SHARE

La propera assemblea haurà d’aprovar els seus comptes

Fa poc menys d’un any, el Barça aprovava en l’assemblea de l’any passat més d’un acord important, entre ells la Grada Jove, encara pendent, el Camp Nou sense fum i sobretot el patrocini de Qatar a la samarreta del primer equip, un acord amb els qatarís que es va ocupar de defensar en l’assemblea el vicepresident econòmic del club, Javier Faus. En la seva intervenció , ell va enumerar fins a set raons per acceptar el nou patrocini, però després ha reconegut no haver- se explicat del tot bé, probablement no donant tota la informació als socis per prendre una decisió tant important com l’acceptació d’aquest nou patrocinador.

També fa poc més de dos mesos, que ell mateix presentava els números que es sotmetran a votació a l’assemblea del proper, que donaven uns importants beneficis de 40 milions i que analitzarem més a fons abans de la cita amb els compromissaris per donar als qui hi assisteixin el màxim d’informació possible, com el màxim representant de la caixa del club no feu l’any passat. Precisament fou en la roda de premsa de presentació de les xifres de la darrera temporada, quan Faus va reconèixer preguntat per Qatar, i un acord que cada dia queda més desfasat, que aquest incloïa un “paquet de patrocini”, que com bé diu “igual no van explicar prou bé” ( podeu consultar-ho a l’audio adjunt Faus s’enfada per Qatar).

Aquest paquet, que segons Faus seria genèric amb tots els patrocinadors del club i del que poc es va explicar abans i durant l’assemblea, incorpora, entre d’altres, “drets de micro, publicitat estàtica, minuts televisius”, tota una sèrie d’actius que no posem en dubte que estiguin al contracte,perquè ho hem vist, però dels que és indubtable que no es va explicar als socis a l’hora de prendre la decisió respecte al mateix. A més, el vicepresident també va parlar del patrocini de la samarreta d’entrenament del Manchester United, un acord que el club anglès ja tenia fa un any i que hauria de ser suspès però que a dia d’avui segueix ben vigent, sense parlar de l’acord que van anunciar fa poc per la temporada vinent amb Chevrolet i que deixaria el nostre en poc més que calderilla. 

La raó que Faus va esgrimir que el seu descuit es deuria al fet que per ell era molt evident la presència d’aquests altres actius presents als contractes de patrocini, un fet que de ben segur és així però sí que resulta curiós que un any després es reconegui aquest error i que a més el mateix Faus pugui estar vinculat als qatarís més enllà del Barça. Per tant, esperem que aquest any s’expliqui amb claredat tot el que els socis han d’aprovar, a més de convidar a tots els compromissaris a assistir a les dues reunions prèvies que el club ha organitzat pels dies 17 i 20 de la propera setmana

Lectures 4296 vegades per 1090 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY