SHARE

La Champions tornà  al Camp Nou amb la visita del líder del grup,  en una setmana de líders provisionals que va començar amb el València, i ara segueix amb el Copenhague que suma dues victòries en els dos encontres disputats fins ara.
Els danesos retornen  a la competició  després de 4 anys d’absència, el 2006 es varen enfrontar a la fase de grups al Manchester al que varen derrotar a casa,  i  de moment mostren a la competició la  mateixa fortalesa que al seu campionat domèstic on tampoc coneixen la derrota amb 10 victòries  i 2 empats.

Al capdavant de l’equip hi trobem a Stale Solbakken, l’entrenador noruec que va arribar el 2006 i que ja acumula 4 lligues pel gran dominador del campionat als últims anys, amb 5 títols dels últims 7 disputats. A més el tècnic compta amb  una història que podia haver acabat en tragèdia ja que quan aquest era jugador va patir una parada cardíaca que va estar a punt  de costar-li la vida, i  que el va obligar a deixar la pràctica de l’esport però que no li ha impedit tornar com a tècnic amb l’ajuda del seu marcapassos.

Pel que a l’estil de joc de l’equip sol usar el clàssic 4-4-2, encara que com a visitant també pot usar un 4-5-1 més conservador,  que tè  la seva base en una defensa sòlida i forta que li permet una ràpida transició  en contraatac per fer arribar la pilota als davanters el més ràpid possible.
Pel que fa al conjunt, l’equip manté la base de les temporades anteriors amb la única sortida important de l’organitzador canadenc Hutchinson substituït amb éxit pel brasiler Claudemir. La mancança més important de l’equip la trobem a la seva banqueta que no compta amb gaire alternatives vàlides per rotar l’onze de gala.

Al darrera i sota pals hi trobem  l’experimentat porter suec  Wiland, amb una bona envergadura que li permet ser una assegurança per alt, i que a més compta amb una parella de centrals  amb una envargadura  i altura similar a la seva.
Aquí hi trobem a un dels emblemes de l’equip com Antonsson, molt sobri, juntament amb un fitxatge d’aquest estiu com Ottensen, fitxat d’un modest danès i que destaca també per  la seva fortalesa, i  com a recanvi dels dos hi tenim a Zanka Jorgensen, un jove de 20 anys que és una de les promeses del futbol danès.
A les ales  hi trobem dos laterals tècnics, als  que els agradà incorporar-se a l’atac, sobretot quan l’equip juga com a local, i amb un bon  llançament de llarga distància  com són el txec Pospech per la dreta i el suec Wendt per l’esquerra.

Al centre del camp l’equip sol actuar en rombe amb un jugador ocupant el mig centre defensiu, que sol ser  el danès Kvist, qui destaca per la seva bona col·locació i pel seu treball a la zona ampla del terreny de joc , i que compta amb el recanvi  de Norregaard de similars característiques. Per davant seu, però  sense allunyar-se’n gaire , hi  trobem a Claudemir, el jove brasiler arribat aquest estiu que és qui organitza el joc gràcies a la seva bona tècnica.
A les bandes hi trobem a dos jugadors importants a l’esquema dels danesos com són Vingaard per la dreta , tot  un especialista en les jugades a pilota parada  i que  ja acumula una assistència i  un gol en dos partits, i Gronkjaer per l’esquerra , l’ ex del Chelsea o del Atlètic és probablement el jugador més conegut i amb els danesos apura els  seus darrers dies com a futbolista  seguint donant mostres de la seva classe i desequilibri.

Al davant hi trobem el gran referent ofensiu de l’equip i el seu millor jugador fins ara a la competició amb dos gols marcats com és el senegalès N’Doye, un jugador amb un físic important però no exempt de rapidesa per els desmarcatges  encara que un mica més limitat tècnicament. Al seu costat i si l’equip opta per jugar amb dos puntes s’hi situaria el brasiler Santín, força habilidós i  que ve de marcar un triplet de gols en la  golejada del cap de setmana davant el  tercer classificat Odense.
Per contra si l’equip opta per jugar amb un sol punta, seria Gronkjaer qui ocuparia la mitja punta , amb Vingaard per l’esquerrà i  Bolaños per la dreta.

Per Ivan Vilalta

Lectures 4475 vegades per 1443 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY