SHARE

Agusti_BeneditoQuina nota li posaria a la temporada de l’equip? Quins tres aspectes en valoraria en positiu i quins en negatiu ?

A la roda de premsa de valoració de final de temporada poso notes sobre la gestió a nivell esportiu. Al primer any a Rosell li vaig posar un 9 per la consecució de la lliga i la Champions; fa un any li vaig posar un 8 perquè tot i només guanyar la Copa del Rei en futbol, es van guanyar les lligues de totes les seccions i la Copa d’Europa de futbol sala. En canvi, aquesta temporada, que coincideix amb la meitat del mandat de l’actual junta, els hi poso un 7, perquè tot i aconseguir la lliga dels rècords, en les seccions no hem guanyat cap Copa d’Europa, un fet que no es produïa des de fa 17 anys,  i a més no hem guanyat totes les lligues.

De l’equip de futbol el que destacaria en positiu seria la primera meitat de la lliga, on hi va haver un compromís de tot l’equip en un moment difícil com és el primer any sense Guardiola.  També destacaria la capacitat de gestió del tema Abidal i també com s’ha gestionat l’absència de Vilanova, perquè és una cosa imprevisible i inusual.

Com a aspectes negatius assenyalaria la trajectòria a la Champions, especialment en l’eliminatòria de semifinals amb el Bayern però també en les eliminatòries prèvies on no s’ha estat prou competitiu. A més, a la segona part de la temporada algunes peces de l’equip han grinyolat

La consecució de la lliga no ha de tapar els defectes que cal polir de cara a la temporada vinent? Quins creu que han estat aquests defectes que no han permès lluitar fins al final per la Champions i la Copa? La incorporació de Rubi ve a cobrir una possible nova absència de llarga duració del Tito?

Jo crec que el Barça ha viscut una situació única, com és l’absència de l’entrenador durant dos mesos, cosa que no s’ha de tornar a repetir. Ha estat una situació que s’han trobat sobre la marxa, i si tinguéssim la certesa que això tornés a passar s’haurien de prendre decisions. Tot i això, no crec que la incorporació de Rubi vingui en aquesta direcció, sinó que el veig com una peça més dins de l’estructura tècnica

Amb la lliga ben encaminada, creu que hagués estat adequat fer més rotacions perquè certs jugadors haguessin arribat més frescos al tram decisiu de la temporada ? La planificació física creu que és un dels aspectes a millorar?

S’ha vist que de la primera a la segona part de la temporada hi ha hagut una diferència en el nivell del rendiment de l’equip, però cal tenir presents diversos aspectes. En primer lloc, hi ha hagut un canvi d’entrenador sent el primer any post Guardiola, i sobretot, l’absència de Vilanova trastoca tots els plans

En el període d’absència de Vilanova, creu que la preparació física va ser adequada ? Va existir autogestió al vestuari blaugrana?

Malgrat que Roura va estar en contacte permanent amb Vilanova, aquesta situació no és fàcil de gestionar, i segur que hi hagut algun tipus d’autogestió dins del vestidor.

Com valora l’actuació del club en el cas d’Abidal ?

Sé que és un tema on hi ha moltes opinions diverses, però personalment considero que hem deixat passar una oportunitat única per mostrar al món el concepte del més que un club.El cas d’Abidal és una història èpica, on ningú li donava cap possibilitat de recuperació i de cop i volta a base de constància l’hem vist sobre un terreny de joc.

Tal i com a mi em sembla, Abidal la temporada que ve jugarà en un equip de nivell, fet que em dóna a entendre que encara que no hagués pogut jugar tots els partits sí que n’hagués pogut jugar uns quants. El Barça tenia l’oportunitat per mostrar al món que és un club on es fan les coses de manera diferent, i s’ha deixat passar aquest tren. Sigui com sigui, aquesta junta no ho ha explicat bé, mostrant de nou una manca de transparència evident.

Creu que s’han gestionat bé els minuts dels futbolistes del planter com Bartra o Tello ? 

Tots estem d’acord que un dels trets diferencials del Barça és la seva clara aposta per la pedrera. Aquesta temporada sembla que l’ aposta hagi disminuït , tot i això no podem dir que és l’ inici d’un canvi de model. Ara bé, crec que hi hagut el context idoni perquè la pedrera tingués més participació.

Quina valoració en fa del cas Valdés?  Creu que el club podria haver fet alguna cosa més perquè renovés?

Per a un culé és molt difícil d’entendre que un jugador  no vulgui jugar al Barça. En aquesta situació ambdues parts, club i jugador, defensen els seus interessos econòmics. Ara bé, pel que ha estat Valdés al Barça considero que mereix una sortida del club com cal a l’alçada del que ha donat al club. En el cas d’un jugador com Valdés, s’ha de fer tot el possible perquè surti per la porta gran del Barça.

La seva marxa  i l’estrany cas de Puyol, poden ser el símptoma que quelcom no rutlla al vestidor blaugrana ?

Sí que és veritat que s’han ajuntat una sèrie de casos que últimament són poc habituals al club, que Valdés vulgui marxar, que Thiago probablement no segueixi… Ara bé, no puc dir que tot això sigui suficient per dir que hi ha inestabilitat dins del vestidor

Es parla molt de Neymar, creu que era tan necessari com  es va vendre a la premsa o era més un desig del president per posar el seu segell propi al projecte? Quina valoració en fa dels 57 milions pagats per un futbolista que acaba contracte l’any vinent? El Barça hauria d’haver estat més clar en el repartiment dels mateixos, així com també en l’explicació de les tasques realitzades per gent com Andre Curry, que podrien incloure més de 30 milions al futbolista com a prima de fitxatge?

Jo sincerament he de dir que Neymar és un fitxatge que m’il·lusiona. Ara bé, caldrà tenir present una sèrie de consideracions a nivell esportiu i extraesportiu amb ell.Aquest jugador estava fitxat amb un previ pagament de deu milions d’euros perquè vingués al final de la temporada vinent, cosa que a mi em semblava perfecte.Ara bé, aquest avançament del fitxatge que ha costat tants i tants diners no l’acabo d’entendre, però jo no parlo amb la secretaria tècnica i no sé quines són les raons que han fet que la secretaria tècnica demanés l’avançament de la seva arribada.

Tanmateix, trobo a faltar de nou una manca de transparència a l’hora d’explicar les coses, perquè de nou han donat una sensació de no explicar les coses clares en els temes de les condicions contractuals. Jo haig de dir que no tinc la idea clara de quan ha costat aquest fitxatge.

Vaig seguir la roda de premsa de la seva presentació , i Neymar em va agradar molt però de nou Josep Maria Bartomeu va deixar en l’aire moltes ambigüitats sense aclarir al voltant del cost de l’operació. Ells diuen que ha costat 57 milions d’euros, però no diuen qui cobra aquesta quantitat, refugiant-se en les clàusules de confidencialitat, fet que fa que els socis no sapiguem com es gasten els diners del club

Vostè considera que Rosell vol incidir en aspectes tècnics i que Vilanova no mostra prou autoritat ? Considera vostè que la línia d’actuació de Rosell s’apropa més a un altre model de gestió de club ? Com valora la feina feta per Zubizarreta ?

És una evidència que Rosell hereta el millor equip de la història del Barça, fruit de la presidència de Laporta, i en aquesta primera part del mandat s’ha limitat a no fer malbé una herència esportiva d’altíssim nivell. Ara es veu obligat a prendre decisions, i si Rosell tendeix més a un model més galàctic ho anirem veient al llarg d’aquests propers anys, tot i que ara no hi ha prou indicis per afirmar-ho malgrat que molta gent pensi que es va en aquesta direcció.

Si he de ser sincer, no crec gaire en la figura del director esportiu. Tal com l’entenem no la veig, sinó que sóc més partidari d’una comissió esportiva que assessori la directiva. Zubi està complint amb la feina per la qual se’l va contractar, però s’hauria de preguntar al president quina és la feina que va encomanar a Zubizarreta.

Sobre el tema de la figura de Vilanova,  cal tenir present que està molt condicionat per aquesta situació d’excepcionalitat. La seva elecció va ser una decisió presa de forma molt precipitada i d’última hora un dia abans que es fes oficial la marxa de Guardiola, canviant els plans que tenien anunciant el seu nomenament sense que Vilanova ho hagués comunicat al seu representant. Tot i això, si tenim present les circumstàncies que han succeït, la temporada de Tito Vilanova ha estat excepcional.

Lectures 5371 vegades per 724 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY