SHARE
Take Kubo amb la samarreta de la selecció japonesa.

Takefusa Kubo jugarà al Real Madrid Castilla la propera temporada, un futbolista amb un gran potencial format a la Masia i que acaba a les files del màxim rival.  Si fa unes setmanes el Barça renunciava al futbolista, ahir es feia oficial que els blancs se l’emportaven abonant 2 milions d’euros al Tokyo, líder a la lliga japonesa i amb qui aquesta temporada ja ha estat titular amb només 17 anys.

Fins fa unes setmanes, alguns mitjans propers al club donaven per feta la seva tornada la temporada vinent al complir la majoria d’edat, la va complir el passat 4 de juny, però a les darreres setmanes ja anunciaven els problemes per les suposades pretensions econòmiques i esportives del futbolista i sobretot dels seus nous agents. Tot plegat, un escenari molt similar al viscut amb De Light els darrers temps, on els mitjans es limiten a marcar els diners com el problema i obliden que potser el tema és més de projecte esportiu que no pas d’euros.l

Takefusa Kubo  va arribar les categories inferiors del Barça la temporada 2010-11 fruït dels bons informes respecte a un futbolista menudet però amb molt de talent, un futbolista que complia el somni d’unir-se al Barça que amb Guardiola meravellava el món futbolístic. El seu futur canvia l’agost del 2014 quan el club es sancionat per la FIFA, un dels futbolistes denunciats és ell i un altre era el coreà Lee,  i a l’any següent el jugador torna a Japó, amb la il.lusió intacte per triomfar de blaugrana.

Take Kubo a la seva étapa a la Masia.

El club i el jugador mantenen el contacte i des del Barça han d’anar seguint la seva evolució fulgurant, amb 16 anys ja debuta al primer equip del FC Tokyo i la darrera temporada a la lliga és titular firmant 4 gols i 4 assistències en 13 partits des de la posició d’interior dret buscant la mitja punta. A més també debuta amb la selecció japonesa absoluta i serà a la Copa Amèrica que ara s’inicia, per tant  el futbolista esquerrà ja sembla més fet que altres jugadors pels quals el club ha pagat per fitxar-los els darrers anys.

Però Take no es diu  Gonçalves ni Vitinho, qui va costar 1, 5 milions, ni Gabriel Novaes,  ni els seus agents tenen res a veure amb Andre Curry, i potser per això l’estructura esportiva liderada per Pep Segura va decidir no apostar en cas per ell  i pagar ni al seu club ni la seva fitxa, es parla de 1 milió nèt, com si s’ha fet amb futbolistes amb menys currículum però això si brasilers. I també es parla de que el jugador demanava un lloc al primer equip la temporada vinent, una demanda que veurem si és certa o si simplement és que el projecte esportiu pels joves de can Barça no l’ha convençut.

Presentació de Gabriel Novaes, fitxat al mercat d’hivern passat i que ha jugat només 6 partits al filial marcant un gol.

La decisió amb Kubo potser serà  recordada d’aquí un anys, dependrà com sempre del seu rendiment de blanc, però si valorem la decisió com cal fer-ho, en funció de si es consistent o no amb el model de Masia que es ven, cal afirmar que no pel fet de no apostar per un futbolista format al planter i si apostar any rere any per suposades figures brasileres. Aquesta inconsistència amb el model també l’ha denunciada qui serà candidat a unes futures eleccions, Víctor Font, amb una series de tuits a les xarxes, us el deixem.

Lectures 10457 vegades per 489 lectors

Comments Closed