SHARE

En una setmana marcada per tot, inclòs l’espectacle de  l’exhibició de Messi en Champions amb una maneta de gols ell sòl, i que ahir va rubricar Guardiola amb una nova roda de premsa per emmarcar, el Barça torna a jugar avui amb la necessitat de retallar la distància del Madrid de nou als 10 punts desprès de la victòria blanca d’ahir (18:00 Esports 360). Per fer-ho haurà de derrotar a domicili  a un Racing de Santander en hores baixes,  que ocupa la divuitena posició de la taula amb 24 punts, a tres de la salvació que marca l’irregular Vila-real.

 Els càntabres han tingut una setmana moguda desprès de la destitució del seu tècnic Jan José Gonzàlez, l’assumpció de l’equip per part dels seus preparador i l’arribada a última hora del que serà el nou entrenador de l’entitat, Àlvaro Cervera. Qui fou jugador de l’entitat , a més d’altres com Mallorca o València, als anys 90 arriba desprès de deixar el Recreativo de Huelva, on debutava a Segona. Així també serà novell a Primera i a més amb la difícil missió de salvar el club i aconseguir encadenar més d’un any a una banqueta, un fet que fins ara no ha aconseguit a la seva trajectòria com a tècnic.

 Sobre  l’aposta,aquesta serà força conservadora per la complicada situació del club i per la pròpia identitat que fins ara el nou tècnic ha inculcat als seus equips , en els que sempre ha mostrat una predilecció absoluta pel rigor i l’ordre tàctic. Així es d’esperar que el plantejament de l’equip , amb un probable 4-4-2 amb doble pivot, cedeixi lainiciativa al rival i l’esperi a la seva àrea per intentar sorprendre a la contra, com ja han fet altres equips amb èxit com el Getafe, més que no pas anar a buscar-lo pressionant a dalt, com feu Osasuna.

Pel que respecte al Barça, l’equip té les baixes per lesió encara d’Abidal, Thiago i d’Alexis, qui va caure contra l’ Sporting, a més de la de Piqué sancionat per les seves paraules sobre  la seva expulsió al darrer partit, però  en principi recupera a Puyol. L’objectiu dels homes de Guardiola serà mantenir la lleu millora en el joc que ha  mostrat l’equip els darrers partits , més de la recuperada efectivitat  cara a gol de Messi, per seguir un la ratxa victoriosa del de Santpedor al Sardinero, amb tres victòries. No obstant, faran bé de no confiar- se donat que l’estadi càntabre també ha estat testimoni d’importants  desfetes blaugranes tant en  l’època de Cruyff com en la més recent de Rijkaard.

Pel que fa a l’onze dels càntabres, és de preveure que el nou tècnic no realitzi excessius canvis respecte anteriors partits pel poc temps que porta l’equip, amb l’excepció  de l’entrada sota pals del jove Mario Fernández, degut a l’expulsió de Toño el darrer partit. La resta de l’equip segueix tenint els seus puntals en homes de sobres coneguts per l’afecció al futbol espanyol com són els veterans Colsa o Munitis o l’ ex espanyolista Torrejón, a més del màxim golejador, l’uruguaià  Stuani amb unes escasses 6 dianes.

Per Ivan Vilalta

Lectures 1671 vegades per 579 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY