SHARE
FCB

Alejandro Grimaldo va aparèixer a l’onze titular en la final de la Copa Catalunya davant l’Espanyol i es va convertir en un dels futbolistes del Barça més destacats d’aquell partit. Ahir ho va tornar a ser en la golejada que el Barça B va endossar al Cartagena (0-4). En els dos partits, el lateral valencià de tan sols 15 anys va demostrar una maduresa impròpia de la seva edat.

Descarat, amb molta confiança en les seves possibilitats i sense encongir-se davant jugadors amb molta més experiència, Grimaldo va demostrar que el futur de la banda esquerra del Barça passa pels seus peus.

Als tècnics blaugranes no els agrada anar ràpid amb les seves promeses, però aquest jove nascut a València el 20 de setembre del 1995 està cremant etapes a una velocitat de vertigen. La temporada passada va començar en el Cadet A, però des d’un bon principi va ser cridat pel Juvenil B, de Sergi Barjuán, en el qual va tenir grans actuacions que li van permetre estar a les ordres d’Óscar García Junyent al Juvenil A, saltant dues categories, Juvenil B i Juvenil C, de cop. Ahir van ser tres i és que Eusebio el va fer debutar a la segona divisió davant dos centrals; Josemi i Abraham Paz, que li doblaven l’edat.

Si considerem que l’equip que va participar a la Copa Catalunya era el primer del Barça, resulta que Alejandro Grimaldo s’ha convertit en el tercer jugador més jove de la història en debutar com a blaugrana. Va ser ahir quan Grimaldo va trencar tots els rècords de precocitat, convertint-se en el debutant més jove de la història del filial blaugrana a Segona Divisió A, superant el rècord que estava en mans del nigerià, Haruna Babanhida, que va debutar amb el filial amb 16 anys i 53 dies.

Grimaldo va arribar a La Masia el 2008 procedent de l’Infantil del València. Portava el ‘dorsal 10’ i jugava d’interior o extrem esquerra. Esquerrà de molt bona tècnica i excel·lent control de pilota, Grimaldo, a qui anomenaven ‘Peque’, destacava també per la seva gran intel·ligència tàctica i disciplina.

A les categories inferiors del club blaugrana l’han reconvertit en un lateral esquerre molt veloç, potent i amb un gran sentit de l’anticipació. La seva ascensió sembla imparable i de fet, el jove futbolista va ser cridat per Eusebio per fer la pretemporada amb el Barça B. Des que Sergi Barjuán va abandonar el club, cap futbolista de la pedrera ha aconseguit fer-se amb el lateral esquerra. Alejandro Grimaldo pot ser el primer.

Lectures 4152 vegades per 1101 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY