SHARE

El debat futbolístic enriqueix el model Barça

Ja queda menys, sols dos dies, pel clàssic, un dels partits sempre més esperats de cada temporada i aquest any encara més per tot el que l’envolta, amb un Camp Nou ple d’estelades, i al que el Barça arriba amb la possibilitat de distanciar a fins a 11 punts al seu màxim rival.

Per buscar els tres punts, Vilanova arriba amb un equip que presenta una clara dicotomia en els seus dos eixos, mentre els homes per l’eix de la defensa van escassos amb la baixa de Puyol i a l’espera del que passi amb Piqué, al centre del camp i sobretot al davant amb moltes opcions per fer mal als blancs. En aquestes opcions,de com  Vilanova plantejarà el partit i de les dues opcions principals que té han estat l’objecte del debat futbolístic dels darrers dies.

Tenint en compte que la tornada d’Iniesta a l’onze pot ser un fet després de la seva reaparició a Portugal , s’obre el debat sobre qui ha de ser l’home a qui ha de rellevar en l’onze i amb quin esquema ha de jugar l’equip. Probablement el més lògic per la posició del de Fuentealbilla seria que la seva entrada suposés la sortida de Cesc, però el bon moment del d’Arenys pot fer que els dos ocupin l’onze en un 4-3-1-2 amb Iniesta al centre i Cesc de segon fals nou deixant una de les dues bandes per les incorporacions del lateral corresponent.

Aquesta opció suposaria el sacrifici de Pedro , qui va començar en bona forma la temporada però s’ha estancat, o d’Alexis , qui a Lisboa va jugar el seu millor partit de la temporada fins ara, que sí seguirien a l’onze si Vilanova optes per mantenir el 4-2-4 amb el que ha jugat en molts partits. Aquest esquema amb Busquets- Xavi a la sala de màquines, Cesc i Messi tornant-se al fals nou i dos extrems oberts, en un esquema que podria fer patir més a l’equip per les dificultats per replegar-se correctament i la rapidesa de les contres blanques.

Veurem quina és l’aposta final de Vilanova tant d’inici com durant  tot el partit, vist que fins ara una de les millors virtuts com a tècnic del de Bellcaire fins ara ha estat la seva capacitat per variar d’esquemes i d’homes al llarg dels partits i que ho ha fet amb tant d’èxit completant fins ara amb un ple de victòries lligueres i europees.

Lectures 3174 vegades per 791 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY