SHARE

 Les set precandidatures del Barca viuran avui el seu dia més decisiu, amb la presentació de les firmes de suport als seus projectes que les convertiran en aspirants o no finals a la presidència del club. A hores d’ara i a falta de l’sprint final , la darrera hora per presentar-les és a les 9 del vespre, 4 candidatures sembla que passaran el tall, mentre la una tindrà de lluitar fins al final i dues més esperar a una altre ocasió.

Qui serà entre els propers aspirants a la presidència serà qui fins fa poc l’ocupava, Josep Maria Bartomeu, qui superarà amb claredat els 2534 suports, ajudat per un dels col.lectius que millor ha tractat i del que ha obtingut un bon rèdit en forma de firmes, les penyes del club. Qui també passarà el tall i amb claredat serà l’ex president Joan Laporta, a qui el seu pas pel programa de Josep Cuní i l’atac sofert per tots els periodistes allí presents ha donat un impuls final a la seva candidatura. 

Qui també serà entre els aspirants a dirigir el club serà Agustí Benedito, a qui la feina feta durant els cinc anys amb les penyes no li ha donat el rèdit en forma de firmes esperat, però que també passarà el tall i aspirarà a convertir-se en la sorpresa dels comicis en els debats com a l’any 2010. Un altre que també aspirarà a la butaca blaugrana serà Toni Freixa, qui tot i alguns dubtes al final aconseguirà les firmes per seguir a la carrera electoral.

Per últim i amb opcions encara trobem la candidatura sorgida de les xarxes socials, SeguimentFCB, qui lluitarà fins el darrer moment per assolir els suports per seguir defensant les seves dues propostes, la Grada Jove i l’Agència de Viatges pròpia. Si fem cas d’informacions del propi grup, estan molt a prop d’aconseguir les 2534 necessàries, tot i que després cal passar les validacions de les mateixes.

A partir d’aquí ni Jordi Majó,qui anularà la presentació de Laudrup i ho anunciarà, ni Jordi Farré, ho anunciarà avui a la tarda de manera oficial, han assolit els suports necessaris per seguir en el procés. Si pel que fa al primer ha menystingut el pes de Cardoner en els suports penyístics,al segon l’hauria penalitzat el poc coneixement de la seva figura i qui sap si els principis, doncs hauria rebutjat un paquet important d’entrades conscient del que podien suposar i que tot i amb elles no arribaria a passsar el tall.

Cal recordar la dificultat en la cerca de firmes en aquesta ocasió, sense partits del primer equipi amb només un partit del bàsquet, i que pot fer que les xifres s’allunyin molt de les presentades a les darreres eleccions del 2010. En aquella ocasió Sandro Rosell en va presentar 13.620 (35201 vots en les eleccions), Agustí Benedito 8.044 (2520 vots),Marc Ingla 7.014 ( 4288 vots) i Jordi Ferrer en va presentar 6.168 (3935 vots).

Pel que fa als horaris de presentació de les mateixes, tot apunta a que Joan Laporta serà el més matiner a les oficines del club, a les 19 hores i després d’un acte a la seva seu, seguit de Freixa, Bartomeu, cap a les 8 hores, i Benedito cap a les 21:45. Després d’una sèrie de consultes, es donarà el número de signatures presentades per cada equip, a falta de les validacions pertinents.

Lectures 1389 vegades per 454 lectors

Comments Closed