SHARE

El patrocini del Manchester superaria el blaugrana

Molts recordem encara les paraules del vice president econòmic del Barça quan va presentar el patrocini de Qatar a la samarreta al afirmar que aquest era el millor patrocini del món del futbol amb els 30 milions que el club rep anualment. Sí  aleshores  i cada cop més al conèixer més i més clàusules del patrocini, els dubtes que això fos del tot cert eren raonables, el nou patrocini anunciat pel Manchester United per les properes temporades podria deixar el qatarí en poc més que calderilla.

Així el club anglès , que avui ha presentat també els números de la seva sortida a Bolsa que analitzarem ben aviat, ha anunciat avui un acord de patrocini per les properes cinc temporades amb la firma General Motors per la qual lluiran la marca Chevrolet en les seves camisetes a partir de la temporada 2014-15.

Si bé les xifres de la operació no estan confirmades per les part, es parla d’uns 500 milions d’euros  o el que és similar 600 milions de dòlars al situar-se el canvi a poc més de 1,20 euros per cada dòlar, de confirmar-se  farien que l’ingrés dels red devils per aquest concepte fos de poc més de 71 milions per temporada, una xifra que duplicaria la cobrada pel club blaugrana.

A més cal tenir en compte que sí bé fins ara el patrocini principal dels anglesos, la firma AON, es situava per sota del blaugrana, amb uns 20 milions de lliures per temporada o sogui uns 25 d’euros, cal tenir en compte que aquests van vendre la seva samarreta d’entrenament, situant-se l’import total per temporada per sobre dels 30 cobrats pel Barça.

Caldrà veure quin és l’import total del patrocini anglès, però de confirmar-se deixaria en no res el patrocini blaugrana, que la junta va vendre’ns com el millor possible, i que de quedar-se  per darrera respecte als firmats pels grans clubs europeus podrien danyar el potencial competitiu del club blaugrana.

Lectures 6595 vegades per 2865 lectors

Comentaris

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY