SHARE

La jornada ha començat moguda. La representació del FCB ha volgut aportar dos documents: els que suposadament explica les diferències existents entre l’import que mencionen els auditors a les excepcions i el que després la junta dota en els comptes reformulats i l’impacte en els comptes del club de l’acord transaccional a què va arribar per tancar les diferents demandes, una banda i l’altra, entre Sogescable i vinculades i el club.

Les protestes dels demandats s’han sentit fins el Camp Nou. El jutge no podia menys que acceptar-les. Eren extemporanis i, si eren coneguts, que ho eren, la bona fe era presentar-los màxim dins de l’Audiència Prèvia. Havent portat el document transaccional hagués estat més que clarificador.

Anant a la substància.L’auditoria es va fent des de temps abans del tancament. Els auditors no recomanen res. Si hi ha reformulació, és qüestió única de la junta directiva. Que hi hagi excepcions (en tot el judici se’ls anomena pel barbarisme salvetats), no vol dir que l’informe no sigui favorable, sinó que els auditors manifesten opinió sobre certes comptabilitzacions.

Terreny de Sant Joan Despí. Depenia d’aspectes formals que la venda es comptabilitzés a l’exercici 2009/10 o el 2010/11. Era per una qualificació jurídica.

Terrenys de Viladecans. L’informe, que encara no sabem qui el va demanar, que els hi va lliurar la junta Rosell els primers dies de juliol 2010, s’havia començat a fer el 27/28 de juny! Encara amb Laporta com president. Es va manifestar als auditors que la junta descartava fer l’Espai Barça i, per tant, encara tenia una desvaloració més important.

Prima Mediapro. Estava ja pagada i ingressada. La periodificació en exercicis futurs, és una eina comptable. I com l’auditor pensa que el contracte que va substituir a l’anterior té el mateix objecte, cal seguir periodificant, però els diners ja estaven a la caixa.

Sogecable. Com es va transaccionar a l’època Rosell amb totes les empreses del grup, desentrellar el que correspon a la provisió feta als comptes reformulats, és complexa numèricament, però sembla que, com a mínim s’ha de desdotar 8 milions de la provisió. És a dir, que havien provisionat (més pèrdua, i perdó pels puristes) uns 8 milions més dels que després van ser.

No puc menys que reproduir quasi literalment una frase del jutge etzibada a la representació del Barça: ¿cómo se puede reclamar una provisión que luego no se ha materializado en pérdidas?

Demà, pericials. Tècnics en acció

Lectures 4758 vegades per 827 lectors

Comentaris

1 COMMENT

  1. What’s up colleagues, how is all, and what you desire to say on the topi of thus post, in my view its
    actualply remarkable designed for me.

LEAVE A REPLY