SHARE
Una senyera gegant en un partot al Camp Nou.
Una senyera gegant en un partot al Camp Nou.

El president de la LFP, Javier Tebas, va assegurar que, si Catalunya esdevé un Estat independent, el Barça no podrà continuar jugant a la lliga espanyola. Per a fer-ho, al seu parer, caldria canviar la Llei de l’Esport.

Primer de tot, cal posar en context el personatge en qüestió. Tal i com informa aquest portal, Tebas va ser president de les joventuts de la falangista Fuerza Nueva. Per tant, es pot deduir que aquest component ideològic està directament relacionat amb les seves declaracions. En lloc d’actuar seguint la lògica de defensar els interessos dels participants de la Lliga que presideix, posa per davant les seves opinions personals.

Ara bé, ell mateix reconeix que el Barça podria romandre a la mateixa Lliga amb una simple modificació de la Llei. Per tant, és un tema només de voluntat política. No batallaria ell per això? Preferiria abans que el nivell i interès de la Lliga espanyola baixés en picat? Què en dirien al respecte les grans cadenes de televisió?

El diari editat a Perpinyà L’Independant informa que el Barça hauria demanat, en cas d’obstrucció per part de la LFP, poder ingressar a la Ligue francesa. Segons aquestes informacions, des de l’època de Sandro Rosell, de forma discreta, s’haurien estat estudiant diverses possibilitats atenent a aquest escenari futur. És interessant que així sigui per a poder estar preparats.

Sigui com sigui, es fa molt difícil pensar que el Barça no podria formar part d’una lliga europea competitiva. Què farien; expulsar el Barça a meitat de competició rebentant tots els contractes amb tercers? A més, com s’ha repetit molts cops, encara que el 9N es pugui votar i surti que sí, el dia següent no s’és independent. Calen unes negociacions respecte temes importants com el repartiment dels deutes o dels actius i passius. De la mateixa manera, durant aquest període, la junta blaugrana també duria a terme les reunions pertinents amb els diversos estaments esportius.

Per tant, que ningú pateixi: en un escenari d’una Catalunya independent, el Barça continuaria sent un equip tan competitiu com ho és ara. 

Lectures 2876 vegades per 480 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY