SHARE

image Benedito creu que el Barça té una fràgil estructura financera pel poc pes dels recursos propis als números del club. El candidat ha passat pel Col.legi d’Economistes per presentar el seu projecte económic ,amb Iván Cabeza del seu equip, amb el que volen enfortir la marca Barça per preservar la independència del club.

El candidat ha deixat clar que per ells el club té una :”fràgil estructura financera del club, amb uns recursos propis de 50 milions i un passiu exigible de 450 milions, d’aquest el 86% (380 milions) és a curt termini i que existeix un baix nivell de solvència.”Sobre els beneficis dels últims 4 anys, ha explicat que sumen 117 milions dels quals 50 provenen de la venta d’actius, jugadors i patrimoni, com per exemple la venta de Thiago.

El candidat ha destacat que la marca Barca és la més reconeguda al món, el jugadors volen jugar al nostre club però no cedir els drets al club, i per això i d’altres questions ha destacat que no s’està convertint aquest valor de marca en valor patrimonial del club. Si ens mirem la situació de l’entorn, Benedito destaca que els rivals tenen uns recursos propis superiors als nostres a més de la capacitat de retenir els drets d’imatge dels jugadors, i  el seu repte estratègic és enfortir la marca Barça i convertir-la en valor patrimonial del club per així preservar la independència del club.

Com a línies estratègiques del seu projecte econòmic, n’han destacat quatre:Recuperar els valors del club per enfortir la marca, Recuperar els drets d’explotació de les principals fonts d’ingressos i crear estructura de màrquetig potent per assolir 800 milions d’euros i per últim Capitalitzar el balanc amb els beneficis generats per fer front a les inversions.

Per tal d’articular-ho,per exemple, Iván Cabeza ha explicat que amb el nou contracte de samarreta es vol crear una nova estructura comercial i de marqueting a través de la diversificació, per accedir per exemple amb més facilitat a les samarretes de les seccions. Per expandir aquesta marca, la idea també seria unir-se al teixit empresarial català, amb acords del club amb empreses de Catalunya.

En el torn de preguntes, Benedito ha volgut destacar les paraules de Bartomeu d’ahir, en les que explicava que Qatar tenia el dret de tempteig davant qualsevol qui vulgui ser patrocinador de la samarreta, un fet molt greu però que no impediria que ell els tragués de la samarreta. Respecte al nou Camp Nou,Benedito creu que cal augmentar el rati de solvència per fer front a un projecte com aquest, preveient que el pressupost de l’estadi es pugui desviar i perdre el model de club, i la seva aposta és fer el Mini, el Palau i invertir 50 milions a l’estadi al proper mandat si guanyes.

Lectures 1883 vegades per 424 lectors

Comments Closed