SHARE
El tuit de Piqué sobre l'entrevista a Mas
El tuit de Piqué sobre l’entrevista a Mas

 

 

 

 

 

 

 

Són pocs els jugadors d’elit que expressen les seves inquietuds polítiques. Tot i això, l’excepcional moment que estem vivint a Catalunya ha sacsejat fins a tal punt que alguns d’ells mostren sense complexos les seves opinions. Els darrers exemples els hem trobat amb les declaracions a favor del dret a decidir de Piqué, Xavi o els germans Gasol. Fins ara, havien estat jugadors ara mateix no internacionals (com Raúl Rodríguez, Marc Crosas, Oriol Rosell o Jofre Mateu) els que havien donat a conèixer el seu punt de vista, però les seves declaracions havien passat més desapercebudes. Ara bé, en expressar-se jugadors importants de la selecció espanyola, la reacció per part dels contraris a la votació no s’han fet esperar.

Especialment durs estan sent contra Gerard Piqué. El defensa ha rebut tota mena d’insults i fins i tot amenaces dels que no entenen ni volen entendre. Lluny de reprimir-se, el català ha seguit opinant sobre el tema i ahir mateix es va mostrar orgullós del President Mas (en el context de l’entrevista a La Sexta). Aquesta acció, que és notícia per excepcional, ajuda a normalitzar allò que hauria de ser natural: que una persona, independentment de la seva professió, expressi allò que pensa i creu.

Per desgràcia, a l’Estat espanyol aquesta normalitat democràtica no existeix. Els mateixos que diuen que cal separar política i esport utilitzen les seleccions espanyoles com a instrument per a intentar crear una determinada visió uniforme i fins i tot excloent d’Espanya. D’aquí la reacció forassenyada i exagerada no només de determinats personatges exaltats, fins i tot de mitjans de comunicació que haurien de tenir com a finalitat informar de forma objectiva.

Es pot estar en desacord amb algú i discutir-ho, però no arribar a l’insult i a l’amenaça com s’està fent contra Piqué. Esperem que, aquells esportistes que així ho vulguin, puguin expressar lliurement la seva opinió i que les actituds intolerants d’alguns no els facin tirar enrere.

 

Lectures 3863 vegades per 652 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY