SHARE

El Barça cedeix Paulinho de nou al Guangzhou de la lliga chinesa amb una opció de compra. El club xinès i el blaugrana han anunciat la seva tonada a Xina,  un any després que el Barça l’incorpores pagant la clàusula de 40 milions i després d’una temporada, de més a menys en protagonisme,  i un Mundial discrets, els blaugranes podrien guanyar 10 milions en la operació de compra-venta , si el preu de la opció és de 50 milions com alguns mitjans han informat els darrers dies, tot plegat en una operació que podria ser que s’expliques perquè que el mig campista hagués vingut  cedit i no traspassat a can Barça.

A l’estiu de l’any passat, el club blaugrana pagava la clàusula del futbolista i ,tal i com se’ns va explicar, li firmava un contracte de 4 temporades a raó de 5 milions d’euros cadascuna. Alguns mitjans propers a la junta actual van explicar que Paulinho s’havia rebaixat el sou que cobrava a Xina, de 7,5 milions d’euros nèts a 5 milions nèts. 

Però i si la operació hagués estat una cessió i no un traspàs? El Barça hauria de recuperar els diners del traspàs, 40 milions, a més de recuperar la fitxa abonada al brasiler durant la temporada, que amb una retenció del 45% vol dir un cost brut de 7,25 milions d’euros. Si la venta es fes per 50 milions, el Barça obtindria una plusvalía en la operació de 10 milions, que li servirien per cobrir el sou pagat i que curiosament gairebé coincideixen amb el sou que els xinesos li haguessin pagat al futbolista la temporada passada, amb una retenció també del 45% li haguessin pagat 10,875 milions bruts. 

I si hagués estat una cessió qui hi guanyava? Qui més de totes les parts, els dos clubs,futbolista i els seus agents, doncs el futbolista que s’assegurava la seva presència al Mundial al lligar el seu nom a un club com el Barça i també els seus agents , que curiosament són els mateixos que els de Coutinho i William. A més, el seu fitxatge ja va despertar incògnites al seu dia ,pel seu preu i la seva edat, i tot  i els gols al primer tram de temporada, 9 en total, la seva aportació a l’equip tampoc ha estat la que els grans valedors del seu fitxatge van predir al seu moment.

Veurem com es  concreta al final la operació i si aquesta opció de compra és obligatória o no, el comunicat del club blaugana no indica aquesta obligatorietat , i sobretot com l’explica el club, més enllà de la suposada bona oferta económica pel futbolista i el club. Tot i això quan es concreti del tot, sigui compra-venta o una cessió camuflada d’un any, serà de nou una operació extranya, com moltes les realitzades els darrers anys amb el mercat brasiler de fons, el principal mercat d’aquesta junta des del 2010.

El comunicat del Barça 

 

 

 

Lectures 10019 vegades per 1723 lectors

Comments Closed