SHARE
Bartomeu i l’estructura esportiva a la presentació de Griezmann.

Des de l’inici d’any el Barça hauria pogut demanar fins a  175 milions en crèdits per tancar operacions com el darrer fitxatge de Griezmann. Les dues operacions de crèdit  suposen situar el deute del club prop dels 360 milions d’euros i gairebè doblen el deute presentat en el darrer tancament comptable.

Anem per parts, el primer préstec l’hauria sol.licitat el club a l’inici de l’any 2019 per un import de 140 milions d’euros a través de dos fons d’inversió als Estats Units a retornar en 5 anys. El tipus d’interès de la operació no van transcendir, tot i que alguns mitjans parlaven d’un cost proper al 1,5%, un tipus sorprenentment baix tractant-se d’una operació fora dels canals de financiació habituals. 

Les dades del deute al USA

https://www.google.es/amp/s/amp.marca.com/futbol/barcelona/2019/02/12/5c6316c322601d724e8b458b.html

Uns diners que podrien haver servit per pagar la clàusula de Griezmman aquest estiu, però tal i com va explicar Bartomeu a la presentació del futbolista la operació va requerir de dues noves injeccions de capital, la primera un nou préstec de 35 milions a retornar en  6 mesos.

A banda del crèdit i per arribar als 120 milions necessaris per afrontar el fitxatge del francès, el club hauria fet servir deutes pendents de cobrar per valor de 85 milions d’euros. Aquesta operació és el que s’anomena factoring, pel qual una entitat financera anticipa els diners al club i serà aquesta la que s’encarregarà de cobrar dels clubs les operacions pendents amb el Barça. 

Tal i com expliquen alguns mitjans, la operació s’hauria fet sense recurs, pel que si els clubs no abonen els seus deutes, per exemple la venta d’Andre Gomes a l’Everton, qui es fa càrrec de la insolvència és l’entitat bancaria. Per tal d’assumir aquest risc de crèdit, el banc aplica un tipus de descompte major, al voltant del 2-3 5 de la operació, o sigui entre 1,7-2,55 milions d’euros. 

Tal i com expliquen alguns mitjans, díficilment el club podia tenir a la caixa els 120 milions de la clàusula, el darrer tancament d’exercici en tenia 40, però si sorprèn més que no tingues disponibles cap dels 140 milions sol.licitats només uns mesos abans.  

Extracte de la darrera memoria del club.

I també és molt preocupant el nivell d’endeutament del club amb aquestes dues darreres operacions, que alguns mitjans situen al voltant de 800 milions, i que si prenen les dades del darrer tancament de la memoria del club, amb un deute net total de 183 milions, veiem com s’enfila als gairebé  360 milions d’euros, amb un deute nou que gairebè supera el que ja tenia el club.

Lectures 11177 vegades per 512 lectors

Comments Closed