SHARE

El Barça afronta aquest dissabte un encontre que pot semblar que fa més nosa que servei en aquesta fase decisiva de la temporada, però en el que l’equip no es pot permetre cap ensopegada, com ja ha reiterat Guardiola, i cal sumar els tres punts davant l’ Almeria. Els andalusos arriben al Camp Nou en una delicadíssima situació com a cuers de la competició amb 26 punts , a quatre de la salvació, i per tant necessiten de forma imperiosa els punts en joc per poder sortir d’aquest pou.

A més aquests estrenen el seu tercer tècnic de la temporada, després de Lillo i Oltra,en la figura de Roberto Olabe, i de ben segur que voldran fer bona la dita d’entrenador nou, victòria assegurada. El nou inquilí de la banqueta andalusa és un vell conegut de l’entitat ja que fou un dels artífexs de l’ascens a Primera per la seva confecció del planter com a director esportiu, però la seva experiència a les banquetes es redueix a sols 20 partits entre Eibar i Real Societat.

Els punts forts del conjunt radiquen sobretot en la velocitat de la seva línea atacant, personificada en la figura de jugadors com Piatti o Crusat que tenen com a principal virtut aquesta mobilitat i rapidesa de moviments. Per tant el partit serà una altre prova per l’eix defensiu culè que en els darrers encontres s’ha mostrat dèbil en aquest aspecte, on a més es podrà veure una altre variant amb la sanció de Busquets i que deixarà el seu lloc a Fontàs o Milito, tot i que cap dels dos tingui en la velocitat la seva millor virtut.

Pel que fa als punts febles del conjunt , que són superiors a les fortaleses com ja indica la seva posició a la taula, hi trobem la seva fragilitat defensiva accentuada a més pels recents precedents d’aquesta temporada davant el Barça.
Pel que fa a aquesta fragilitat darrera , tot i comptar amb un porter prometedor com Diego Alves , aquesta es demostra en el fet que l’equip hagi encaixat un total de 51 gols , sols superat pel Màlaga, tot i que fora no són tant negatius amb 20 gols en 15 partits.
A més si ens mirem els seus encontres davant el Barça, que han estat tres amb la eliminatòria de semifinals de Copa, la mitjana és escandalosa amb 16 gols encaixats, una mitjana superior als 5, a més de zero gols marcats.

Pel que fa al sistema de l’equip,amb el canvi d’entrenador hi podem haver certs dubtes però tot fa pensar que amb el poc temps del que aquest ha disposat i la necessitat de punts, el més segur és que repeteixi l’esquema de 4-2-3-1 usat per l’altre tècnic amb un doble pivot, encara que no es pot descartar un trivot, una línea de tres per davant força mòbil i un punta ràpid al davant.

Per línies, sota pals hi trobem el prometedor porter brasiler Diego Alves, qui afrontà la seva última temporada al club ja que marxarà al València on voldrà seguir demostrant la seva agilitat i la seva condició d’especialista en penes màximes. Per davant seu, i amb la baixa per lesió de Carlos Garcia, la parella de centrals estarà formada per l’expeditiu peruà Acasiete, que ha arrossegat molèsties físiques, i al seu costat l’uruguaià Marcelo Silva, qui comparteix el domini per alt amb la seva parella a l’eix.
Per les bandes, per la dreta el brasiler Michel, amb bona projecció ofensiva però algunes llacunes defensives, i per l’altre cantó un jove jugador arribat al mercat d’hivern com a cedit del Sevilla com és Luna.

Al centre del camp un doble pivot més pensat per destruir i entorpir el joc dels rivals que per crear-ne de propi, format per l’argentí Bernardello, força bo en la recuperació, i el camerunès Mbami, amb gran fortalesa i desplegament físic.
A la línea de tres, per la dreta Juanma Ortiz, amb bon llançament i desequilibri, al centre el seu jugador més desequilibrant com és l’argentí Piatti, qui pels seus moviments i aspecte recorda molt a Messi, i per l’altre cantó Crusat, molt ràpid i menut com l’argenti.

Al davant com a referència ,i amb la baixa d’un jugador d’un perfil més estàtic com Ulloa, l’aposta probablement serà per un jugador més mòbil , buscant aprofitar la lentitud de l’eix defensiu, com és el nigerià Kalu Uche. Si l’aposta fos per un home de més envergadura , l’ escollit seria Goitom i si s’apostés per reforçar el centre del camp amb un tercer home el lloc al centre aquest podria ser Juanito i el sacrificat davant seria Uche deixant el lloc de únic punta a Piatti.

Per Ivan Vilalta

Lectures 3656 vegades per 1463 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY