SHARE

L’Associació d’Amics de la Llengua Catalana ha aconseguit que la UEFA acceptila seva denúncia contra “el racisme anticatalà” que el Reial Madrid va mostrar en l’anada de les semifinals de la Champions de la temporada passada en el partit entre el Madrid i el Barça al Santiago Bernabéu.

A través d’una carta dirigida al president de la UEFA, Michel Platini, l’Associació denuncia que el club blanc va prohibir l’ús del català en la megafonia de l’estadi tot al·legant “problemes d’ordre públic”, el que considera un acte clar de racisme. Aquell 27 d’abril, es va utilitzar el català abans del partit però no després ni durant. L’Associació d’Amics de la Llengua Catalana també va denunciar que des de la graderia se sentissin constantment crits de “puta Barça, puta Catalunya”.

La carta, firmada pel president de l’Associació, demana que no es penalitzi únicament el racisme pel color de la pell, sinó també el racisme cap a una llengua, en aquest cas, el català.

Enviada el passat 27 de juny, l’entitat no ha volgut fer pública la carta fins ara ja que considera que és millor exposar els fets “fora de la passió del moment”.

La carta, enviada en anglès, és la següent:

Barcelona, 27 de juny del 2011

Sr.MICHEL PLATINI, president dela UEFA

NYON
SUÏSSA

Benvolgut senyor,

El sota signant RAMON SERRA i REIG com a president de l’associació AMICS DE LA LLENGUA CATALANA, inscrita en el registre de la Generalitatde Catalunya amb el número 21.258, amb domicili a Barcelona,(…)

EXPOSA:
Que un cop que ja han passat moltes setmanes després dels partits de semifinals de la Champions entre el Reial Madrid i el FC Barcelona, i fora de la passió del moment, pensa que arriba l’hora de prendre mesures contra l’acció racista que va tenir la directiva del Reial Madrid envers la llengua catalana en el partit jugat al Bernabeu el 27 d’abril.

Com sabeu, el català és la llengua pròpia de Catalunya i del FC Barcelona. Aquesta circumstància és acceptada amb tota normalitat per la UEFA en permetre fer conferències de premsa abans i després dels partits europeus en aquesta llengua i també en la megafonia dels estadis. Fins ara no hi havia hagut cap incident en cap camp europeu i s’havia aconseguit l’us del català amb normalitat.

Doncs bé,la directiva del Reial Madrid va prohibir l’ús del català en la megafonia tot al·legant problemes d’ordre públic. Convertir el català en un problema d’ordre públic és un acte racista que hauria de ser sancionat com cal. La intervenció directa del ministre de l’Interior d’Espanya, senyor Alfredo Pérez Rubalcaba,va fer possible que s’usés finalment el català abans del partit, però no al final perquè els empleats del Reial Madrid van impedir l’accés del locutor en llengua catalana al seu lloc de treball.

La nostra associació està molt reconeguda a la UEFA per la seva campanya contra el racime. Però entenem que aquesta no s’ha de limitar a castigar els insults pel color de la pell dels jugadors sinó també que ha de castigar el racisme i violència contra les llengües com ha passat en aquest cas.

D’altra banda, durant el partit no van cessar els càntics de “puta Barça,puta Catalunya” així com altres crits ofensius per al poble català. És més, com varen mostrar les imatges de TV3, al final del partit encara molta gent insultava Catalunya i desitjava la mort dels catalans en ser entrevistades en directe per aquesta televisió. Les imatges en són testimoni impagable.

Per tot plegat,

DEMANO:

Quela UEFAsancioni com cal aquestes manifestacions racistes i genocides del Reial Madrid i que des d’ara mateix i per sempre mésla UEFAsancioni també els actes contraris a les llengües i identitats nacionals dels clubs. Que els pobles i llengües sense Estat també mereixem respecte.

Cordialment,

RAMON SERRA

President d’AMICS DE LA LLENGUA CATALANA

Lectures 2318 vegades per 885 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY