SHARE

rouresJaume Roures va  explicar divendres passat la querella que havia presentat contra Sandro Rosell, i el Barça entre d’altres. Tal i com varem avançar en exclusiva el dijous, el màxim dirigent de Mediapro va explicar el cas d’espionatge que hauria viscut, un cas  que ara us explicarem amb detall, a més d’aportar-vos un vídeo de Xavi Torres a l’Esport Club que també serveix per aclarir el tema.

A qui va dirigida la denúncia

A Sandro Rosell, ex president del Barça, Joan Carles Raventós, actual director de seccions del Barça i ex treballador de Mediapro, Robert Cama i la seva muller , el responsable de l`àrea informàtica del Barça i també ex treballador de Mediapro, Bonus Sport Màrqueting, antiga empresa de Sandro Rosell, Socktel Servicios Informáticos, empresa de Robert Cama, i contra el mateix F.C. Barcelona, coautor quan Rosell va entrar al club i víctima abans  de la seva entrada el 2010.

Quins són els delictes denunciats i a quins anys fan referència

La denúncia per espionatge sistemàtic inclou tres possibles delictes com són delicte per revelació de secrets, per furt continuat  i contra la intimitat personal. El cas hauria començat l’any 2009, amb  Robert Cama treballant a Mediapro i amb Sandro Rosell preparant el seu assalt a la presidència del Barça, i hauria durant fins l’octubre de l’any 2011, amb Rosell ja de president del club i que és quan es detecta el cas i Mediapro acomiada Cama.

Quina és la cronologia dels fets

Segons el que es va explicar divendres , el cas s’iniciaria el 2009 , any a partir del qual n Sandro Rosell hauria pogut pagar entre 75.000 i 100.000  euros anuals a Robert Cama per rebre tots els correus de Jaume Roures, tant enviats com rebuts. A més, Roures va parlar que tindria documents pels quals aquest demanava un sou de 185.000 euros per un contracte de 6 anys.

Aquests correus també els rebria automàticament Joan Carles Raventós, un suposat espionatge que els podia ser útil tant pel seu intent d’accedir al Barça, pels amics de Roures com Laporta o Guardiola, com per la seva pròpia empresa, Bonus Sport Màrqueting era competidor de Mediapro en alguns camps.

Un cop Rosell accedeix a la presidència al juliol del 2010, el cas no deixaria d’existir fins al mes d’Octubre del 2011 quan Jaume Roures descobreix els fets, també ajudat per la poca discreció de Rosell, i acomiada Robert Cama de Mediapro.

Aquest no tarda em trobar feina, doncs es contractat pel Barça com a cap d’informàtica, càrrec en el que encara es manté, tot i una conversa prèvia , i un correu,  entre Antoni Rossich, director general aleshores del club, i Jaume Roures en la que aquest  li explica els motius del seu acomiadament de Mediapro.

La conversa entre Roures i Rosell

Segons va explicar el cap de Mediapro,  l’ex president blaugrana li hauria reconegut que rebia aquests correus  personals de Roures, però que els eliminava sense llegir-los, “feia Delete”, alhora que convidava a Roures a solucionar-ho a la catalana, “Avui per tu i demà per mi”. Tal i com Roures va afirmar, ell és molt català però no és ruc i un cas com aquest havia de passar pels jutjats.

A qui es va espiar

Entre els 500 folis i 3 discs durs aportats per  Mediapro es troben converses amb Joan Laporta, sobre per exemple el contracte de Mediapro, Ferran Soriano, Marc Ingla, Andrés Iniesta, per un tema d’explotació de la seva pàgina de Facebook,  amb representants com Pere Guardiola, com a representant de Luís Suárez, Josep Maria Orobitg o Ramon Sostres o  empreses com Prisa, Banc Sabadell  o Caja Madrid.

Entre els qui també van ser espiats en el cas hi hauria Pep Guardiola,  amb contractes com el seu  de renovació amb juntament amb Tito, qui hauria estat informat  des del primer dia del cas, per tant des de l’any 2011 quan Sandro Rosell era el seu president.   A tots aquests suposadament espiats, Roures els va convidar a sumar-se a la demanda.

La doble cara de Rosell

Tal i com Roures es va encarregar de recordar, Sandro Rosell va ser molt crític sempre amb el suposat espionatge que el Barça hauria fet a alguns dels seus directius en  l’etapa final del mandat de Joan Laporta, un comportament que ell mateix hauria pogut dur a terme si es confirmen els fets denunciats per Roures.

El mateix màxim dirigent de Mediapro va titllar l’ex  president blaugrana de “ miserable” i ” amoral” a més d’afirmar que “Això demostra que qualsevol club pot arribar a ser dirigit per un miserable que tingui retòrica“.

El comunicat del Barça

Després de  la roda de premsa, el Barça va redactar un comunicat sobre el tema em el explica que demanarà que s’arxivi la causa en el que afecta al club i demana respecte pels ex presidents i pels dos empleats del club En el comunicat, el Barça sembla deixar clar que no farà res amb els dos empleats denunciats alhora que no explica si president Bartomeu tenia coneixement dels fets, tal i com Roures  va explicar en la seva roda de premsa.

El propietari de Mediapro  va deixar clar en la seva compareixença que no sabia si algú més dels 4 denunciats era conscient dels fets quan es van produir, tot i que va confirmar que tant Josep Maria Bartomeu com Javier Faus si van saber en algun moment perquè li haurien comentat a ell personalment.

Vídeo roda de premsa íntegre de Jaume Roures

Lectures 3850 vegades per 940 lectors

Comments Closed