SHARE

fausEl Barça presenta uns beneficis de 32 milions la temporada 2012-13 que ara tanquem, unes xifres que permeten que la junta de Rosell deixi d’avalar. El vice president de l’àrea econòmica del Barça ha presentat avui les dades  de tancament del present exercici, que a més dels beneficis explicats compta amb una reducció  del deute de 3 milions degut a la compra de Neymar, comptabilitzada   a l’any 2012-13 al tancar-se abans del juny.

Les xifres presentades milloren en 3 milions els imports pressupostats a l’inici de l’exercici, estimaven uns beneficis de 29 milions, amb uns ingressos de 491 milions d’euros, quatre milions menys que la temporada passada, i unes despeses de 443 milions d’euros, dos milions més que els de la temporada passada. Entre les despeses de l’exercici destaquen la prima per haver  guanyat la Lliga (entre 16 i 20 milions), la pèrdua per la venta de Villa (8 milions), a més de 12 milions de les inspeccions fiscals dels anys 2005, 2006, 2007 i 2008.

Faus ha explicat que la junta està “moderadament satisfeta”, destacant que “per primera vegada en tota la història del Club estem aconseguint una estabilització entre els ingressos i la massa salarial esportiva”.  A més  el vice president ha destacat que s’hagi estabilitzat la massa salarial dels jugadors del primer equip (entre 201 i 210 milions, aquest any en concret 212 ), més que del cost dels fitxatges,  un argument diferent del que defensava  Faus fins fa poc, que no es podien gastar més de 60 milions en fitxatges, una xifra ja gastada amb Neymar, el cost del qual s’ha tingut en compte a la temporada 2012-13.

Respecte a les operacions tancades aquest estiu, el vice president ha destacat que la de Villa permet mantenir l’equilibri salarial que hem esmentat, i la de Thiago “si bé , no és bona en l’aspecte esportiu, si és una grandíssima operació en l’aspecte econòmic”, tot això segons ell per la intervenció del president Rosell. A més,ha deixat clar que  el club té diners per afrontar qualsevol fitxatge que demani la secretaria tècnica i el nou tècnic, a més de destacar  respecte a les seccions que la de bàsquet presenta un dèficit de 24 milions,  gairebé dos milions més de pèrdues que l’any anterior quan  eren 22,8 milions.

Pel que fa a la reducció del deute nèt del club , aquesta només ha estat de 3 milions d’euros, quedant l’import en un total de 331 milions, per la compra  de Neymar, si  aquesta no s’hagués produït la reducció hauria estat de 50 milions. Una xifra molt lluny encara dels 200 milions d’euros  als que es pretén arribar la temporada 2015-16 per tal de poder fer front al projecte de construcció del nou estadi.

A més les xifres presentades avui  per la junta de Rosell li permeten un altre aspecte tant important per ells  com el fet de no haver d’avalar, doncs  si mirem els resultats des de la seva entrada al club, 9 milions de pèrdues el primer any, 49 de beneficis l’any passat i 29 positius aquest any, presenten un saldo positiu superior al 10% dels ingressos pressupostats per  la temporada. Si mirem el de la temporada passada com a base ,  amb 470 milions d’ingressos, veiem que el saldo positiu presentat per la junta és superior a aquests 47 milions, permeten no haver d’avalar a la junta actual i obrin la porta a un avançament electoral en qualsevol moment.

Lectures 2154 vegades per 637 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY