SHARE
fcbestadi
El Camp Nou i el seu voltant. FOTO: fcbarcelona.cat

Dos seguidors del Paris Sant-Germain (PSG) van ser apunyalats ahir a la nit, després del partit entre el Barça i l’equip francès, als voltants del Camp Nou, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra. Els dos atacs es van produir amb pocs minuts de diferència, obra d’uns -encara- desconeguts.

La primera agressió es va enregistrar pels volts de les 11 de la nit, al carrer Felipe de Paz, quan dos individus camuflats amb vestimenta negra i amb passamuntanyes van ferir, al primer aficionat del PSG, resident a Barcelona, apunyalant-lo per l’esquena, quan aquest acabava de sortir de l’estadi. Posteriorment, la víctima va ser traslladada a l’Hospital Clínic de Barcelona, on continua ingressat, estable i fora de perill, amb una ferida que l’afecta la pleura.

Poca estona després, en la mateixa zona, a l’avinguda de Madrid, es va registrar un atac que presenta moltes similituds. Un grup d’encaputxats va atacar a tres joves que sortien de veure el partit. El jove també va ser traslladat a l’hospital, i va rebre l’alta al cap de poques hores.

La policia ha desvinculat les dues agressions i les atribueix a grups d’agressors diferents. Mentre la primera s’atribueix a “seguidors radicals i violents del FC Barcelona”, que no han estat identificats, amb “l’excusa del futbol”, tal com ha explicat Xavier Porcuna, intentant portaveu dels Mossos d’Esquadra.Pel que fa a la segona, de la qual tampoc hi ha cap sospitós, encara s’està intentant esbrinar la “motivació”. Tot i això, hi ha moltes informacions creuades: mentre alguns testimonis apunten a que els agressors no portaven cap simbologia del Barcelona, d’altres asseguren que els van atacar a crits de “Visca el Barça!”.

Cal dir que, en el partit d’ahir, no es va retenir als seguidors francesos del PSG a la seva graderia durant uns minuts, ja que, tal com ha explicat Porcuna, “el coordinador de seguretat determina com ha de ser la sortida de les aficions”. “Abans d’adoptar la decisió, es va consensuar amb la seguretat del Barça, amb la seguretat privada contractada pel club i amb la policia francesa”, ha explicat. La UEFA ha dit que les mesures de seguretat que es van dur a terme al Camp Nou van ser correctes.

En un dels darrers encontres entre aquests dos equips, l’abril de l’any passat, ja hi va haver diversos incidents a Paris, que van acabar amb la identificació de 84 aficionats radicals del FC Barcelona, després de confrontacions i llançaments de bengales. Es van requisar navalles i altres materials perillosos. Tot i això, els Mossos han negat també cap relació amb aquests fets.

Lectures 8546 vegades per 1226 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY