SHARE

El Barça afronta el proper cap de setmana un dels desplaçaments més difícils de l’any,el més complicat en paraules del seu propi tècnic, amb la visita a l’estadi de Cornellà per enfrontar-se a l’Espanyol en el derbi. Els periquitos arriben en un bon estat de forma a la cita ja que ocupen la quarta posició de la taula i han convertit el seu estadi en un fortí comptant els set partits disputats per victòries però tindran la prova de foc davant els culers, qui també compten com a victòries els set partits disputats com a visitants.

Al capdavant d’una plantilla jove i amb poca experiència hi trobem l’autèntic referent del club com es com el tècnic ,i ex jugador de l’entitat , argentí Mauricio Pochettino. Aquest afrontà la seva segona temporada complerta al club després d’aconseguir salvar l’equip l’any passat amb un bon treball de cantera i sobretot gràcies a convertir el seu estadi en un territori hostil pels seus rivals ajudats per l’ambient que es crea en el mateix.

Pel que fa al sistema de joc, l’aposta es per un 4-2-3-1 basat en una defensa sòlida i agressiva juntament amb un doble pivot que conjuga qualitat i destrucció, amb dues bandes molt ràpides per buscar el joc vertical i un únic punta lluitador al davant amb un jugador més creatiu uns metres per darrera seu. L’equip té com a senyal d’identitat la lluita i l’agressivitat, pròpies del seu tècnic quan era jugador, i aquestes qualitats unides a una bona pressió han de ser les armes, com ja ho foren l’any passat, per intentar descentrar i desactivar el gran joc de combinació del Barça.

Pel que fa al conjunt, aquest va patir aquest estiu un procés de rejoveniment amb la marxa de fins a deu jugadors més veterans, entre ells homes tant claus en la història recent del club com Raul Tamudo, i l’aposta com a relleus dels mateixos en la seva majoria per homes de la casa. Com a arribades es van produir la del lateral dret brasiler Mattioni, lesionat de gravetat, l’espanyol Sergio Garcia i els dos argentins Duscher i Datolo, a més d’aconseguir mantenir un altre argentí com Osvaldo que tant bons resultats havia donat des de la seva arribada al mercat d’hivern.

A la porteria hi trobem un porter experimentat i molt consolidat a l’entitat,afronta la seva sisena temporada , com el camerunès Kameni, amb bons reflexos i una agilitat sota pals que sempre li han premés fer bons partits enfront els culers.

Per davant seu una parella de centrals consolidada la temporada anterior formada pel canterà Victor Ruiz, una de les majors promeses de l’equip gràcies a la seva seguretat i contundència defensiva unides a una bona sortida de la pilota. Al seu costat un compatriota del tècnic, nombrosos en el planter, com es Forlín, bon marcador a més d’un perill per alt en les jugades a pilota aturada.

Als laterals hi trobem dos jugadors sorgits de la pedrera blanc-i- blava com son a la dreta Chica, amb un ampli recorregut i tot un exemple de força i entrega en tots partits, i al cantó oposat Dídac, també amb gran recorregut a més d’agressiu i contundent però mes dotat per la sortida del joc.

Al doble pivot es on el tècnic té els majors dubtes amb tres homes per dues posicions, encara que sembla que un lloc serà segur per Javi Marquèz, un esquerra amb bona tècnica individual i visió de joc a més d’un bon llançament de mitja distància. Al seu costat, el dubte es troba entre un altre compatriota del tècnic com es Duscher, un especialista robant pilotes gràcies a la seva casta i entrega, o un jugador de similars característiques com Baena, un especialista cobrint els espais i donant l’equilibri necessari a l’equip.

A les bandes hi trobem dos jugadors que comparteixen procedència, els dos van sortir de la cantera del Real Madrid, com son a l’esquerrà Callejón, un jugador jove i que va despertar l’interès d’altres equips a l’estiu gràcies a la seva rapidesa i lluita constant. A l’esquerra un jugador també ràpid però molt més veterà com és Luís Garcia, un jugador de caràcter amb arribada fàcil al gol però que les darreres temporades ha disminuït les seves xifres golejadores.

Com a recanvis , hi trobem dos jugadors arribats al planter aquest estiu com son per la dreta un vell conegut de l’afecció culé com es l’ ex bètic Sergio Garcia, qui parteix des de la banda per acabar al centre gràcies a la seva verticalitat i bona arribada al gol, i per l’esquerra Datolo, força hàbil amb la pilota però amb menys arribada a la porteria rival.

Al centre de la línia de tres hi trobem un altre jugador sorgit de la prolífica cantera de la Masia com es Joan Verdú, qui també pot ocupar el mig centre mostrant la seva bona tècnica unida a la seva facilitat per donar la última passada.

Al davant i com a referència atacant del conjunt hi trobem un altre jugador de caràcter com l’argentí Osvaldo, autèntic protagonista de la segona volta de l’equip amb els seus gols aconseguits gràcies a la seva lluita constant amb la defensa rival i a un potent llançament.

Com a recanvi d’aquest hi trobem una de les grans promeses de la pedrera com es el jove Alvaro Vàzquez, de només dinou anys i que recorda al Tamudo de les seves millors èpoques per la seva mobilitat i picardia prop de l’àrea rival.

Per Ivan Vilalta

Lectures 5709 vegades per 1775 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY