SHARE

gratacosEusebio té molts pocs números de seguir  a la banqueta del Barça B la propera temporada. El de la Seca  seria  conscient d’aquesta situació i com expliquen avui mitjans com Sport ja estaria buscant una banqueta per la propera temporada, deixant lliure una banqueta del filial a la que podrien aspirar Pere Gratacós i Jordi Vinyals. 

Una altre de les opcions del club per asseure’s a la banqueta del Barça B podria ser un home que ja va dirigir el filial fa uns anys i que és de tota la confiança de l’actual president Sandro Rosell, com és Pere Gratacós. Alguns mitjans  com RAC1 i Mundo Deportivo es fan ressó  que podria tenir un lloc al futur organigrama del futbol formatiu, actualment és director de la Ciutat Esportiva del club, però perquè no veure’l de nou a la banqueta.

Gratacós va dirigir el filial del Barça dues temporades, del 2003 al 2005, en les que va protagonitzar dues temporades més que discretes, posicions vuitena i onzena respectivament, en les que no va aconseguir l’objectiu pel que havia estat contractat, tornar l’equip a Segona Divisió.  Al 2005 el Barça va decidir el seu relleu i després de ser seleccionador català, un càrrec que va compaginar amb  el de tècnic i observador de l’Acadèmia Aspire de Qatar fins que va tornar al club de la mà de Sandro Rosell.

De fet, el tècnic té la plena confiança del president blaugrana, qui  a partir d’aquest estiu podria voler intervenir  més en la direcció esportiva del que ha fet fins ara, doncs quan Rosell era vice president esportiu a la junta de Laporta, el tècnic empordanès era la seva aposta per rellevar Rijkaard a mitja temporada quan els resultats no eren els esperats. Per tant, no seria estrany pensar en una tornada de Gratacós a la banqueta del filial, des d’on podria ser una alternativa inclús a la banqueta del primer equip si tot no rutlles com el president i la junta voldrien.

Vinyals  ha dirigit aquest any el juvenil A del club ,  amb el que ha conquistat la Lliga però va caure a les primeres de canvi a la Copa dels Campions amb el Las Palmas  i  a quarts a les NextGen Series amb el Chelsea, i seria l’opció lògica si es busca en la cantera el relleu d’Eusebio. A més, el tècnic  i ex futbolista del futbol base blaugrana és l’únic de tots els tècnics del  futbol base  al que li resta encara un any de contracte, la resta van firmar per un any i el club encara  no els ha comunicat res del seu futur.

Veurem com acaba tot i quan tarda el club a comunicar a tots els tècnics del futbol formatiu quin serà el  seu paper la propera temporada, un fet que ja s’hauria d’haver produït  en aquestes alçades de la  temporada i de cara a començar a planificar la propera, quin és el futur d’Eusebio i qui pot ser el seu relleu en cas que el tècnic no segueixi.

Lectures 3238 vegades per 803 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY