SHARE

Agustí-Benedito_fcb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vostè és un habitual al Palau Blaugrana, com valora l’actuació de la junta amb les seccions, així com també el tema del nou Palau ?

Una de les promeses electorals incomplertes per l’actual junta és la construcció de l’Espai Barça, que incloïa la construcció d’un nou Palau Blaugrana – condició que exigeix l’Eurolliga per mantenir la llicència A- . Fa poc vaig estar a Londres amb el president de l’Eurolliga, Jordi Bartomeu, durant la passada Final Four. Li vaig preguntar i ell ho té molt clar. No sé què faran al final però tinc la por que aquesta junta ens acabi portant al Sant Jordi.

D’altra banda, en el seu programa electoral, Rosell va dir que potenciaria les seccions i està anant en direcció contrària. Un exemple clar el tenim en el beisbol, una secció amb 80 anys d’història i que 30 presidents no han tocat i ell sí només perquè mantenir-la costa 200.000€. L’ha eliminat. En les altres seccions, tot i que han anat retallant, han fet una inversió prou bona.

Pel que fa al bàsquet, hi ha un nivell d’inversió alt, i s’ha de reconèixer que aquest any hem tingut la baixa d’una peça clau com és Mickeal, així com també les molèsties de Navarro i Lorbek i la lesió de Jawai, que han fet que els resultats no fossin tan bons com haguéssim desitjat.

Per quins motius Agustí Benedito no surt més sovint a la llum pública? Es planteja mantenir la seva estratègia de sortir només un cop a l’any per fer balanç? No creu que aquest fet pot fer que la gent s’oblidi de vostè si només l’escolta un cop cada any?

Entenc aquesta línia perquè hi ha gent del meu entorn que també pensa així. Un cop acabades les eleccions vaig dir que em tornaria a presentar deixant clar que no faria oposició. Considero que no és bo fer-la perquè no faria cap favor al Barça, i crec que al barcelonisme no li agrada i que a mi tampoc em beneficiaria molt.

Al Barça hi ha un moment on cada quatre anys, ara cada sis, que és quan es celebren les eleccions i és en aquests 45 dies, quan el barcelonisme es paralitza, quan jo crec que un ha de ser capaç d’arribar a tothom. Prefereixo reservar-me per aquest moment i llavors sense parar presentaré les meves propostes a tothom i parlaré on i quan calgui.

Considera que la junta actual no defensa el Barça com cal davant els organismes federatius com la RFEF o la UEFA ? Creus que el Barça ha perdut pes en aquests organismes?

Laporta va ser molt pròxim amb el president de la Federació Espanyola, Ángel Maria Villar, i és una evidència que Rosell no ha estat capaç o no ha volgut tenir aquest nivell de complicitat amb el president de la RFEF, i això té conseqüències.

Rosell havia fet una aposta d’apropar-se al seu amic Ricardo Teixeira, president de la Confederació Brasilera de Futbol durant 23 anys i que va ser candidat a presidir la FIFA i allò era una línia d’influir en el món del futbol. Rosell es va trobar que el seu amic va fugir de Brasil per evitar una sèrie de repercussions penals i ara haurà de corregir aquest error estratègic.

Creu que la junta actual viu més pendent del que diran que no pas de prendre les seves decisions i assumir-les amb totes les seves conseqüències?

No, ells tenen molt clar el que volen fer i ho estan fent. Una altra cosa és que no siguin capaços d’explicar-ho d’una forma transparent, potser perquè la gent no els entendria, i per aquest motiu porten a terme aquesta política comunicativa plena d’ambigüitats.

En el seu contacte constant amb les penyes, en quins aspectes ha notat més precupats als socis ? I en quins més satisfets amb la junta actual ?

Tinc un contacte constant amb molta gent del Barça, siguin penyes o socis. En general, pel que he percebut el que sí que puc dir és que la gent troba a faltar més defensa del club, com per exemple en els atacs de dopatge de Florentino Pérez. Per altra banda també he detectat molt malestar per com la junta ha mentit en el tema del pacte signat amb els Boixos Nois.

En general, el que li preocupa més a la gent d’aquesta junta és la seva manca de capacitat a l’hora de comunicar i de la forma que tenen de defensar els interessos del Barça.

Quin paper tindria amb vostè una figura del barcelonisme tant important com és Johan Cruyff ?

Cruyff és un dels actius més importants que té el Barça i jo em considero cruyfista, a part que he tingut la sort de conèixer-lo i li tinc un respecte altíssim. Laporta, quan faltaven tres mesos per acabar al seu mandat va treure’s de la màniga la figura de la presidència d’honor no reconeguda als estatuts, cosa que no va fer durant 7 anys. Jo no veig a Cruyff, pel que he pogut saber quan he parlat amb ell, ocupant un càrrec directiu. Ara bé, és una veu que jo escoltaré sempre perquè té uns coneixements de futbol molt importants i és un culé reconegut.

Lectures 10280 vegades per 1559 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY