SHARE

Consulta Barça denuncia possibles  incompliments del mateix

Transparència i Codi Ètic, dos dels conceptes més repetits per l’actual junta tant en campanya com des de la seva arribada al club, però que malauradament, i com també hem vingut explicant en el nostre web, semblen haver quedat en poc més que paper mullat. Almenys això es podria desprendre de la denúncia d’alguns  suposats incompliments del Codi Étic que  feren els membres de la plataforma Consulta Barça i que van fer públic a través d’una nota de premsa a la seva web.

Així els membres de la plataforma, que han vingut explicant la poca transparència del club en molts temes, haurien presentat el passat  28 de juny al Síndic del Soci,  un escrit , perquè es fes entrega  del mateix al  president de la Comissió de Transparència i Codi Ètic, on es reflectien els  suposats incompliments del codi ètic que haurien produït realitzat Rosell i els seus, molts dels quals ja ens havíem fer ressò  en el nostre web.

Respecte als diferents punts incomplerts, el primer dels que parlen fa referència a l punt 3.4 sobre “l’actitud d’àmplia informació de les seves activitats, basada en la transparència en el procés de presa de decisions” i que hauria incomplert “Javier Faus  davant l’Assemblea de compromissaris del 2011. Segons  Consulta Qatar, aquest no hauria informat de tots els actius que entraven dins el contracte, entre ells publicitat estàtica i dinàmica i un amistós a l’any. El segon fa referència al pluralisme, per la “prohibició per part del club de penjar una pancarta en favor de Manel Estiarte, exclusivament, sobre la publicitat de Qatar Foundation.

Els següents fan referència al fet de “incórrer en conflicte d’interessos”, un punt que haurien pogut incomplir fins a tres directius, entre ells el president Rosell, per la seva relació amb Viagogo, Toni Freixa, com a assessor del Girona,  i de nou Faus, per la seva possible vinculació amb la venta del PSG A Qatar Sports Investment. Els dos següents van força lligats al tractar-se de contractar parents personalment o través de socis,  un fet que podria afectar al germà de Rosell i l’empresa TheBlackStudio SL, i de contractar serveis externs sense ajustar-se als principis de necessitat, pertinència i oportunitat, un punt que podria violar l’adjudicació d’Halcón Viajes com a agència del club per la relació que aquests haurien tingut amb la candidatura de Rosell en el procés electoral.

El darrer dels punts fa referència a protagonitzar fets o actuacions públiques i privades que atemptin a la  bona imatge i prestigi del club, un punt que podrien haver incomplert segons la denúncia Rosell, pels fets que han estat portada a Brasil, Eduard Coll, qui segons la premsa romanesa mantindria contactes amb la màfia romanesa, i un home de qui vam parlar ahir, Urdangarín, imputat pel cas Noos.

Per tant un pas més en el procés de recerca de la transparència que els membres de Consulta Barça van iniciar , i  del que molts altres ens n’hem fet el ressò adequät, amb el tema de Qatar i que veurem quina resposta per part del club té, conscient aquest que una denúncia del tant anunciat Codi Ètic, que paradoxalment  no implica sanció a qui el viola, no hauria de quedar sense explicació a tots els socis.

Lectures 8260 vegades per 1451 lectors

Comentaris

1 COMMENT

  1. […] però sí que resulta curiós que un any després es reconegui aquest error i que a més el mateix Faus pugui estar vinculat als qatarís més enllà del Barça. Per tant, esperem que aquest any s’expliqui amb claredat tot el que els socis han […]

LEAVE A REPLY