SHARE

  Barça TV és el canal oficial de comunicació del club i un actiu i no pas una despessa com alguns han volgut tractar-lo. La televisió del club ha vist  com passava de mans a mans, a Mediapro i ara a Telefónica, i com els bons professionals que l’ha fan possible, tot i els mitjans, acaben deixant orfe un canal que el club ha preferit despreciar en comptes de veure’l com una oportunitat de difondre el barcelonisme, més enllà  del que pugui fer a través de les xarxes socials.

Aquesta marxa dels millors professionals del club  l’hem viscuda avui amb la sortida de Xavi Rocamora (@xavirocamora), i Marc Guillen (@Marcguillen), responsables els dos de programes com “El Marcador” o I”ADN  Barça”, des d’on molts culers han seguit les prèvies i els post partits del nostre club. Els dos, juntament amb periodistes com Sandra Sarmiento, es han acostat les opinions dels nostres futbolistes, des de l’òptica del club però sense restar-li professionalitat, masa cops per sobre dels mitjans dels que disposaven. 

La televisió del club va nèixer l’any 2004  sota la gestió del propi club i amb empleats del mateix, alhora que amb més mitjans dels que ara poseix, en una situació que va canviar amb l’entrada amb la junta actual al club l’any 2010. Doncs des de la seva entrada , Sandro Rosell i els seus van preferir considerar el mitjà no com un actiu sinó només com una despessa , i a l’any 2011 van cedir-ne la gestió a Mediapro, una situacó que ara es repeteix amb el recent contracte firmat pel club amb Telefònica, que es qui s’encarregarà de la seva gestió. 

Al igual que al 2011, els treballadors del club desconeixen quines són les intencions del nou gestor tant respecte al canal com respecte als seus professionals, una situació d’inestabilitat que provoca incertesa i la marxa d’actius tant importants com Rocamora o Guillen. A més, no cal oblidar que el mitjà  és un referent per molts barcelonistes de fora de Catalunya, pels quals el canal del club no és gratuït, costa 6 euros al mes, i és el millor canal per conectar-se cada dia amb el club que porten al cor.

Ara que arriben les eleccions  és un bon moment per demanar als futurs candidats, els actuals gestors del club ja ens han mostrar quines són les seves intencions més enllà de les promeses electorals, que entenguin el mitjà com un actiu per la relació amb barcelonistes d’arreu i no una simple despessa. Doncs la televisió del club és un dels mitjans més importants dels que disposa el club per difondre el barcelonisme i recuperar-lo i fer-lo rendible hauria de ser un dels objectius de qualsevol junta del Barça. 

Lectures 6655 vegades per 2444 lectors

Comments Closed