SHARE

    Grada del Barça a la darrera final de Copa contra el Sevilla.

Diversos grups d’afeccionats blaugranes,uns 50 fins ara, s’han sumat a la iniciativa de demanar que els socis blaugranes presents a la final de Copa del proper dissabte facin del groc el seu color en protesta per la situació dels presos polítics. Després de que el Barça anuncies que no faria cap canvi en la representació institucional present a la cita i que jugarà de blaugrana, aquests grups, entre els que es troben grups com Manifest Blaugrana, grups de suport al club com Sang Culé  i penyes blaugranes, demanen que els socis si facin sentir la seva veu vestint de groc o amb la samarreta senyera del club quan soni l’himne d’Espanya al principi del partit.

En el seu comunicat es recorda el compromís del Barça amb el poble català i les conseqüències que aquest ha portat en  alguns moments com quan al 1925 es va clausurar el club durant 5 mesos i el president Joan Gamper va haver de marxar.

El comunicat íntegre dels grups 

 

Som #FCB1899 una història de compromís amb la causa de la llibertat i la democràcia de la que ens sentim hereus orgullosos.
CULERS A LA FINAL DE COPA. QUE EL GROC TAMBÉ SIGUI EL COLOR DE LA FINAL:
Som gent del Barça. Som afició. Som  Penyes. Som  socis. Som  seguidors. Som part indestriable del FCB. És la nostra història. És el nostre compromís. I així som, també, poble.

 

Un 14 de juny de 1925, en plena dictadura de Primo de Rivera, els 14.000 aficionats del Barça que omplien les grades del Camp de Les Corts en un partit amistós entre el CD Júpiter i el Barça, van aplaudir, a la mitja part, la interpretació del God Save The Queen per part de la banda de la marina anglesa, convidada a l’esdeveniment, mentre van xiular la interpretació que van fer de l’himne espanyol. El dictador Primo de Rivera va clausurar per 3 mesos el Barça “por desafección” a Espanya. I qui llavors era president del Club, el nostre fundador Joan Gamper, va haver de marxar a l’exili. L’any 1936 les tropes franquistes afusellaven Josep Sunyol i Garriga, llavors president del FCBarcelona i diputat al Parlament de Catalunya.

 

El franquisme va reprimir durament la catalanitat del FCBarcelona, i va voler.-ne canviar la identitat: va obligar a canviar el nom de Futbol Club Barcelona pel de Club de Futbol Barcelona, i el nostre escut, eliminant les 4 barres i deixant-ne només dues.
Al davant sempre, la repressió de l’estat espanyol. Ens han tancat el club. Ens han afusellat un President. Ens han canviat el nom i l’escut. Ens han prohibit la paraula i les nostres banderes. Ens han multat. Ens han sancionat. I volen seguir fent-ho. El que calgui per reprimir la identitat del nostre Club, els seus valors, el seu compromís, que és el nostre, el dels barcelonistes, perquè el Barça som nosaltres.

 

Avui, com aquell 1925, estem compromesos amb la llibertat dels presos polítics i dels exiliats. Us convidem a expressar el que som EN GROC: portant la samarreta del Barça de la senyera, o samarretes grogues (a sota de la blaugrana) i fer-les visibles dins de l’estadi a l’hora que soni l’himne d’Espanya.

 

Les entitats adherides fins ara a la iniciativa
Manifest Blaugrana
Seguiment FCB
Un Crit Valent
Associació per la Defensa dels Drets dels Socis del Barça
Almogàvers
Nostra Ensenya
Creu de Sant Jordi
Dracs 1991
Sang Culé
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell
Penya Solera Barcelonista Castellar del Vallès
Penya Blaugrana Les Corts
Penya Barcelonista Sant Antoni
Penya Barcelonista L’Urpa
Penya Blaugrana El Born
Penya Barcelonista Johan
Penya Blaugrana di Roma
Penya Barcelonista de Turín
Penya Blaugrana Monells
Penya Blaugrana Castell-Platja d’Aro i s’Agaró
Penya Barcelonista La Safor
Penya Barcelonista La Guineu
Penya Blaugrana Trinitat Vella
Penya Barcelonista Fontalba d’Ulldemolins
Penya Barcelonista Districte XXVII La Sagrera
Penya Blaugrana El Ter de Salt
Penya Barcelonista de l’Espluga de Francolí
Penya Barcelonista del Perelló
Penya Barcelonista de Riudecanyes
Penya Barcelonista de la Vall de Ribes
Penya Blaugrana Almogàvers Empordà
Penya Blaugrana Almogàvers Garrotxins
Penya Barcelonista de Campdevànol
Penya Barcelonista de Constantí
Penya Blaugrana L’Escala

Lectures 6246 vegades per 654 lectors

Comments Closed