SHARE

Xavier Faus  ha estat l’encarregat com no de defensar el nou patrocini a la samarreta del club, i en el que  han destacat per sobre de tot el  fet que per fi s’hagi reconegut que el contracte és amb el govern qatarí i no  sols amb la fundació, a més de la defensa del país realitzada per ell, més pròpia del primer ministre d’aquell país que d’un directiu blaugrana.

 Per començar i per seguir en la línea del president de contínues referències al passat, el vice president econòmic del club de nou ha mencionat la delicada situació econòmica  del club que ells van rebre com a primera justificació del nou patrocini. Després s’ha centrat en explicar el perquè de l’elecció de la samarreta per l’obtenció d’aquests diners, al establir-li a aquest el caràcter de reversibilitat en el temps, per la durada del contracte de 5 anys, per sobre d’altres opcions. Un clar argument de nou de la por  al mencionar entre aquestes alternatives la venta de jugadors, de patrimoni, la requalificació dels terrenys o para la Masia, per sobre de la recerca d’altres alternatives.

 Després Faus ha mencionat quins havien de ser els set punts que havia de complir el nou patrocini, i que segons paraules del mateix vice president la opció de Qatar era la única alternativa que les complia totes. La primera d’elles , probablement la més discutible també , és la compatibilitat  del nou patrocini amb els valors del Barça, alhora que també amb Unicef, de qui s’ha explicat que podia haver compartit emblema amb Qatar al davant  però que  va preferir anar al darrera amb el seu emblema propi.

 La tercera de les raons del patrocini ideal és el fet que la samarreta fos la millor pagada del món, un fet que també compleix tot i que Faus  ha reconegut  un acord nou del Manchester que el podria situar per sobre del Barça però posant-lo encara en  quarantena. Molt lligat a aquest anirien els tres  següents arguments com són la absoluta seguretat del patrocini , amb aval bancari inclòs,  i la immediatesa a més d’estar un any sense aparèixer a la camiseta. Per últim, de nou un argument molt lligat al principi, destacant que el patrocini fos únicament pels 5 anys de durada de la seva directiva.

Aquí vindrien les novetats de la seva intervenció,  en termes de poc esmentades per la junta fins aleshores ,  al destacar que l’acord no era amb cap fundació només sinó amb QSI ( Qatar Sports Investment), on participen el govern qatarí i el Comitè Olímpic del país. A més  de  destacar que el país no era cap democràcia, com ja sabíem, i  sobretot que al tercer any  el club té  la potestat de canviar el logo de Qatar Foundation per algun altre esdeveniment relacionat amb el país com el proper mundial.

Seguidament, ha realitzat un petit anàlisis als principals espònsors   en equips de futbol a aquestes alçades , destacant que el mercat no era gens fàcil,i que les alternatives de  mercat passaven pels propis propietaris dels clubs, els països emergents i les cases d’apostes, per tal de donar més validesa al seu acord amb Qatar.

 Per anar acabant   Faus ha fet una explicació, que  com bé va dir ell mateix  probablement no hagués calgut, sobre el que era Qatar, en una defensa del país més pròpia d’un representant polític del país que  d’un directiu blaugrana.  Primer de tot ha apel·lat a la petitesa del país enmig de dos més grans , comparant-la fins hi tot amb el nostre país,  que és vol apropar al món occidental, que  és una monarquia constitucional i per tant no una democràcia.

 Seguidament  i per acabar , ha enumerat algunes de les virtuts del país tant en la seva propera vinculació amb el club, el seu apropament al mon asiàtic, com els projectes  tant en educació com en esports que aquests promocionen. Aquí de  nou ha lligat la seva història amb la de Catalunya al dir que el proper Mundial  els  podria servir  a ells com a nosaltres ens serviren  els Jocs Olímpics del 92 . 

 Més preocupant ha estat  no obstant la menció a  que QSI és la mateixa empresa que recentment ha adquirit el PSG , tot i que ha volgut deixar clar que en  el cas del nostre club això no es podia produir ja que ells no tenien cap poder sobre el club, i el fet  que no s’especifiqués  clarament tot el que inclou l’acord, dues preguntes a les només el temps ens donarà la resposta.

Lectures 10935 vegades per 2126 lectors

Comentaris

1 COMMENT

  1. […] i sobretot el patrocini de Qatar a la samarreta del primer equip, un acord amb els qatarís que es va ocupar de defensar en l’assemblea el vicepresident econòmic del club, Javier Faus. En la seva intervenció , ell va enumerar fins a set raons per acceptar el nou patrocini, però […]

LEAVE A REPLY