SHARE

El Barça afronta aquest  dissabte una nova jornada lliguera ,sols 3 dies després de la darrera, que estarà marcada per la possible  absència per l’hèrnia discal a la banqueta del tècnic Pep Guardiola i que l’enfrontarà al Saragossa. Aquests arriben amb la moral alta després que la  seva victòria la darrera jornada davant el Bilbao els hagi permès abandonar els llocs de descens, actualment ocupen el quinze lloc amb 27 punts , a dos de la zona de descens.

Al capdavant del conjunt un vell conegut de la lliga com és el mexicà “El Vasco” Aguirre, qui  va arribar a l’equip amb la temporada començada, a la jornada 12 per suplir Gay , amb l’objectiu de reflotar un equip que aleshores era cuer i ho ha aconseguit per ara. L’ ex d’ Osasuna i Atlètic de Madrid, a més d’haver ocupat el càrrec de seleccionador del seu país, ha sumat 20 punts amb 5 victòries , per una del seu antecessor, i 5 empats, amb 4 per Gay, en uns números que l’equip haurà de mantenir si vol aconseguir la salvació.

D’ entre els punts forts del conjunt, hi trobem dues de les virtuts que solen tenir els equips del mexicà com són l’odre defensiu  al darrera i sobretot la velocitat dels seus davanters als metres finals. Pel que fa al primer  , i tot que l’equip ha encaixat 38 gols, els seus registres  lluny del seu estadi no són tant dolents ja ha rebut sols 15 gols en 12  encontres, el quart millor registre total de la competició, sols superat per Madrid i Vila-real amb 13 i per descomptat el Barça amb només 5.
Pel que fa a la velocitat dels seus davanters,  aquesta resulta bàsica pel joc a la contra que practica l’equip i que té els seus millors exponents en Bertolo,   Sinama Pongolle i Uche, qui ha tornat fa poc  després d’estar 7 mesos de baixa per lesió.

D’ entre els aspectes negatius, cal destacar els seus pobres registres fora de casa i sobretot el gran problema del conjunt  com són els seus registres golejadors.
Pel que fa als números a domicili, l’equip ha sumat 9 punts com a visitant, amb  una sola  victòria ,al camp d’un altre  equip de baix com el Màlaga, i fins a 6 igualades. Donat que l’equip no ha encaixat massa gols fora , el seu principal problema és la falta de gol, ja que el conjunt sols ha marcat 7 gols fora, un registre molt pobre que el situà  com a  segon pitjor amb el Deportivo i sols superat per d’Hèrcules ,amb sols 3.
A més aquesta mancança de gol no  es dona només a domicili ja que en el total sols n’ha anotat 24, tercer pitjor registre de la lliga, evidenciant que a l’equip li falta un home gol de referència   com l’any passat  fou Colunga.

Pel que fa al sistema , l’equip sol usar un  esquema dels més usats de la competició com és un 4-2-3-1 intentant buscar la solidesa defensiva a partit de l’agressivitat i l’ordre tàctic amb un doble pivot destructiu i força velocitat al davant per jugar a la contra.

Pel que fa als homes, el tècnic de ben segur que tindrà maldecaps per fer l’onze donat que l’equip acumulà fins a 7 baixes entre lesionats i sancionats, absències que comencen a la porteria on Doblas, veterà i segur per alt, esta suplint amb encert la baixa del també veterà Leo Franco.
Per davant seu la baixa per acumulació de targetes de Contini, farà que el chec Jarosik, perillós per alt a pilota aturada, estigui acompanyat pel brasiler Da Silva, arribat al mercat d’hivern, o per Lanzaro. A les bandes per la dreta el potent Diogo, bon marcador, i a l’altre cantó  un altre jugador fort defensivament  com és Paredes, qui també pot ocupar l’eix, amb l’alternativa més ofensiva d’Obradovic.

Al doble pivot és on té més problemes l’equip  per les baixes per acumulació de targetes dels dos titulars, Ponzio i Gabi, pel que el tècnic haurà d’ improvisar i ho podria fer reconvertit el central  Pinter juntament amb el senegalès N’Daw, bo en la recuperació gràcies al gran desplegament  que li permet el seu físic. 

Per les bandes, per la dreta l’equip té la baixa per lesió de Boutahar, pel que el lloc serà pel veterà Jorge López,bon assistent, i per l’esquerrà  un jugador més vertical i ràpid com  és l’argentí Bertolo, molt desequilibrant i que pot jugar per ambdues bandes.
Al centre d’aquesta línea el jugador amb més qualitat i més creatiu del conjunt com és Ander Herrera, dotat d’una bona visió de joc unida a una bona tècnica que han fet que ja hagi estat contractat per l’Atlètic de Bilbao de cara la temporada vinent.

Al davant  i com a única referència hi trobem a  Sinama Pongolle, un dels tres màxims golejadors de l’equip amb només quatre  gols i que  té en la seva velocitat als metres finals la millor arma. L’alternativa seria un jugador d’un perfil similar i autor del gol de la victòria el darrer encontre com el nigerià  Uche, però el desgast del partit entre setmana unit a la seva llarga absència prèvia fan difícil la seva presència.

Per Ivan Vilalta        

Lectures 5421 vegades per 1649 lectors

Comentaris

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY