SHARE

‘Consulta Qatar’ no ha tingut gaire presència als mitjans de comunicació, sobretot en els més populars. Això no va impedir però, que al mes de juny la plataforma dugués recollides més de 4.000 firmes. Alguns pensaran que són poques, d’altres moltes tenint en compte el poc suport que han rebut de tot arreu. La Junta Directiva debia pensar que la cosa començava a fer soroll i va decidir reunir-se amb ells. Parlant la gent s’entén.

La primera data prevista per a aquesta reunió era el mes de juliol però va ser posposada per un tema personal del senyor Murtra, qui havia insistit en que ‘Consulta Qatar’ i la directiva es veiéssin les cares. “Aquí vam cometre el primer error” diu Jordi Cases, membre de la plataforma. “En un primer moment vam pensar que la reunió s’havia anul·lat perquè nosaltres vam anunciar per tot arreu que tindriem una reunió amb el president”. Hi va haver un petit malentès entre el club i la plataforma,  ja que els membres d’aquesta  en principi  es van mostrar incrèduls sobre aquest fet que després  van comprovar. No obstant, aquesta primera reunió fallida va servir als membres de ‘Consulta Qatar’ per  extreure’n una conclusió positiva. Varen parlar-ne en excés abans de la reunió, un fet que jo no repetirien.

Tot continuava endavant i el següent pas vindria a la  ròpia web de la plataforma  des d’ on publicarien una carta oberta al president Sandro Rosell, en la qual li explicaven la seva iniciativa alhora que li demanaven que inclogués una proposta de votació sobre Qatar a tots els socis a la  propera assemblea. Aquesta carta, de la que se’n feren ressò més mitjans que en anteriors ocasions -Mundo Deportivo i Sport segueixen fent orelles sordes-, no va rebre resposta per part del  club i es va passar al següent pas, un correu electrònic a inicis d’agost dirigit al directiu Jordi Cardoner sol·licitant poder posar stands pels propers partits de Supercopa d’Espanya, Gamper i Vila-real , així com també  a la  trobada de penyes.  

L’ e-mail tot i no rebre la resposta esperada, no es pogueren posar stands en cap d’aquests esdeveniments, els convocava de nou en una reunió. Va ser l’empleat de l’àrea social  Pere Jansá, a qui alguns membres havien conegut a Wembley, qui els citava el dia 6 de setembre, tot i que al final tindria lloc el dia 7, en un canvi de dates d’especial rellevància.

Ben poc van tardar els membres en descobrir el perquè d’aquesta  variació, excusada pel club en  l’agenda del president, quan  es van enterrar gràcies a l’article d’algun periodista força proper a la directiva  que a la propera  reunió de junta , que havia de tenir  lloc el 30 d’agost, es tractaria l’ordre del dia de l’assemblea. La resposta fou ràpida  i en forma de correu, es pot veure al seu web,  al secretari de la junta Toni Freixa i en el que, convençuts d’arribar a les firmes, demanen el pròtocol d’actuació de la seva intervenció a l’Assemblea així com també el vot secret en la mateixa.  

El dia següent el portaveu de la Junta Toni Feixa presentava  l’ordre del dia , en el que la  intervenció de la plataforma anava després de la votació respecte Qatar. “Sorprén que el dia 6 es fixi l´ordre del dia, i la proposta dels socis vagi després de la ratificació de l´acord, cosa que fa que la nostra proposta quedi moralment invalidada ja que el compromisari previament hauria votat si o no a l´acord amb Qatar. Per tant politica de fets consumats, la reunió amb nosaltres no té molt de sentit” diuen des de ‘Consulta Qatar’. Aquest com a més, havia estat la Junta qui havia filtrat la reunió, creuen des de la plataforma, ja que la notícia va sortir els mitjans i ells aquesta vegada no n’havien comentat res.

En aquest context  tingué lloc la reunió el passat dimecres. En la trobada de gairebé dues hores es van confirmar els mals auguris mostrats fins aleshores , ja que es van trobar  molt bones cares però també  molt poques facilitats. Els tres membres de ‘Consulta Qatar’ que van assistir a les oficines del club van pogué comprovar, sobretot des de l’arribada del portaveu Freixa a la reunió, que el club no tenia cap intenció de facilitar-los la  seva tasca  en benefici  de la democratització del club. Des del criteri per assolir les xifres necessàries, passant per  la no presència de cap interventor en una possible validació de firmes o no acceptar equa la votació es faci amb vot secret fins al fet que no s’autoritzava cap dels membres no compromissaris  assistir a l’Assemblea per defensar la postura. Tot van ser traves que els van mostrar més que mai que era una lluita molt desigual, un “David contra Goliath”.

No obstant, i fent honor al lema que va acompanyar un dels seus darrers posts en que mencionaven un concepte tant guardiolístic com el de “Persistir”, el grup seguirà endavant fins demà que és l’últim dia per assolir les firmes necessàries i fins la propera Assemblea promovent que el vot blanc pugui conduir tots els barcelonistes  a tenir un club més de TOTS, com molt bé deia la junta actual en el seu lema electoral: “Tots som Barça”.

Lectures 4623 vegades per 1279 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY