SHARE

El que gairebé ningú pensava va passar a Roma i el Barça va caure a quarts de final de Champions al perdre 3 a 0 a Roma  i  desaprofitar un 4 a 1 del partit d’anada al Camp Nou. I el pitjor no va ser una eliminació , que marcarà la temporada, sinó la vergonya que vàrem patir molts culers veient com l’equip traïa al terreny de joc un model que el va portar a l’excel·lència i que fa temps que es va oblidar al club i  que ara es menysté també a la gespa.

El Barça va mostrar al terreny de joc el que es veia aquesta temporada però que els bons resultats d’aquesta temporada tapaven, que Valverde és un entrenador a qui li falta la grandesa d’un club de la dimensió del Barça. Amb un plantejament basat només en deixar passar els minuts i no en busca un gol que classificava l’equip , aquesta idea futbolística a can Barça estava condemnada al fracàs, que ell mateix va viure com a  futbolista quan l’Espanyol va perdre una final contra el Bayer Leverkusen amb un 3 a 0 de l’anada.

Aquesta idea, guanyar sense ser protagonista del partit, sense  la pilota i sense mirar endavant, mai ha triomfat a la història del  Barça i creure que podem guanyar una Champions sense ser  l’equip que intenta practica el millor futbol és impossible. El que als altres els ha servit, al club blaugrana només ha servit per un curt placisme que acontenta a molts culers, massa pendents encara dels resultats de cada jornada i sense que res més els importi.

A vegades un pensa que el barcelonisme no ha estat capaç d’entendre mai aquest model, que va més enllà dels resultats i del joc del primer equip, i que inclou un treball al club basat en cuidar un estil i al futbol base, a punt de baixar i sostingut per futbolistes de fora, o les seccions entre d’altres imponderables que fa temps que no es fan. Només en els pitjors moments , com un motí o una travessia de cinc anys sense guanyar, el culer ha abraçat aquest model que van fer gran gent com Cruyff i Guardiola però tot i l’èxit sostingut i demostrat  el culer, influït per l’establishment , han preferit seguir abraçant el mirar només  el marcador.

Molts carregaran contra Valverde pel seu  plantejament poruc ,com d’altres aquesta temporada, i de no haver rotat a l’equip, però cal mirar més enllà i no ser curts de mires, el que va passar no és culpa d’un partit és el simple resultat de com s’està gestionant el club des de fa molt temps. Pocs poden explicar qui mana a la parcel.la esportiva i aquesta indefinició en el model del club, marcat pel curt placisme en totes les parcel·les, ha portat al club a la situació actual , ajudada també per una oposició incapaç d’articular en cap moment un discurs unitari posant el focus en el  model d’èxit que tant coneixem.

El Barça que hem vist a Roma no és ni l’equip ni sobretot el club que molts volem i sobretot el pitjor és que ha traït un model que al llarg de la seva història ha estat de llarg el que més èxit li ha donat. Guanyar i gestionar un club es pot fer de qualsevol manera, el futbol  ho demostra cada dia, però el nostre Barça no era un club de futbol més, un lema que inclou molts aspectes que fa massa temps que s’han oblidat.

Lectures 4728 vegades per 1185 lectors

Comments Closed