SHARE

Viagogo.es, empresa especialitzada en la revenda d’entrades de concerts i esdeveniments esportius ja té entrades disponibles pel Barça – Real Madrid de la final de la Copa del Rei que es disputarà pròximament a València. L’empresa de la qual també és soci-fundador i accionista l’actual president del FC Barcelona, Sandro Rosell, està revenent entrades a 3000 euros i el més curiós del cas rau en el fet que aquestes entrades en teoria no s’han posat a la venda per als aficionats de Barça i del Madrid.

Crec que hi ha sis preguntes claus que el barcelonisme i els mateixos Mossos d’Esquadra haurien de reflexionar en veu alta.

1) Seria ètic que el president del Barça guanyés diners a través de la revenda d’entrades de partits del Barça? Rosell va ser l’impulsor del famós codi ètic, però el fet que l’actual president tingui un 5% de les accions de Viagogo fa que s’aixequi un dilema moral important.
Si els directius i el president no haurien de fer diners ni negocis a costa del Barça, és ètic que Rosell mantingui les seves accions a Viagogo mentre és president del club i pugui obtenir un rèdit econòmic de la revenda d’entrades dels partits del Barça gràcies a que és accionista?
Viagogo fa molts i molts diners a través de la revenda d’entrades de partits del Barça a preus desorbitats, no queda gens bé que el President del club tingui guanys a final de cada any fiscal d’aquestes entrades, queda molt lleig i molt poc ètic. Sabeu que la revenda d’entrades és un negoci que genera uns 250 bilions de dòlars anuals?

Per la gestió de la revenda d’una entrada de 3000 euros, Viagogo en guanya 450 més de gestió que a sobre paga l’aficionat del Barça.

Cal recordar que Rosell i els seus van criticar Laporta insinuant que guanyava diners suposadament a costa dels contactes que feia mentre era president del Barça? Anem a pams, és cert que Rosell ja fa temps que és accionista de Viagogo, de fet n’és un dels socis fundadors, però crec hauria d’haver-se venut les accions tan aviat com va accedir a la presidència del Barça. Si no, el codi ètic és paper mullat.

2) Per què el Barça no fa res per combatre la revenda il.legal d’entrades a internet sobretot quan té el seu President en una posició de privilegi al ser accionista de Viagogo, posant a disposició de la policia els mecanismes necessaris per atrapar els pressumptes infractors?
Intercanviar una entrada al preu que fixa l’organitzador d’un partit no podria considerar-se revenda il.legal, però vendre-la a preus 300 vegades més alts que el seu preu original, sí.  Si a Viagogo s’estan venent entrades 300 vegades per sobre el preu original fixat per la RFEF (i no passa només en el partit de la final si no en qualsevol partit del Barça) perquè el President del club no posa a disposició de la Policia la informació personal dels revenedors il.legals? Permetre la revenda d’entrades a 3000 euros quan en realitat en costen 120 no és ni preocupar-se pel soci ni protegir-lo davant d’aquest abús.

3) Com pot ser que hi hagi entrades a 3000 euros a Viagogo quan aquestes no s’han posat a la venda?
Qui està posant a la venda entrades que encara no existeixen físicament? O és que la Federació i/o els clubs han posat part de les entrades a disposició de tercers com Viagogo? I si les entrades les han posat a la venda particulars: quines persones i/o entitats les tenen o les han tingut?  Algú no hauria d’investigar el llistat de persones o entitats que estan posant entrades a la venda que suposadament no tenen? Esperem que ni la RFEF ni els mateixos clubs siguin els responsables de l’entrega de les mateixes entrades…

4) Perquè els Mossos no inicien una investigació legal? Davant de casos de revenda tan flagrants com aquest, perquè la policia no intervé? Perquè persegueixen els revenedors ambulants i no els d’internet? És molt més fàcil capturar un revenedor que deixa una traça i uns detalls de contacte a una web com Viagogo que a un particular del carrer.

5) Per què la premsa esportiva calla i no diu res? Fins a la data d’avui només el periodista Joan Maria Pou, conductor del programa Tu Diràs de RAC1 i el Racoblaugrana han gosat parlar públicament del cas Viagogo. Per què la resta de la premsa fa mutis? Tanta por té de fer enfadar l’establishment de Can Barça?
Tant lligats de peus i mans els té Sandro Rosell? On és el periodisme d’investigació? Això no és un atac a Sandro Rosell, és un abús i una falta de respecte a tots els milers de socis que volen anar a veure el Barça a València, el president del Barça en la posició que ocupa en aquesta història podria fer una acte de benevolència i ajudar a combatre aquest abús. La revenda s’ha de perseguir.

6) Él legal el que fa Viagogo?
La legislació espanyola en matèria de revenda d’entrades és clara i concisa: “Queda prohibida la venta y reventa callejera o ambulante. La venta, venta telefónica y otras que eventualmente puedan surgir, así como la reventa o venta comisionada de entradas, localidades y abonos deberá ser objeto de autorización previa del órgano competente , que sólo otorgará cuando sea concedida, previamente, por la entidad organizadora, y dentro de los porcentajes máximos de localidades de cada clase y de recargo sobre el precio de venta directa que se prevean reglamentariamente.”

Es podria considerar legal posar a la venda una entrada si tu no vols anar a un concert o partit de futbol sempre i quan revens l’entrada per una necessitat però no per lucrar-te econòmicament. Un particular no pot inflar el preu de l’entrada perquè els organitzadors del mateixos actes això ho estipulen en les condicions de venda de la mateixa entrada. Sempre que la transacció sigui un intercanvi sense cap intent d’especulació o acte de lucre, res seria il.legal. Quan la persona que posa l’entrada a la venda ho fa per treure’n un rendiment econòmic important, llavors el particular no estaria intercanviant l’entrada, sinó  revenent-la; i, per tant, això seria un acte  il.legal.

Per tot el que hem dit, quan veiem que una entrada d’una Final de Copa que pot costar entre 60 i 120 euros, vol dir que el preu de revenda màxim hauria d’oscil.lar entre aquestes quantitats. Si les entrades costen 3000 euros podem entendre que hi ha un clar indici que la persona que posa la venta l’entrada no la vol vendre perquè no hi pot anar o perquè la vol intercanviar, si no perquè en vol treure un rendiment econòmic, precisament el fet que està penat a la legislació espanyola.

Seran milers de barcelonistes els que no podran anar a Mestalla i és una falta de respecte veure com es posen a la revenda impunement entrades a 3000 euros i que el nostre President del Barça i propietari de Viagogo no faci res per impedir-ho. Més empipador és imaginar-se que Rosell pugui obtenir un rèdit com a accionista de la revenda d’aquestes entrades. Tot plegat és una presa de pèl?

Ningú dirà res? Si creus que això que està passant és greu, comparteix l’enllaç al teu mur de facebook o fes-ne un Re-tweet. Ajuda’ns a fer arribar aquest missatge de denúncia per evitar que el barcelonisme hagi de pagar uns preus abusius per veure qualsevol partit del Barça.

Lectures 13825 vegades per 2046 lectors

Comentaris

41 COMMENTS

 1. És molt fort tot això. El Pou li va fotre dos collons preguntant-li al Cardoner. Molt posar-se els soci a la boca, i després a fotre calers a costa d'ell.

 2. No m'extranaya gens venint del "tontolaba" del Rosell. El pitjor de tot és que la premsa no digui rès. A tots els que el van votar : Que n'aprenguin!!
  La xorrada cursi de la llotja plena de dones queda en segón terme.

  Rosell DIMISSIO!!

 3. És increíble els que més s’omplen la boca difamant després són els primers a parar la ma aprofitant-se del càrrec a costa del soci, quina tela! El tema de la llotja també mereix comentari a part i que el Princesa Sofia ofereixi entrades per l’Arsenal amb habitació també és curiós, sobretot perque és de suposar que no hi hauran entrades a la venda que no siguin pels socis tenint en compte l’oferta i la quantitat de socis que hi ha, si a més qui porta l’hotel és un membre de la junta… El Sandrusku s’està lluint.

 4. Hola a tots, quan de temps eh? Unes reflexions
  Es sap quin percentatge en té Rosell d'aquesta empresa? (el registre mercantil ho deu dir), per mi no és el mateix tenir-ne un percentatge important o no.
  Se sap d'on provenen les entrades?
  Malauradament entenc segons les vostres explicacions que és un negoci completament legal perquè qui dona permis a vendre les entrades són els organitzadors dels events? En aquest cas la RFEF?. Per les entrades de la lliga la LFP?
  Qui fixa els preus d'aquestes entrades és aquesta empresa o qui se la ven?
  Les entrades poden provenir de qui sap que per contracte actual o de fa anys, en tenen completament dret?

  I per cert ja que ilustreu la "noticia" amb una imatge amb els escuts dels equips de la final de la Copa, potser que no us equivoqueu amb el trofeu, que heu posat el de la lliga.

   • sobre la legislació que esteu parlant es la legislació espanyola que potser no te res a veure amb viagogo que es anglesa i per tant es deu a la legislació anglesa , no a l'espanyola, per tant desde aqui no es pot dir res ni els mossos d'esquadra ni els jutjes.
    El segon punt es el de la revenda que aqui es ilegal, peró la gent ho esta venent a anglaterra. Per tant si les entrades no disposan d'un xip o una identificació personal poca cosa pots dir, ja que no saps el seu origen.
    En el cas de les entrades de la final de copa del rei es molt estrany perque tu pots escollir el lloc, per tant a en principi venen del barça, del madrid o de federació. La meva teoria es que aquesta gent no te les entrades encara, les oferten per si hi ha algu que les compra i aleshores mouen els fils per conseguir-les, si no les aconsegueixen et tornen els cales i ja esta, m'ha semblat que hi ha una clausula que ho indica. Fins que algu no arrivi fins al final i compri una entrada no ho sabrem.
    I respecte les entrades al camp nou, es clar que hi han socis que revenen i es una practica que esta perseguida per el club ja que perjudica el seient lliure i si t'enganxen es l'expulsió. El que passa es que existeix protecció de dades i no pots accedir qui ven les entrades.
    L'unica cosa segura es que algu esta guanyant diners i aquest es el president, els codis etics sense penalització no serveixen per res.

    • i a mes en el moment que això comenci a ser popular sortira rosel dient que ho ha venut fa temps a un soci, i a veura qui ho demostra. Igual que les seves empreses, a qui les ha venut? per que va dir un nom que no coneix ningu, que ningu sap a que es dedican.
     Investigar a un president del barça es complicat ja que els diaris, radios i teles una gran part dels seus ingressos depenen del barça. I a Rosel li queden encara sis anys

  • Bones Quim,
   Se't trobava a faltar…..

   El % de Rosell ja l'expliquem: 5% i soci-fundador. El debat és ètic, cadascú que pensi el que vulgui, qui li sembli bé que mentre sigui president del Barça pugui treure beneficis de la revenda d'entrandes, genial, però n'hi ha que no hi estem d'acord. Cadascú que hi digui la seva.

   Entrades: Això és el que demanem que s'investigui! D'on venen les entrades? Ja diem que pot ser que vinguin de la Federació, cosa que seria insultant, que montin una competició i després facin negoci subastant les entrades a un preu superior al de mercat que ells han posat. Per això segur que Rosell pot ajudar, perquè Viagogo té un sistema de revendre l'entrada pel qual controla al 100% la titularitat del que reven.

   En el segon cas, no se sap. Hi ha particulars que fan revenda i això és il.legal. Només s'accepta com a legal quan Viagogo actua com a lloc on usuaris intercanvien entrades. La legislació és clara, si els usuaris volen treure rèdit econòmic de la revenda d'una entrada per telèfon, venda ambulant o internet sense el consentiment de l'organ que organitza l'acte és il.legal.

   Ara bé, segona pregunta…les entrades del Barça Madrid a 2000 euros que es van vendre a Viagogo; tenien el consentiment del club? I si és que si, qui va donar aquest consentiment? Entenc que Rosell entra en un conflicte d'interés si prèn ell la decisió, perquè el beneficia personalment. Si és que no, perquè no es denuncia els que fan revenda als Mossos d'Esquadra?

   Amb el tema de la foto tens raó, però és irrellevant al meu parer…

   Una abraçada i content de tenir-te per aquí altra vegada!

   • Gràcies!
    "….. localidades y abonos deberá ser objeto de autorización previa del órgano competente , que sólo otorgará cuando sea concedida, previamente, por la entidad organizadora, y dentro de los porcentajes máximos….."(reglamentaris), si no està reglamentat, el % és lliure?
    Però jo entenc que l'entitat organitzadora que dona permis a Viagogo ( i a altres) NO és el Barça. Ho veus igual?
    Enteneu com jo, que qui dona permis/consentiment en aquest cas és la organitzadora, la RFEF? I en les entyrades de la lliga, l'organitzadora és la LFP?, I en els partit de Chjampions, l'organitzadora és la UEFA?
    Per a mi el detall de la foto si que és rellevant, però potser no important del tot.
    Salut a tots

    • Bones Quim,
     Però això que dones per suposat que qui dona el consentiment és la RFEF s'hauria de veure. És una suposició. Però queda clar que s'ha d'investigar. No pot ser que socis de Barça i Madrid es barallin per una entrada, que ens facin creure a tots que hi ha una distribució d'entrades i que no n'hi ha més, i que a sobre després el tema és que la RFEF fa revenda de les seves pròpies entrades. Això és molt greu!
     Ja va passar als EUA amb una productora musical i el tema no va acabar gens bé.

     Això suposant que és la RFEF que és molt suposar, perquè si fos així de clar, el vicepresident CArdoner ho podria haver explicat tranquilament quan el Pou va treure el tema viagogo al Tu Diràs.
     Al tanto, no confonem els acords que té Viagogo a UK o Alemanya, per fer "comprar" entrades que els socis alliberen, de forma controlada, estil seient lliure amb d'altres ventes d'entrades d'altres clubs, esports o espectacles.

     L'altre és, si no és la RFEF vol dir que són particulars i si venen la seva entrada a un preu més alt del que especifica l'entrada mateixa (i les entrades posen clarament sempre que no es poden revendre) el que posa un preu fora de lloc està cometent quelcom il.legal.

     Llavors seguim: que passa quan les entrades són de partits del Barça al Camp Nou? Les entrades de Can Barça posa que no es poden revendre. El Barça té conveni amb Viagogo? Crec que no. Per tant les entrades es venen sense el "consentiment" del club.

     Crec que seria bó que els Mossos d'Esquadra investiguin, hi ha motius i proves suficients, no dic contra Rosell, si no contra la revenda il.legal per internet que en aquest cas és flagarant. Rosell pot ajudar segur…

     D'altre banda, perdona, però el 5% poden ser molts diners. Si mires xifres de negoci, quedaràs acollonido de la pasta que es fa. En l'entrada de la foto, Viagogo ja només per gestió s'embutxaca 400 euros. No està mal, eh? Ves fent caixa…cobri molt o poc, no és ètic i entra en conflicte d'interessos amb la funció que desenvolupa al club.

     • Ei, repeteixo el que jo entenc segons heu explicat, que es pot revendre entrades amb el consentiment de l'organitzador. I fins on jo entenc el Barça no és l'organitzador, i per tant ni dona ni treu cap permis a Viagogo, empresa que entretots li feu una publicitat brutal.
      Jo ni la coneixia.
      I posant l'exemple del futbol, el Barça podria ser l'organitzador del Gamper, però no de la Lliga, Copa o Champions.
      Per a mi és escandalòs, que gent que rep aquestes entrandes se les vengui.

     • Bones Quim,
      A veure, el Barça explota els drets de taquilla, per tant fa ingressos de taquilla i per tant si que hi ha una relació clara, amb o sense permís de Rosell i Viagogo. Viagogo és molt famosa també per l'estafa de les entrades falses revenudes al concert de Lady Gaga ara fa un mes i escaig.

      Totalment d'acord en el fet que la gent que rep entrades les revengui i en tregui rèdit econòmic, però això és il.legal i és on Rosell també pot ajudar a erradicar-ho, crec jo.

     • Jaja en Rosell pot ajudar a erradicar-ho… bla bla El negoci ja el tenia. Si hi ha algo ilegal quan quedi demostrat que pringui. Igual que ha de pringar en Laporta si ha fet algo de les moltes coses que van sortint i les moltes que falten per sortir.

     • Correcte Pau,
      Ja que només RAC1 i el racó només s'atreveixen a denunciar-ho, que els Mossos comencin a rascar que hi ha molt a rascar…per aquí poden començar…

  • RT @unracoblaugrana: Escandal Viagogo: revenda d’entrades final de la Copa del Rei Barça-real Madrid #puntopelota #efectivament #futbole …

  • RT @unracoblaugrana: Escandal Viagogo: revenda d’entrades final de la Copa del Rei Barça-real Madrid #puntopelota #efectivament #futbole …

  • RT @unracoblaugrana: Escandal Viagogo: revenda d’entrades final de la Copa del Rei Barça-real Madrid #puntopelota #efectivament #futbole …

  • RT @unracoblaugrana: Escandal Viagogo: revenda d’entrades final de la Copa del Rei Barça-real Madrid #puntopelota #efectivament #futbole …

 5. Però aviam: no vam quedar que es va vendre aquest 5% avans de ser president?
  Està confirmat que a dia d'avui reté aquesta participació?
  Cas que no es molt lleig, però cas que sí es un tema gravíssim.

  Gràcies.

  • General,
   El Pelikano ho explicava molt bé fa un parell de mesos: ni se les havia venut ni se les pensava vendre, perquè ell no considera que això sigui conflicte d'interés.

  • No noi no confonguis les coses, Va vendre la empresa de marketing, es un tio que ha dedicat tota la vida al marketing i als esports te empreses del sector i de fora d'ell. Ara, si no s'esta aprofitant de la seva posició pq segueix fent el mateix negoci que quan en Laporta era president quin es el problema?
   El problema es que en aquesta pagina empastifen tot el que te a veure amb la junta i ens presenten l'anterior junta com uns angelets. No feu cap be al Barça.

 6. Si els directius i el president no haurien de fer diners ni negocis a costa del Barça. Aquesta frase la vau fer servir en algún escrit criticant a l'anterior president, que de negocis en sap molt, o només treiem el codi etic amb Rosell? Els Mossos han d'actuar?qui ho ha denunciat?si els mossos tinguessin que actuar per casos com aquest, tendríen que crear una divisió especial per investigar els casos de l'anterior junta, que si que son per escandalitzar-se.
  Heu preguntat directament al club, per aquest cas, o només escribim coses que ens diu tal, o que hem llegit a un web.
  Sou dels que vos queixeu de Diario Gol, pero sou el mateix. El día que fareu un escrit a favor de la junta actual, hem dutxaré amb cava,d'altres(amb una imatge penosa) o fan amb champany-
  Esperaré a veure que diu el club sobre aixó, i potser, llavors el que escriu a dalt li toque rectificar el que posa.

  • l'ultim article de josep bigorra diu una cosa molt positiva de la junta actual, d'una feina ben feta. el poblema es que no en fan gaires de feines ben fetes. quan et dutxis amb cava a veure si envies la foto

  • Noi, Si els mossos empaiten els revenedors a les vores del Camp Nou per què no han d'actuar en un cas com aquests d'una envergadura major? A veure si rumies una mica més, i a veure si no fas afirmacions gratuïtes a la babalà.

 7. Com sempre, no en doneu ni una.
  1) Viagogo, a nivell de entrades de Barça, no es agencia oficial ni es res ni te accés a entrades. Son el socis y seguidors, peró sobre tot reventes profesionales i agencias oficiales camiuflades, els qui possen les seves entrades i carnets a la venda., Viagogo no es dedica a vendre entrades de partits de futbol. Fa com blaugrana.com, es una plataforma on la gent fa compravenda.
  2) Ara be, si voleu investigar mireu qui hi ha al darrere de http://www.sporstemotions.com i de http://www.spainticketbureau.com Es probable que deixeiu de parlar del tema rapidament.
  3) Ànim. Algún dia l'encertareu

  • Deontòleg sempre justificaràs qualsevol cosa que faci Rosell? Sempre tu! Si a Viagogo hi ha revenda ilegal s'ha de denunciar. No desviis el tema amb qui posa l'entrada i qui no. El tema és la revenda i que es facin calers amb entrades de partits del Barça.
   a mi em sembla fastigós que el President guanyi comissió de la venda d'entrades del Barça a través de la seva web. No és etic! Posi qui posi les entrades a la venta.

   Recordeu que aquest tema el va tractar el Tu Dirás a RAC1 la setmana passada. No és exclusiu d'aquests nois del racó.

  • Mira, ja ha aparegut el del torn d'ofici. Ja gairebé el trobava a faltar. Sí que en sap aquest home de tapar tot el que els rosells fan malament! Es cobra per fer això? És de la Junta? Un company meu diu que és de la Junta, però, és clar, jo no ho sé del cert.

 8. Aquest és un tema que ha destapat el Fot-li Pou al Tu Diràs….personatge que si té molta credibilitat. Les coses són les que són, si voleu creure que Rosell era aigua clara i cristalina, doncs bé, seguiu així, aquí no hi ha ningú que estigui nèt….

  NO sé perquè us trenqueu les banyes per ningú…

  • Aquest tema ja fa molt de temps que va sortint. El que s'ha de demostrar es que hi ha algo ilegal que ho dubto . I em pregunto pq surt ara?? si ja fa anys que funciona aquesta web?? Facil Males intencions. Una cosa es que en parlin i intentin crear polemica com en aquesta web i l'altre que destapin res.

   • Pau sembla mentida que et creguis les teves pròpies mentides. Et porto llegint des de fa setmanes i els teus comentaris no aporten mai rés més enllà de dir mentides, defensar Rosell sense aportar cap prova i només descreditant els arguments contraris.

    No ets creible noi.

 9. Buenos días Golistas(?)

  Quería preguntar al ADMINISTRADOR de la web ¿Por qué algunas personas no pueden comentar?. El jefe de nuestra web, @lenny (caudillo del yoya), no pudo comentar hace unos días. El cree que puede ser porque envió dos veces el comentario y la web lo ha etiquetado como spammer o algo así. Así que os pregunto (por si le sucede a otro yoyero) ¿Podeis arreglar la situación? ¿Qué debe hacer un comentarista que le suceda lo mismo?

  Gracias por vuestra atención

  • Hola! Pues no teníamos constancia de eso. Ya veis que aquí no censuramos nada, ni a nadie, y eso que hay comentarios bastante agresivos.
   Miraremos evidentemente el tema y os comunicamos algo! Un saludo a todos los Yoyistas…

 10. Aquest és un tema que ha destapat el Fot-li Pou al Tu Diràs….personatge que si té molta credibilitat. Les coses són les que són, si voleu creure que Rosell era aigua clara i cristalina, doncs bé, seguiu així, aquí no hi ha ningú que estigui nèt….

 11. […] 1. Aconseguir mitjans audiovisuals, premsa, clarament independentista i obertament catalanocèntrica. Ja que la premsa a Catalunya bloqueja tota la informació que ens donaria energia i ens faria sentir orgullosos, com quan un diari als Estats Units parla de la Independència de Catalunya, com quan un Català del Nord, a Perpinyà, bat un rècord mundial per a tota Catalunya, quan dos empresaris Catalans es neguen a pagar impostos a espanya… i també per denunciar situacions delictives o presuntament delictives que la premsa comprada a Catalunya no denuncia i que sí que denuncia la premsa d’altres països: per exemple, denúncies al psc per malversació de fons públics, que a Brasil estan acusant a rosell, l’espanyolista president de Barça, de corrupció (article a the economist) o el tema de la revenda d’entrades de via gogo a 2.500 € quan no n’hi havia i amb el problema que semb…. […]

 12. […] un punt que haurien pogut incomplir fins a tres directius, entre ells el president Rosell, per la seva relació amb Viagogo, Toni Freixa, com a assessor del Girona,  i de nou Faus, per la seva possible vinculació amb la […]

LEAVE A REPLY