SHARE

El projecte de grada d’animació , protagonista avui a ‘La Vanguardia’

Fa ja més d’un mes de l’assemblea de compromissaris del Barça i d’algunes de les decisions presses ben poc se’n ha parlat des de aleshores. Entre elles del tema de la creació de la Grada Jove. Avui torna als mitjans aquesta iniciativa que tanta controvèrsia va crear en el seu moment pel fet que pogués suposar la tornada dels violents a l’estadi. ‘La Vanguardia’ publica un article titulat “Barca y Mossos, pulso final por la grada joven”.

El periodista Enrique Figueredo explica les dificultats que el projecte està trobant pel fet que “muchos de los aspirantes a ocupar dicho espacio en el estadio no son bien vistos por Interior”. Així, sense el “obstàculo en forma de lista de nombres y apellidos que separa a Mossos d’Esquadra  de la directiva del F.C. Barcelona, la denominada grada de animación del Camp Nou sería ya una realidad con fecha concreta”.

En  l’article ens diu que Mossos i club s’han posat d’acord en tot “excepto en quiénes podràn acudir a la zona del gol norte que acogerá la grada joven”, fet que ha fet que el club hagi demorat l’execució de la iniciativa,  per segons el periodista no “entregar una lista para que se la devuelvan llena de aspirantes tachados”.  A més, explica que tot i que des del club “no pueden discutir los criterios en los que se apoyan los Mossos”, la directiva “busca una manera que la policia autonómica flexibilice un tanto su postura si es posible”.

Per intentar aquesta relaxació de les postures d’Interior, afirma que es busca “multiplicar hasta donde haga falta las medidas de seguridad, inviertiendo lo que sea necesario”, un fet un xic contradictori amb la mala salut econòmica del club, perquè “los Mossos accedieran a permitir la entrada a destacados aficcionados que, aún no teniendo antecedentes, la policia autonómioca considera que son potencialmente peligrosos”.

Així des del Barça i pel que diu el periodista, la directiva està disposada a fer un esforç en creure en la necessitat d’aquesta grada d’animació, de la que segons Cardoner  “si se excluye a demasiada gente es posible que no tuviera presencia y carecería de sentido”. A més, destaca que mentre en els mitjans policials “se de por hecho que la grada de animación es ya un asunto a punto de ver la luz”, al club es parli encara de mesos  de treball per endavant.  També afirma citant fonts policials que “el club nos demuestra que esta grada es su màxima prioridad  en estos momentos y que la quieren poner en marcha cuanto antes”.

Per altra banda, l’article també cita els avançaments en termes de logística per l’aplicació de la nova grada, en els que aquest cop sí  els dos, Mossos i club, van de la mà. Es destaca que “el perímetro la zona de aficionados destinada a alentar  a los jugadores locales estará perfectamente delimitada y contarà con acceso propio”. A més, en el seu interior “serà necessaria la identificación  con huella digital”, permetent “saber en cada partido que aficionado ocupa qué plaza en concreto”.

Per  acabar es parla del funcionament de  la grada mitjançant uns estatuts i que a cada partit es variarà la gent “bien por sorteo o bien por el mecanismo de turnos que se establezca en los estatutos”. Posteriorment , “se redactará días antes del encuentro la lista de los agraciados y se entregarà una cópia a los Mossos para su revisión”, en el que serà “un tramité sencillo pues el club ya habrà eliminado  de ella a los aficionados que la policía autonómica  considere indeseables”.    

Esperem per tant que, com bé diu l’article al final, només es permeti l’accés a l’estadi a les persones que autoritzin els Mossos i que les presses no siguin males conselleres  en un projecte que pot millorar l’animació els dies de partit a l’estadi però que s’ha de realitzar amb les màximes condicions que assegurin les forces de  seguretat del país.

Lectures 2295 vegades per 780 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY