SHARE

El Barça juga aquest  cap de setmana el seu darrer partit com a visitant de la primera volta , aquesta es tancarà a casa davant el Màlaga, i ho farà amb la visita a un dels estadis ja mítics de la competició com és Riazor. Allà  l’esperà un Deportivo que actualment ocupà la dotzena posició a la taula i que ve de passar la seva eliminatòria copera amb molts més problemes dels previstos davant d’un equip d’inferior categoria com és el Còrdoba, amb pròrroga inclosa.

Els de la Corunya  segueixen comptant amb la seva banqueta, aquesta és la seva quarta temporada, amb un  entrenador veterà i experimentat en la categoria  com l’ ex espanyolista Miguel Ángel Lotina. El tècnic destacà per una idea futbolística molt clara basada en la rigorositat defensiva dels seus equips que li han permès alguns moments d’esplendor, com la primera volta de l’any passat, però les dificultats econòmiques  de l’entitat han fet que els temps gloriosos  del mític Super Depor quedin  molt lluny.

Pel que  fa al sistema de joc , aquest va molt en consonància amb l’aposta per la defensa enfront l’atac del seu tècnic ja que es l’únic equip  de la categoria que aposta per una línea de tres centrals en una defensa de cinc. Així el sistema 5-4-1, que ha permès millorar el nefast inici de Lliga, pretén  poblar la zona defensiva amb els homes de la rereguarda  més els dos homes del mig centre per buscar fer fort l’equip al darrera i sortir en ràpides contres amb el seu únic punta. No obstant, per aquest partit s’ha especulat,  i el propi entrenador ho ha mig confirmat en roda de premsa, que l’equip podria tornar a la defensa de quatre , en un 4-5-1, per poblar el mig camp i  frenar el joc de toc culé.

Pel que fa al conjunt l’equip ha sofert  als darrers anys els efectes de la política de compra compulsiva que en moments d’esplendor va dur a terme el seu president Lendoiro, carregant l’equip de jugadors que l’equip havia d’anar cedint any rere any.Així a  les darreres campanyes els grans fitxatges han desaparegut i aquest any les arribades han estat sense desemborsament econòmic i el moviment més important fou la sortida del lateral brasiler Filipe Luis,  a qui l’equip tindrà la difícil missió de suplir donada  la gran  influència d’aquest en el joc de l’equip.

A las porteria  tot sembla indicar, encara Manu també hagi disputat alguns partits de Lliga, que la titularitat serà pel veterà Aranzubia, sorgit de la cantera de l’Atlètic i que destacà per la seva velocitat de reacció i les seves parades inversemblants.

Per davant seu  una tripleta de centrals comandada per dos jugadors més veterans com són Lopo,  l’ex espanyolista  te bona capacitat tècnica i els galons necessaris per dirigir la defensa, i l’argentí Colotto, fort físicament i expeditiu a més de força perillós en el joc aeri. El tercer central és un  jugador més jove com l’asturià Aythami, ben dotat per la sortida de la pilota i que l’any passat va actuar cedit al Xerez, i que si l’aposta fos només per dos homes al centre de la defensa seria el sacrificat.

A les bandes, per la dreta un home que ha anat guanyant pes dins l’equip a base del seu treball com és Laure, força ràpid però sobretot un bon marcador que no donà respir al seu home. Per l’altre cantó i donada la baixa o poc rendiment dels recanvis de Filipe Luis, hi actuaria el veterà i sempre infatigable Manuel Pablo, l’amo de la seva banda aportant   sobretot seguretat al darrera ja que la seva profunditat ja no és la mateixa d’abans.

Al davant seu i al doble pivot, hi  trobem a dos joves  com són  Ruben Pérez , cedit per l’Atlètic de Madrid per dos anys,  i que  té un bon  domini de pilota, i , del planter del club,  Juan Domínguez que és  força creatiu a la medular i  també pot actuar a la banda banda o de mitja punta. Una alternativa en aquests dos  seria Antonio Tomás, bo en la pressió i en la distribució de joc, i en una aposta més ofensiva el canari  Valerón, tot un veterà però que encara conserva molt de talent per a l’última passada a  les seves botes.Una altre opció que contemplaria el concurs del canari seria si l’equip  apostés de sortida per quatre homes al darrera, ja que llavors aquest es situaria a la part central de la línea de tres per darrera del punta.

A les bandes, per la dreta  i si les molèsties  del partit de  Copa li ho permeten, actuaria el tunisià Lassad,   un davanter reconvertit en home de banda on aprofita el seu bon dribbling per sorprendre les defenses. Les alternatives en aquest serien un  jove arribat aquest estiu com Saúl, arribat de l’Elche i  amb bona tècnica pel desequilbri i les centrades, o Pablo Àlvarez, força profund per banda amb les  seves diagonals i bon assistent. Per l’altre cantó i amb la baixa per sanció  de Juan Rodríguez, el seu lloc l’ocuparia un altre jugador arribat aquest estiu com és Desmarets, qui pot ocupar també el lateral i que destaca pel seu desplegament físic.

Al davant i com a única referència de l’equip hi trobem un jugador en ratxa golejadora , acumula un  doblet i un triplet de gols als dos darrers partits, com és l’asturià Adrián López, qui compta amb una bona punta de velocitat per aprofitar els espais per davant  a més de ser un consumat especialista des del punt de penal.

Per Ivan Vilalta

Lectures 3776 vegades per 1240 lectors

Comentaris

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY