest article m'ha agradat molt perquè m'ha donat alguna de les claus que em mancaven per poder entendre bé la conducta de la senyora Melero. Ah!… Així que és la dóna del Vehils, o sigui, és la que li va fotre l'home a la Sànchez Vicario. I ah!… en Vehils és un dels suportadors del Rosell i de les seves actuacions. Renoi!… Tot es va entenent…
  Ara bé, si voleu que us digui la veritat, a mi la Melero sempre m'ha semblat una bleda assolellada que vés a saber de quin col·legi de monges haurà sortit, bleda que es maquilla de progre amb uns quants tocs d'ecologisme d'estar per casa, uns altres de peseceisme-psoe, i uns altres de nena que de sempre ha anat al Camp Nou a la zona de llotja, ben coberta de la pluja i del fred, bleda incapaç de tenir el mínim d'esperit crític i que se sorprèn amb ahs… i ehs… a la que les coses no són com li havien explicat a la seva doctrina mentre llambrega els ulls sense poder-los cloure com una llobarro pescada de fa temps. Així que què es podria esperar d'una mossa semblant? Res, fer-se l'ofesa perquè és incapaç de contestar cap raonament, i només dir que Ui que li fa molta il·lusió que la convidin a la llotja. Deixeu-la estar, que ja faran bona fila, ella que no pot arribar a cloure els ulls i l'altre, el Sandro, que no pot arribar a cloure del tot la boca per bé que no digui res, i que a més mira una mica guerxo.

 4. La Melero repeteix les consignes del seu marit, Joan Vehils, un dels columnistes més pro-Rosell de l'actualitat blaugrana, sense cap mena de dubtes.

 5. Estic d'acord amb la Rahola, i qualsevol persona que pensi una mica, que aixó que volen fer es en realitat un acte masclista, que hi han millors maneres de homenatjar a les dones que sortint en una foto totes juntes semblant que manen, no se si es per que som carnaval o bè volen fer la foto per enviar-la als seus amics de qatar per dir que aqui tambè separem a les dones.
  El que no estic d'acord és amb la teva defensa de la Pilar, totes aquestes virtuts que escrius a l'article podrien ser igualment valides si canvies el nom i poses jimenez losantos i estariem d'acord que aquestes "virtuts" no el fan ni millor periodiste ni millor persona. No oblidem que en aquests temes del món arab la rahola, juntament amb el villatoro, formen una creuada pro-jueval on han arrivat a defensar que esta molt be que no es compleixin les resolucions de nacions unides contra l'estat d' israel. I despres de cada masacre d'israel sempre troba una justificació. I apart si segueixes la seva trajectoria veuras que es posa molt bè en direcció on bufa el vent. Per tant vigila a qui admiras i fes el teu cami.

 6. I quant mes feliç seria la gent si no busques males intencions on les que hi ha son bones. Estic d'acord que es una santa xorrada això de la Llotja de dones, però algo es algo o no?

 7. La Rahola, es aquella que era de ERC, després va montar un partit polític, que va ser un fracàs, el PI, i que ara viu d'anar a programes tele basura com La Noria, on llepa el cul als espanyols. Si, es una dona, a tindre en compte, quan obre la boca(ironía). Ah! e íntima amiga d'Artur Mas, que d'esquerres no sería. Vamos, patétic, si tenim de tindre la seva opinió, es clar, vosaltres la teniu en compte, perque serveix al únic interés que teniu, criticar a Rosell.

  • En Jordi Curto és aquell que a vegades escriu a la web de Gol per "rajar" de Laporta (sempre!)? No hace falta decir nada más.

 8. Si us plau, no us cregueu a la Rahola. Està entregada a certs poders fàctics com el Rosell, la única diferència és que en aquests moments no coincideixen. A passat d'esquerres a dretes, i pel que llegeixo d'ella, ja no és ni independentista. Però en el tema catarí, té raó. Aquí us deixo carn per un bon article.
  http://www.ennaharonline.com/en/international/590

LEAVE A REPLY