SHARE

La de divendres serà la setena final entre catalans i bascos

Divendres vinent , si Esperanza Aguirre ho permet, el Barça i l’Atlètic es jugaran  el darrer títol de la temporada, la Copa del Rei, en un partit amb dos equips que més d’un cop han estat protagonistes en aquesta competició, No en va, els dos equips són els que ostenten més títols copers, el Barça el que més amb 25 títols, i un total de 34 finals disputades, i els bilbaïns són els segons amb 23 títols , i un total de 35 finals.

A més aquesta  serà la setena ocasió en que els dos conjunts es troben a la final, amb 4 victòries blaugranes, la darrera el primer any de Guardiola i 2 de basques, la darrera a la recordada final que va acabar a mastegots i que a més també és la última guanyada.

La primera de les finals coperes entre els dos data de l’any 1920, quan l’equip aleshores dirigit per l’anglès Jack Greenwell guanyava per 2 a 0 amb gols de V.Martínez i Alcàntara, en el que aleshores ja era el cinquè títol a la competició dels blaugranes. El següent partit, la temporada 31-32, va caure del cantó bilbaí per 1 a 0 amb gol de Bata, amb l’equip blaugrana de nou sota les ordres de Jack Greenwell.

El tercer precedent  va caure de nou del bàndol blaugrana, la temporada 41-42, amb un resultat espectacular de 4-3 amb gols de golejadors mítics dels dos equips com dos de Mariano Martín i Escolà  pels blaugranes i un de Zarra, a més de 2 d’Elices, pels bascos. El següent precedent, la temporada 52-53,  de nou va tenir color culer amb uns blaugranes amb Kubala al capdavant, i dirigits per Daucik,   que es van endur el títol amb un resultat de 2 a 1,amb gols de l’hongarès i de Manchón pels blaugranes i de Venancio pels bascos.

Els dos més recents sí que estan probablement molt més frescos a la memòria de tots els culers, el primer la temporada 83-84 que va acabar caient del bàndol basc amb un solitari gol de Endika superant  a un conjunt blaugrana dirigit per Menotti i amb estrelles com Maradona, en el que seria la seva despedida de blaugrana,  i Schuster , i que és molt més recordat pel lamentable espectacle de desprès del partit que pel mateix.

El darrer encontre entre els dos equips  de ben segur que és recordat per tots els culers, donat que fou el títol que la temporada 08-09 va obrir el camí de la gloriosa etapa viscuda amb Guardiola al capdavant de l’equip, i que en cas de victòria divendres  podria servir per tancar-la de la millor manera. Aquell 4 a 1 ,remuntant un gol inicial de Toquero, amb gols de Yaya Touré, Messi, Bojan i Xavi va obrir la porta del triplet de títols d’aquella temporada i de la fita dels sis títols en un any.

A més ,  i recordant l’enrenou que es va muntar a l’hora d’escollir Madrid com a seu de la final entre els dos conjunts, d’aquestes sis finals fins ara disputades, 4 quatre s’han disputat a la capital madrilenya , sí bé es cert que en d’altres temps aquesta era la  tradició, fent evident això que la seva disputa en aquest escenari no ha de suposar cap problema, com alguns han volgut pretendre fins al darrer moment.

Lectures 1924 vegades per 672 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY