SHARE

El Barça podria paralitzar, per raons de seguretat, el projecte de la Grada Jove, amb el que pretén integrar diferents grups d’animació al Camp Nou. Aquesta ha estat l’última notícia que hem tingut sobre una de les promeses electorals de Sandro Rosell. Els Mossos d’Esquadra qüestionen la seva seguretat i el Barça no vol tirar-la endavant sense l’aprovació i aval de la policia.

El projecte d’animació serà un dels punts de l’Assemblea d’aquesta tarda, que haurà de donar el vist-i-blau. Tot i això, la Junta Directiva afirma que tot i que els socis compromissaris ho aprovin, “existeix la possibilitat que es porti a terme”.

El projecte de la grada d’animació ha passat per diferents fases. La Junta va proposar inicialment reservar 1.400 localitats del Gol Nord per a aficionats –no necessàriament socis- disposats a animar l’equip. Més tard, i aconsellats per la policia, va limitar l’accés als socis. I, després de casi un any de reunions, els Mossos han posat set punts irrenunciables per avalar el projecte del club.

El tema preocupa als Mossos d’Esquadra fins al punt que Sandro Rosell i el Conseller d’Interior, Felip Puig, s’han reunit com a mínim un cop per tractar al més alt nivell la creació de la Grada Jove. La policia catalana, encarregada de la seguretat al Camp Nou, no veu gens clara la proposta de la directiva i han fet veure al club els problemes que podria portar tirar endavant la iniciativa.

En una llista -facilitada pel Barça als Mossos d’Esquadra- de 900 persones que formarien part d’aquesta Grada Jove, hi ha un 10% amb antecents penals greus. Entre ells, membres del grup ‘Casuals’, la branca més violenta dels Boixos Nois, que han estat inclús a la presó. A més, segons informava ahir ElPaís, els Mossos haurin vetat un total dels 138 dels inscrits per ser considerats membres dels Boixos Nois o per tenir antecedents.

Al marge d’aquests aficionats més perillosos, als Mossos també els preocupen altres possibles membres d’aquesta grada que, tot i no tenir antecedents penals, podrien convertir-se en problema. La policia ha avisat al Barça que si es tira endavant aquest projecte, els violents poden acabar influint a la resta de membres de la Grada Jove, donar una mala imatge als joves i inclús, fer-se amos del club a través de xantatges, com passava antigament quan els Boixos Nois rebien un tracte especial en el repartiment d’entrades o viatges gratuïts per acompanyar l’equip.

Lectures 3857 vegades per 1163 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY