SHARE

Joan Laporta creu que la situació processal i penal de Bartomeu l’inhabilita per ser president del Barça i que els barcelonista s’han de mobilitzar i votar-lo perquè no guanyi la candidatura continuista. Ahir varem  tenir la oportunitat d’entrevistar l’ex president i candidat, qui ens ha donat els seus motius per presentar-se, en el vídeo adjunt, a més de parlar-nos de molts altres temes, com per exemple de la intenció de Bartomeu de seguir vinculant el club a Qatar digui el digui ara en campanya.

En què ha madurat Joan Laporta per voler a ser president del Barça?

Un madura a base d’acumular experiències a la vida, tot això em dona maduresa i em permet veure les situacions amb la tranquilitat que cal. En aquest sentit conservo la mateixa energia que tenia, el mateix caràcter però també tinc més experiència i això em fa actuar de manera més tranquila i sossegada.

Que n’opina que es presenti un candidat que està imputat? Vostè ho hagués fet?

No,si jo estigués en la situació del Sr.Bartomeu, processat per corrupció, delicte fiscal i estafa, a més d’haver fet que el Barça estigui per primer cop a la història processat per corrupció i delicte fiscal, evidentment no em presentaria.

Fer-ho és una temeritat i aquesta situació processal i penal del Sr.Bartomeu l’inhabilita per ser president del Barça i estic convençut que els socis i sòcies del club ho tindran molt en compte a l’hora de votar.

Els socis i sòcies del Barça estic convençut que veuran que el sr.Bartomeu està inhabiliat per ser president perquè esta processat per delicte fiscal, corrupció i estafa juntament amb el Sr.Rosell, qui a més està processat per apropiació indeguda, a més ha fet que el Barca estigui processat per delicte fiscal. També està inhabilitat perquè ha portat el club a estar sancionat per la FIFA, perquè no ens sap defensar quan ens sancionen perquè els nostres aficcionats porten l’estelada i també està inhabilitat per mentider i perquè vol vincuar el Barca a Qatar.

Els barcelonistes de bona fe i que  no volen que el club estigui en aquesta situació s’han de mobilitzar perquè no guanyi la llista continuista i a favor del canvi, i l’única candidatura que té opcions  de guanyar és la jo lidero perquè les altres tenen molt poca intenció de vot.

Apel.lo a que els barcelonistes que ens volien votar que es mobilitzin perquè tot està molt igualat, als que volen fer fora a tot aquest continusme ranci del sr.Rosell, Bartomeu i Nuñez i que ens ha portat a una situació d’indignitat que em votin perquè la nostre és l’única candidatura amb opcions de guanyar la candidatura continuista.

Encara creu que és possible que Benedito o Freixa s’uneixin a vostè o es retirin de la carrera electoral?

Seria bo per clarificar l’escenari electoral que es retiressin i em donessin suport. Jo al seu dia els hi vaig dir en un debat de fer una enquesta i acceptar els resultats de la mateixa, però cap dels dos varen voler.

Sinó fan aquest pas de retirar-se, estaran contribuint a que nosaltres ho tinguem més difícil per aconseguir el canvi i perquè la llista continuista perdi les eleccions.

S’ha parlat molt dels noms del seu projecte esportiu. Considera que els noms dels responsables del seu organigrama són més importants que el propi projecte?

El projecte sempre és abans que el nom, però el projecte el fan les persones. El que he fet ha estat explicar el model de manera complerta, no em val fer molta retòrica o fer un llibre si després no saps quines persones duran a terme tot el que has dit que es farà.

Les institucions les fan les persones, cal una filosofia, un model i uns principis que tenim, a més el fet d’haver estat president i haver contribuït a fer el millor Barça de la història fa que els barcelonistes ja sàpiguen quin és el meu projecte. A més, l’he definit molt clar, de forma resumida seria Cruyff,Masia,Catalunya i Unicef, un club multiesportiu i una organització forta i professional que faci que tot funcioni.

El projecte esportiu l’he explicat, farem que el Barça segueixi guanyant i per fer-ho serem fidels al genuí estil de futbol del club que va crear i desenvolupar tant bé Johan Cruyff i que ha tingut el reconeixement i admiració de tot el món. I l’encarregat d’aquest model ,que encara dona èxits perquè es van posar les bases tant bé que encara avui en dia vivim del que vàrem fer nosaltres, serà l’Eric Abidal, qui serà la garantia d’aquest estil i una perfecta sintonia amb l’entrenador i amb el futbol base.

La Masia és un altre dels pilars del nostre projecte perquè creiem que la política de Masia ha de ser un procés llarg de formació de persones amb l’objectiu que arribin al primer equip. Gràcies a fer-ho com ho van fer amb l’Alexanko quan jo era president, fins tot els èxits esportius d’ara són amb la base de l’equip que vam construir nosaltres.

Els poso noms perquè no fer-ho és fer molta retòrica però en el fons és no explicar als socis com ho farem, és fàcil definir-ho però si poses una persona els barcelonistes tenen memòria i saben que l’Eric ha jugat al primer equip, que l’Alexanko va assentar les bases i ho tornarem a fer.

Referent als jugadors, ells saben que estaran molt més a gust amb mi perquè em coneixen i saben que sempre he valorat la seva feina, els he respectat i he posat en valor tot el que feien. Específicament amb en Leo Messi, amb mi de president, sempre estarà al Barça feliç i content,ell forma gairebé part del nostre escut.

Ell és el jugador determinant i quan està bé i feliç les coses van bé, i tal i com jo el conec estic segur que no li va fer gràcia que Bartomeu, Rosell, Faus i tot l’equip directiu fessin una enquesta demanant als socis si se l’havia de vendre ni com el va tractar el Sr.Faus. Per tot això penso en la meva relació amb ell i la seva família, ells saben que vaig de cara, que sempre ens hem entès i que els he defensat sempre i ho seguiré fent si sóc president del Barca.

IMG_1752En aquesta part final de campanya s’ha parlat molt d’spònsors, Benedito en va presentar un i Bartomeu va sorprendre amb un patrocinador asiàtic al debat. Vostès han parlat d’un patrocini indirecte que pagui per mantenir Unicef a la samarreta, han parlat amb alguna empresa? De quin sector?

Nosaltres el que no fem són focs d’artifici. Bartomeu està vinculat a Qatar i ha fet que el Barça es vinculi a Qatar i volen que el club segueixi vinculat a ells fins la temporada 2019-20. La seva intenció es seguir vinculats a Qatar perquè treballen més per Qatar que pel Barça.

Al cas del Sr.Benedito, la manera de presentar un nou patrocinador per la samarreta em va semblar poc rigorosa. Nosaltres sabem com està el mercat, que el Barça pot aconseguir un spónsor de més de 70 milions d’euros segur, però una presentació en la que  es diu que el preu està entre 70 i 80 però que està pendent de negociació i a més amb una empresa molt enemistada amb el mercat xinès, que crec que és on hi ha potencial per créixer, tot plegat em sembla que és fer foc d’encenalls.

Sobre el patrocinador asiàtic de Bartomeu, crec que és continuar amb la seva actitud de mentider compulsiu. Quan es veu encerclat pel tema Qatar, les tres quartes part del barcelonisme no volen aquest patrocinador, ell intenta fer veure que té un altre opció. És una mentida, el Sr.Bartomeu menteix, ens menteix quan diu que no està processat, quan diu que tot quedarà en res, i a més incompleix les normatives FIFA i no podem incorporar jugadors, i per tot plegat està inhabilitat per ser president del Barça.

En aquesta part final de la campanya estem parlant de moltes enquestes. Vostè en va treure una, el Sr.Benedito també un altre amb uns resultats ben diferents. Com valora aquestes enquestes?

Quan hem fet enquestes hem dit la font i la mostra perquè n’hem anat fent i és normal fer-les. Abans de les eleccions estàvem a quinze punts del primer, fa 10 dies a vuit punts , abans del debat a tres punts i després del debat vam donar la volta a les enquestes però tot està molt disputat perquè hi ha entre un 11-15% d’indecisos.

Les eleccions estaran molt disputades entre la candidatura de canvi expert que represento i la continuista, i si em permeten passada de moda i amb uns suports de les Cavernes, i tot dependrà de la capacitat de mobilització de cada candidatura.

IMG_1751Durant l’any passat es va parlar que l’estil Barça podia estar en perill. Creu que l’estil Barça està en perill? Luis Enrique és la persona idònia per continuar-lo?

L’estil es va desvirtuar amb l’època del Tata, la primera volta d’enguany també semblava que no sabíem bé a què jugàvem però hi havia un entrenador nou.A partir del febrer i de que l’entrenador i els jugadors es posen d’acord a tornar per via que coneixien, i Luis Enrique coneix l’estil, el recuperen  i tornem a guanyar.

Tot plegat amb un enrenou propi d’un model que no es sosté, en el que fan fora al secretari tècnic i per ben poc gairebé a l’entrenador, aquest no és un model sostenible, és molt inestable. Aquest també és un dels motius pels que em presento, perquè Bartomeu no creu en el model , ell volia renovar al Tata Martino.

Van fer la guitza al Pep Guardiola fins que va marxar, i quan ells van decidir van escollir el Tata Martino, que com a persona segur que era excel.lent però que no coincidia el seu estil amb el propi del Barça i que és amb el que hem de continuar.

El nom de Pogba és un dels més vinculats a la seva persona durant el procés de les eleccions. Tenen alguna bomba electoral en aquest sentit? Han parlat amb altres jugadors, es va parlar de Bernardo Silva?

Tinc experiència i això em permet explicar les coses com són. La clau del fitxatge la té el Mino Raiola com he dit, si guanyo i l’Eric i  Luis Enrique em demanen a Pogba, l’Eric treballarà en aquesta línia i nosaltres també, i  aquí podria ajudar jo perquè tinc bones relacions amb l’agent del futbolista.

Pel que fa a altres, a mi em van preguntar en un programa qui m’agradava i me’n agraden molts, a més la meva experiència em permet arribar a molts agents de jugadors que conec de la meva etapa anterior de president.

Amb vostè a la presidència, quin paper tindrà el Barça al procés polític que s’està vivint al país?

Un compromís clar i explícit de suport al procés que avui viu el nostre país, que és una oportunitat històrica per ser lliures i administrar-nos per nosaltres mateixos i el país entri en una via de progrés.

Per exemple avui he viscut un espectacle de relativització del que és el sentiment a favor del procés (en l’acte en el que els candidats han firmat pel procés), perquè allà semblava que tothom estava pel procés i quan aprofundeixes t’adones que l’únic que està pel procés sóc jo.

Ells defensen  que el Barça ha de ser un organisme impersonal i que  no pot apuntar-se a situacions que haurem d’afrontar en breu.Segons el resultat del 27-S, el Barça s’haurà de vincular a qui guanyi aquestes eleccions perquè això és fer país i no política. No podem defugir-ho ni mirar cap un altre cantó i més quan hi ha llistes unitàries,  el Barça sempre ha estat al costat del país. Evidentment el Barça acceptarà majories però a qui donarà suport a l’unionisme o a la candidatura sobiranista que es presentarà.

Aquest era l’acte al que pensava que anava ahir al matí i he quedat certament una mica decebut perquè penso que a tots ens volien posar al mateix sac i ho he deixat clar perquè no és cert. El Barça haurà de prendre una decisió molt important i haurà de tenir un president fort que prengui aquestes decisions. Haurem de decidir si ho fem o no, jo ja he dit que hi estic a favor.

IMG_1762En el cas que Catalunya s’independitzes de l’Estat Espanyol, per vostè, a quina lliga hauria de jugar el Barça? A l’espanyola? A la francesa? Aposta per una lliga europea?

La lliga espanyola, la europea queda molt bé per fugir d’estudi. El món del futbol, FIFA i UEFA, estan organitzades d’una determinada manera on ens cal un estat per jugar els mundials de futbol i al cas del Barça jugar la lliga espanyola, tot i que potser aconseguiríem que es digues lliga d’Estats Ibèrica o Ibèrica.

Hem de ser pràctics perquè un Barça-Madrid amb una Catalunya independent engresca molt i no ens podem deixar perdre un espectacle d’aquesta magnitud.

Ara que parlem d’organismes internacionals, com valora la sanció de la FIFA. Vosté que el coneix, veu a Bartomeu defensant com cal els interessos del Barça?

A Bartomeu no se’l creu ningú, existeix una estratègia dels mitjans de comunicació afins i de faltar a la veritat reiteradament que volen fer creure algú com Bartomeu pot ser president del Barça. Intenten no explicar que no està processat, que FIFA ens ha sancionat per les seves decisions, ens amaguen la seva manera d’entendre el Barça i el país.

Sr.Benedito i el Sr.Freixa van signar un acord amb la gent de SeguimentFCB pel tema de la Grada d’Animació i l’agència de viatges i sé que vostès també es van reunir amb ells. Com es gestionarien aquests dos temes?

La Grada d’Animació la farem, sóc dels candidats amb més experiència en l’eradicació dels violents a l’estadi i ningú em pot discutir el meu compromís amb això. I per fer la Grada cal eradicar els violents i ho tornarem a fer, no farem l’errada de Bartomeu i Rosell de presentar violents a la llista i els Mossos els van dir que no podia ser.

Pel que fa als viatges, facilitarem que els socis viatgin a un bon preu i amb qualitat, però esta per definir si ho farem internament o externament però si amb persones del club que gestionarien aquests viatges dels aficionats del club a l’agència que aportes lsa llicència.

Benedito, Freixa i Bartomeu estaven amb vostè a la llista el 2003. Qui també era a aquella llista era Ferran Soriano, amb qui ha millorat la seva relació darrerament. Creu que el votarà?

El Ferran? Segur, el que no sé si podrà venir a votar. Amb ell tinc una bona relació i molt bona comunicació, de fet encara abans d’ahir em va enviar un email.

Pensa seguir amb el projecte del Nou Espai Barca?

Caldrà treballar molt bé el tema perquè tè un impacte molt gran sobre el compte de resultats del club. Estic a favor de fer un nou Camp Nou i un nou Palau però fer-ho amb rigor, amb un conveni amb l’Ajuntament i els veïns.

Si guanyem tornaré a tenir l’experiència de fer un conveni amb els veïns i l’Ajuntament perquè el sr.Rosell i Bartomeu s’han dedicat a destruir tot el que varem fer, els en varem deixar un i el van rebutja dient que en farien un millor i de nou han mentit.

Una de les seves propostes és la de la Targeta VIP Sènior. Ens pot explicar en què consisteix i quins avantatges tindrà?

Serà una targeta a la que tindran accés els socis de majors de 70 i amb 25 anys com a mínim de soci, tindran una línea exclisiva dedicada a aquestes pesones perquè ells han mostrat una fidelitat al club que ha fet que el club estigui on ara està. Així per exemple si són abonats tindran prioritat a l’hora de reubicació a l’estadi, els qui no siguin abonats tindran prioritat al seient lliure pels llocs coberts , també descomptes a les activitats del club i a la botigues i sempre vindrà a la llotja un Vip Sènior.

A més tindran prioritat en la reubicació familiar perquè, com he explicat, vull que els nens tornin a l’estadi, tots hem anat a la falda de l’avi i vull mantenir aquesta tradició de transmetre el sentiment barcelonista de pares a fills i d’avis a nèts.

Una de les situacions d’aquesta campanya han estat les decisions de la junta gestora de vendre Deulofeu i comprar Arda Turan. Creu que la junta gestora s’ha extralimitat en les seves gestions i que les seves accions han volgut ajudar el Sr.Bartomeu en aquestes eleccions?

Absolutament, el tema de Deulofeu el trobo més greu que el de l’Arda perquè és una venta feta a corre-cuita per tenir un impacte en el compte de resultats del club del Sr.Bartomeu, qui pressumeix molt de Beneficis acumulats però sense els d’aquesta darrera temporada tindríem uns minsos 100 milions.

No era correcte fer aquestes operacions amb aquesta pressa i més en un any en el que no podrem escriure jugadors, tot ha estat per afavorir el Sr.Bartomeu però comptava que es poguessin fer només veient les persones que estan a la comissió gestora.

Si no guanya les eleccions, tornarà a la política o aquesta ja és una etapa passada?

No ja he dit que no, estic molt satisfet del meu pas per la política, sento que he aportat a la política catalana perquè l’objectiu del meu partit era aconseguir que Esquerra i Convergència anessin junts per fer la independència, i tan de bo s’uneixi la CUP, i per això em sento amb la missió complerta.

Per acabar, ens pot donar el nom d’un porter del Barca B i d’una futbolista de l’equip femení al darrer Mundial?

El porter Ortolà i de futbolista de l’equip femení la Sonia Bermúdez.

 

Lectures 3417 vegades per 960 lectors

Comments Closed