SHARE
Arda Turan amb Bartomeu en una imatge d’arxiu.

Era l’estiu del 2015 quan la junta gestora presidida per Ramon Adell feia oficial el fitxatge d’Arda Turan, l’aposta electoral de l’aleshores presidenciable Josep Maria Bartomeu. Avui el turc era presentat com a nou jugador del Medipol Basaksehir i el president del seu  nou club desvetllava l’acord amb el Barça per la cessió del futbolista, que inclou que cobrin un mínim d’un 20% d’un possible traspàs sense haver pagat res més que la seva fitxa durant les properes dues temporades i mitja, un total de 10 milions d’euros fixes.

El preu del desig del candidat a repetir com a president, amb el beneplàcit d’un Luis Enrique acabat de renovar amb el triplet, va ser de 34 milions fixes més 7 variables per l’Atlètic de Madrid, qui va fer el negoci del segle amb un jugador que ja comptava amb 29 anys. A més el club blaugrana va acordar un salari de primera espasa pel futbolista de 8 milions d’euros fixes més que podrien arribar als 11 milions d’euros amb variables.

Per tant amb dues temporades i mitja en nòmina blaugrana, perquè les seves actuacions al camp han estat més que discretes, el cost fins ara del fitxatge es de 56 milions d’euros , el traspàs més 20 milions de fitxa fixes, inclosos els 2 milions del que resta de temporada a càrrec del Barça. Tal i com ha explicat el president del seu nou club, aquests pagaran 2 milions pel futbolista aquesta mitja temporada i 4 més cada una de les dues properes temporades si el Barça no el ven abans.

En aquest sentit, els turcs cobrarien un 20% del traspàs si aquest es produís el proper estiu i un 25% si es al final de la segúent temporada sense haver desemborsat més que el sou del jugador. En cas que el club blaugrana no aconseguis venndre’l, el cost de l’aposta seria de 64 milions d’euros, cal sumar-li la meitat de la fitxa d’aquesta temporada, 2 milions, i de les dues properes, 4 milions cada una. 

Si la xifra ja ens sembla elevada si la comparem amb el seu rendiment al terreny de joc encara fan més evident el fracàs esportiu de l’operació. El futbolista acaba  la seva ètapade blaugrana amb 55 partits jugats, més d’un milió d’euros de cost per partit, i 15 gols, 3,7 milions per gol, i 11 assistències, 5 milions d’euros para cada una. 

Per tant a tots els efectes, aconsegueixi el Barça vendre o no el futbolista, l’aposta de Josep Maria Bartomeu és una ruinosa operació económica i sobretot esportiva, com algunes d’altres els darrers anys. Perquè pagar menys de 30-40 milions per un futbolista, no vol dir automàticament que sigui una operació barata perquè només el rendiment del futbolista al terreny de joc determinarà si es bona o no pel club i l’acumulació d’errors en aquests fitxatges pot ser més perjudicial que l’error en una gran operació.

 

 

 

Lectures 3712 vegades per 410 lectors

Comments Closed