SHARE

Avui tornà la Champions i ho fa amb el viatge a Dinamarca, on l’equip es tornarà a enfrontar al Copenhagen al Parken Stadium, a qui fa quinze dies ja es va imposar al Camp Nou en un partit molt disputat i que no es va tancar fins als minuts de descompte amb el segon gol de Messi.

L’enfrontament ja ens va deixar veure les armes d’un equip danés, com són la seva bona organització, fortalesa física i bon criteri amb la pilota per jugar a la contra com ho demostra la jugada en  què Santin s’hagués pogut quedar sol davant Pinto.  A més l’equip a la segona part també va mostrar que era capaç de fer una bona pressió sobre la sortida de pilota de la nostra defensa, un aspecte que de ben segur repetiran com a locals. Un darrer punt fort d’aquests el trobem a la seva condició de locals per aquest partit, ja que es mostren com un conjunt força sòlid al seu estadi,  inclús en les competicions europees on l’equip a la seva darrera participació europea ja va derrotar equips tant forts com el Manchester United.

El partit també ens va mostrar quina era la forma de superar-los, obrint molt el camp , fent que els laterals es converteixin més en extrems que en defensors, per obligar  la basculació de tota la seva defensa, més lenta en el seu eix, cap a les bandes,  provocant els espais a l’esquena de la mateixa. Així l’ èxit dels nostres en aquest partit, amb una victòria que suposaria la classificació matemàtica cap a vuitens, dependrà del fet  que l’equip tingui una circulació de joc molt alta fent el camp el màxim d’ample amb unes bandes molt obertes per fer moure força l’equip rival i aconseguir desmuntar la seva bona organització defensiva.

Pel que fa a l’estil de joc de l’equip sol usar el clàssic 4-4-2 amb  base en la  defensa sòlida peró amb uns laterals més ofensius que al partit del Camp Nou buscant una ràpida transició  al contraatac. De cara al partit , el seu entrenador pot disposar de tots els seus efectius i els retocs que es poden produir a l’equip respecte al darrer partit contra els nostres seran motivats pel millor estat de forma d’alguns efectius.

Al darrera i sota pals hi trobem  l’experimentat porter  Wiland, tota una assegurança per alt, i amb la parella de centrals d’igual envargadura com son el veterà i sobri Antonsson i la jove promesa Zanka Jorgensen, amb el recanvi d’ Ottensen.
A les ales  hi trobem dos laterals tècnics, amb bona projecció ofensiva i un bon llançament de llarga distància  com són el txec Pospech per la dreta i el suec Wendt per l’esquerra.

Al centre del camp l’equip sol actuar en rombe amb un jugador ocupant el mig centre defensiu, que sol ser  el danès Kvist, sempre ben col.locat i treballador, i per davant seu, però  sense allunyar-se’n gaire , hi  trobem a el jove brasiler Claudemir, més tècnic per organitzar el joc.
A les bandes hi trobem a Vingaard, qui també pot ocupar l’altra banda el qual és tot un especialista en les jugades a pilota parada essencials pel joc del seu equip, amb el recanvi de Bolaños, el de Costa Rica aporta més treball i frescura però menys desequilibri. Per l’esquerra  hi trobaríem al veterà Gronkjaer, qui ja no té la velocitat d’abans però que conserva la tècnica encara que passés del tot desaparegut al Camp Nou. Una altra opció és que Gronkjaer actui de mitja punta, amb Kvist a la dreta i Vingaard a l’esquerra i amb Claudemir com a únic mig centre.

Al davant hi trobem el gran referent ofensiu de l’equip com és el senegalès N’Doye, un jugador amb un físic important i ràpid amb els desmarcatges a més de tenir un bon llançament com ja va demostrar amb el seu pal al partit d’anada. Al seu costat hi trobem l’altre novetat respecte al darrer partit:  l’entrada del jove Zohore al lloc de Santin amb molèsties físiques, un jugador de només 16 anys que s’ha convertit en la sensació a la lliga domèstica i que ve de marcar al darrer partit i que també compta amb un físic molt important com la seva parella en l’atac.

Per Ivan Vilalta

Lectures 4141 vegades per 1379 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY