SHARE

 

Sada

 

A diferència del que succeeix a l’equip de futbol, on s’ha obtingut un record històric de títols amb el planter com a base, el Barça de bàsquet no ha trobat la fórmula d’aconseguir èxits amb els jugadors de casa com a base de la plantilla. De fet , en l’equip de la propera temporada només hi haurà Navarro i Sada, més Hezeonja que puja del filial, com a únics jugadors formats a les categories inferiors.

La base del bàsquet blaugrana, tot i dominar els campionats catalans i espanyols no és capaç d’aconseguir formar jugadors pel primer equip. Una de les causes podria ser la poca confiança per part dels darrers entrenadors, Ivanovic i Pascual,  i l’altra es podia trobar en l’alt esglaó que hi ha del salt del filial al primer equip.

A diferència del futbol, on els darrers anys el segon equip juga en una lliga molt competitiva com és la segona divisió espanyola, el filial del bàsquet blaugrana juga en una LEB Or- la segona divisió del bàsquet espanyol-  que en els darrers anys ha perdut competitivitat i nivell per culpa de la crisi. Aquest fet, implica que els jugadors formats a les categories inferiors del conjunt blaugrana notin amb molta força el salt al primer equip.

Tret de Navarro i Pau Gasol, els darrers jugadors formats al planter blaugrana que han arribat al primer equip, Sada i Rabasseda, han hagut de passar per un equip pont. Sada va estar tres anys a Girona i Rabasseda va estar un any cedit a Fuenlabrada. De fet, una de les possibles causes per les quals Rabasseda no ha acabat de rendir com s’esperava al primer equip potser ha estat el poc temps que s’ha estat rodant en un altre equip ACB.

Aquest temps de rodatge en un altre equip ACB a llarg termini acaba sent positiu, tenint com a prova dos exemples, Nacho Martín –MVP de la passada lliga ACB amb el Blancos de Rueda Valladolid i Xavi Rey- jugador de l’Herbalife Gran Canaria que aquest estiu ha sonat pel Barça i que jugarà el proper Eurobasquet amb la selecció espanyola-. Aquests exemples mostren que el bàsquet blaugrana forma bons jugadors, però que potser cal un període de rodatge abans de fer el gran salt al primer equip.

Potser aquesta línia és la que se segueix de cara el futur, amb els traspassos de Joan Creus Jr i Markus Eriksson a la Bruixa D’Or Manresa i l’arribada de Rabasseda a Estudiantes. Potser amb aquesta nova via de trobar un equip pont s’aconsegueix que progressivament el primer equip es vagi nodrint de jugadors formats al planter, aspecte que a dia d’avui no succeeix sigui per la manca d’oportunitats o pel baix nivell de les categories inferiors, on el Barça acostuma a guanyar per la seva superioritat física sobre els seus rivals, o per la innexistència d’una segona divisió amb bon nivell competitiu per rodar les joves promeses.

Un equip amb jugadors de casa faria augmentar la connexió del públic del Palau amb l’equip, fet per el qual cal un replantejament de la política de planter per fer front a un dels mals endèmics de la secció al qual no s’ha posat remei en els darrers anys.

Lectures 3248 vegades per 707 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY