SHARE
Denis Suárez a la seva étapa al filial blaugrana.
Denis Suárez a la seva etapa al filial blaugrana.

Tot fa indicar que Denis Suárez jugarà aquesta propera temporada amb el Vila-real, després d’una temporada al Sevilla. El mig campista marxarà amb els de la Plana en un nou gir del seu futur que ens servirà per explicar els detalls d’una operació explicada amb poca claredat pel Barça i en la que de nou mostra que el club ha preferit fer caixa i pensar en el present que no en el futur.

Denis Suárez va arribar al club blaugrana l’estiu del 2013 provinent del Manchester City, on havia estat dues temporades sense massa participació després de sortir de la cantera del Celta, per un import de 1,8 milions d’euros, 1 pagat aquell estiu i 0,8 més si el futbolista jugava al primer equip i va firmar fins l’any 2017. En l’operació els anglesos a més també s’asseguraven cobrar 800.000 euros per cada 10 partits del futbolista amb el primer equip, i no per cada partit com va informar el diari As, a més d’un 20%  d’una futura venta del jugador, una clàusula clau per entendre alguns dels futurs moviments del jugador.

Després d’una bona temporada al filial blaugrana, on va firmar 7 gols i 11 assistències, i amb la impossibilitat de jugar al primer equip, Luis Enrique va prefapostar per  l’arribada d’un futbolista més madur com Rakitic, el club, segons la seva versió, cedeix el futbolista al Sevilla per dues temporades, amb una opció de recompra  al final de cada una d’elles per 9 milions d’euros. L’operació, venuda com a cessió, era realment una venta encoberta del futbolista al club de Nervión i que va servir per abaratir el fitxatge de Rakitic, fitxat per 18 milions fixes més 3 variables, una xifra reduïda per l’operació amb el jove futbolista.

Denis Suárez va tenir un inici de temporada molt prometedor amb els sevillistes però amb el pas de les jornades, i amb la recuperació de Banega,  va perdre protagonisme ,i era suplent amb Deulofeu, però tot i això es va obrir la porta a que el Barça el recuperes amb la marxa de Xavi. Una tornada que no es va poder fer efectiva per com es va redactar el contracte amb el club sevillista, sense tenir en compte la sanció de la FIFA ja coneguda aleshores pel club, i que va provocar fins a dues negatives de l’organisme europeu a la tornada del jugador.

Amb les portes de can Barça tancades de  nou i amb una pretemporada, a la Supercopa no va jugar  ni un minut,  i una primera  jornada poc prometedores pel jugador, aquest va demanar la sortida rumb al Vila-real, que avui s’ha fet començat a fer realitat. Amb aquesta sortida, el Sevilla cobraria entre 3 i 4 milions d’euros per un jugador de qui els mitjans deien que qui tenia els drets era el Barça, qui si mantindria una opció de compra les dues properes temporades, per tres milions d’euros, i un dret de tempteig ,però que en cap cas cobraria per aquesta operació, el que seria el normal si el futbolista fos seu i només hagués estat cedit l’any passat. 

Per  tant, un cop coneguts els darrers moviments, queda clar que qui tenia els drets del futbolista era el Sevilla, que el Barça es va vendre el futbolista l’any passat ,com aquest any ho ha  fet amb homes com Adama, i que el  club ha preferit apostar per la caixa més que pel futur esportiu del club.A  més curiosament, el seu representant és Felix Gende, de l’empresa Promoesport, empresa que als darrers anys ha portat altres jugadors al filial com Rodri o Luis Alberto o el mateix Aleix Vidal aquest estiu.

Lectures 2544 vegades per 700 lectors

Comments Closed