SHARE

Els darrers dies hem assistit atònits a la posada en escena d´alguns dels nous directius de Sandro Rossell: Javier Bordas i Javier Faus. La doble “J” que precisament no s´assembla massa a aquell Barça promés per Rossell: un club català i catalanista.

Sempre s´ha criticat durament Johan Cruyff per no haver fet l´esforç d´aprendre el català durant els seus ja llargs anys de residència a Catalunya, però sovint passem per alt que hi ha moltes altres figures rellevants, que són nascudes a Catalunya i que el seu ús de la llengua podria ser molt millorable, sobretot quan ocupes un càrrec tan important com ser a la Junta Directiva del Barça i tens una de les posicions més visibles de cara a l´opinió pública.

Rossell sembla que es va agafar la sentència del Tribunal Constitucional al peu de la lletra en el seu discurs com a nou president incorporant el castellà com a part del seu discurs. Javier Bordas va ser la gran decepció utilitzant el castellà com a llengua vehicular en una entrevista a RAC1 quan se l´entrevistava en català.

Javier Faus tampoc va fer-ho gaire millor. En la seva roda de premsa presentant els resultats de l´auditoria de Deloite, Faus va utilitzar un català “trencat” amb incorreccions força greus i que no és propi ni de la posició que ocupa ni d´una persona del seu alt nivel professional.

Aquesta Junta directiva sembla que no cuida la llengua catalana. Per contra, veiem com alguns jugadors de fora, com Yayá touré, feien l´esforç per aprendre castellà i català, i dins dels seus límits s´intentava comunicar emprant la llengua catalana.

Adriano, el fitxatge més recent, també anunciava als mitjans de comunicació que aviat començarà les classes de català.

Potser seria hora que els senyors Faus i Bordas fessin algunes hores extres compartint aula amb Adriano: molts socis catalans que s´estimen la llengua i la veuen com a símbol del barcelonisme catalanista que Rossell pregona estarien més que satisfets.

Que en penseu? Us rebenta el nivell de castellanització de l´actual Junta?

Lectures 13385 vegades per 2724 lectors

Comentaris

6 COMMENTS

 1. Ja des de la campanya es veia. I algú ho ha de denunciar, a veure si quan torna el Puyal en diu alguna cosa. Es nota que són castellanoparlants (res en contra) però si ocupen un càrrec al FCB han de parlar un català més que correcte. Si ells no ho fan, no se'ls hi podrà demanar als jugadors.

 2. Exactament. La llengua oficial del Barça és el català i el 90% de socis són catalans. Fins i tot Montilla fa l´esforç

  d´aprendre´l millor pel seu càrrec. Son figures públiques i a més els Faus i Bordas se suposa que molt intel.ligents segons el seu bagatge professional.

  Haurien de mostrar més interés i respecte per la llengua catalana.

 3. Si el propi president ja renuncia a la llengua catalana quan ha de parlar a les penyes, ja em diras tu quin és el grau d'espanyolització del club. Hem passat del "més que un club" al "només un club"

 4. Justo antes de comenzar su discurso, Sandro Rosell ha aclarado que se dirigía a los peñistas asistentes en castellano por "respeto hacia las personas de fuera de Catalunya". Con todo, ha dejado muy clara "la catalanidad del club". "El pueblo catalán es muy respetuoso, y es por eso que hablaré en el idioma que entiende prácticamente todo el mundo", ha añadido.
  Això és la notícia tal com surt al web del FCB.
  I ara ve la meva rèplica cap a aquest error gravíssim del Sr Rosel
  Punt 1–>Parlar en català a Catalunya MAI, MAI, és una falta de respecte cap a ningú.
  Punt 2–>És una gran falta de respecte cap a Catalunya que persones de la seva directiva nascudes aquí, i amb capacitats intelectuals contrastades pels negocis que gestionen, no siguin capaces d'expressar-se en català. Això Sí que s'ha de considerar falta de respecte i despreci a la ciutat on han nascut.
  Punt 3–>Falta saber exactament quants penyistes acreditats, en relació al total d'assistents a l'acte, provenien de fora de territoris de parla catalana(els valencians i balears són de "fuera de Catalunya" però segur que l'entenen quan parla Sr Rosell). Vull remarcar que moltes de les penyes a l'estranger estan fundades per catalans que viuen fora, i la penya recull a la vegada l'esperit barcelonista i catalanista. Vull dir que un representant de la penya Barça de París, o Londres, etc, probablement sigui un català,que també l'entendrà Sr Rosell.
  Punt 4–>Si malgrat tot això, vostè tenia ganes que el congrés és fés en castellà, busqui una excusa diferent a invocar "respecte". Vostè no és qui per parlar en nom del "poble català", com ha dit. Dins el poble català, igual que dins els aficionats al Barça, hi ha gent respectuosa i gent no respectuosa, com a tot arreu. Una persona de negocis i inteligent com vostè, simplement s'havia d'haver buscat una altra excusa (per raons econòmiques d'estalvi en traducció simultània, per eficiència, per comoditat, per mandra organitzativa, per fer-se l'amic dels extremenys, per quedar bé a la caverna,etc, la que vulgui) però, si us plau, no parli en nom del poble català, i no ens vulgui fer creure que parlar català a Catalunya és una falta de respecte davant ningú.

 5. Jo ja ho veia venir l'anticatalanitat d'en Sandro Rosell i la resta dels directius actuals. Només cal veure algunes declaracions que han fet alguns d'aquests directius, per veure que parlen un català molt pobre. Els noms castellans que contrasten amb els seus cognoms catalans, també en són una mostra evident de la seva mania cap a la llengua catalana, si poguéssin, probablement traduirien els seus cognoms al castellà. Carlos Busquets, Javier Faus….etc. són una mostra. A sobre, alguns titllen de exageració, defensar la llengua catalana. Sis plau, siguem una mica crítics i realistes, i deixem de veure com a cosa normal, allò que no ho és. Si això no és polititzar al barça, no s'ho creuen ni ells mateixos!

LEAVE A REPLY