SHARE

estatuts_baixa.v1314014210Molts socis blaugranes es deuen preguntar a hores d’ara quin és el procediment d’un vot de censura.   Després de la presentació oficial del mateix avui per part del grup Go Barça, molta gent es deu preguntar quins són els següents passos del mateix, i en aquest article intentarem explicar-los amb claredat.

Per tal de fer-ho, ens servim de la base d’un article publicat a la web Iusport per Xavier- Albert Canal, qui ha estat vinculat al club en anteriors etapes i a qui tenim el plaer de conèixer personalment. Com avui hem vist i explica l’article  , el primer pas és que un mínim dos socis del Barça presentin l’escrit en relació als membres que es vol sotmetre a la censura, doncs no és imprescindible que sigui contra tots els seus membres.

En cas de prosperar la moció, prèvia votació on dues terceres parts  dels socis es mostressin favorables a la censura, caldria rellevar aquests membres censurats i no pas tota la junta, doncs la moció afecta quatre membres, o sigui  menys del 50% dels membres de la junta. Per tant ,  no caldria convocar eleccions, a no ser que la resta de membres de la junta dimitissin en solidaritat  amb els altres quatre membres, i sempre en el cas que la moció prosperes.

Aclarida  la possible situació de censura si el vot prospera, tornem a las situació actual, on després de l’entrega de l’escrit al club, s’obre un termini perquè en el termini de 5 dies hàbils, fins dissabte, la junta faciliti als promotors de l’acció el doble de les butlletes que siguin necessàries per donar suport a la moció. Com el club és l’únic que disposa del cens, és aquest qui pot determinar el nombre de signatures necessàries, un punt on ens aturarem més endavant doncs serà potser objecte de controvèrsia.

Un cop rebudes les butlletes, els impulsors disposen de 14 dies hàbils per presentar la sol·licitud formal i les signatures recollides i quina és la via escollida per les firmes, via compromissaris o  via el total de socis. Si és via compromissaris, cal  el 50% del total, i si és via el total de socis caldria un 5%, unes 6.000 signatures,  o un 15% , unes 18.000 signatures, com explicarem ara.

El tema de les signatures, possible cavall de batalla

A partir d’aquí i si les firmes fossin vàlides com a bones, s’iniciaria el procediment per la votació, explicat a l¡article i en el que no ens entretindrem aquí sinó que tornarem al nombre mínim de signatures.

Si mirem els Estatuts del club, aprovats el 19 d’agost del 2009, i que segueixen les disposicions en aquell moment respecte a aquesta classe de procediments, Decret 145/1991 i Decret  96/1995, en els que es disposava que en clubs de més de déu mil socis, feia falta només el suport del 5% d’aquets.

No obstant, el darrer decret de la Generalitat al respecte , Decret 58/2010, amplia el citat percentatge fins al 15%, com recolliran els nous estatuts que ha d’aprovar l’assemblea. El Decret fou publicat al Diari Oficial de la Generalitat el 13 de maig de 2010 i va entrar en vigor 20 dies després, 2 de juny, i incloïa  dos anys ampliats a tres anys  el període d’adaptació dels clubs a la nova normativa, termini exhaurit.

En aquest sentit i ja fora de l’article, avui RAC1 ha afirmat que el club ha fet la consulta al voltat de les signatures necessàries a la Secretaria General de l’Esport, que l’ha remès a la llei vigent, Decret 58/2010. Així si bé la intenció primera del club era permetre’l amb el 5% , la norma sembla que ho  permetria fins que no es faci l’adaptació, veurem si aquesta varia després de la citada consulta i es demana el 15%.

 

Lectures 2031 vegades per 587 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY