SHARE
Imatge del Barça-Celta de dissabte.
Imatge del Barça-Celta de dissabte.

Darrerament es comenta en àmbits de l’entorn blaugrana que l’estil de joc del Barça cada dia és més semblant al del Real Madrid i que aquests, en canvi, viren cap a un model més de toc (igualment, res comparable amb el Barça de Guardiola).

Durant el partit contra el Celta vam veure com la pilota passava per damunt dels migcampistes un cop rere un altre. Sembla que Luis Enrique prefereix un joc més directe amb l’objectiu d’arribar el més ràpidament possible a la porteria contrària. Aquesta forma de jugar requereix d’un important desplegament físic i d’un canvi en els automatismes de l’equip.

Els blancs sí compten  amb jugadors amb potència i recorregut per suportar llargues anades i vingudes. En canvi, el Barça disposa de jugadors més tècnics i que se senten més còmodes amb la pilota als peus. Potser per això es produeixen desajustos i certa desorientació en determinats moments. Qui ha de córrer és la pilota, no tant els jugadors.

El model de toc i posició de pilota ha donat a l’equip els millors resultats de la seva història. De la mateixa manera, no hem de ser presoners de l’estil perquè darrerament els rivals havien trobat la forma de contrarestar-lo. És important trobar alternatives per a desconcertar el rival. Ara bé, això no significa canviar totalment l’estil. Per a posar un exemple, l’equip no és el mateix amb Xavi que sense. El Barça ens ha regalat els darrers anys una forma d’entendre el futbol que molts esperem que no es perdi.

Lectures 1623 vegades per 459 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY