SHARE
Marc Ingla en una imatge d'arxiu.
Marc Ingla en una imatge d’arxiu.

Marc Ingla va ser un dels impulsors del creixement econòmic experimentat pel Barça durant el mandat de Joan Laporta. Un creixement que va situar el club a l’elit econòmica i que segons qui va ser vice president de l’àrea de Màrqueting i Mèdia del club s’ha frenat amb la directiva actual, tal i com deixa clar avui en una entrevista al blog de Jordi Badia, qui fou director de comunicació del club del 2003 al 2008.

En aquesta qui fou candidat a les eleccions l’any 2010 deixa clar que el fet que el Barça hagi passat del lloc dos al quatre al darrer rànquing de Deloitte es deu a que “el club ha deixat de créixer els darrers anys”  i s’ha perdut quota  en un mercat que ha crescut un 325 els darrers tres anys.

Per explicar aquest estancament Ingla cita 4 factors: No saber explicar i vendre una idea del Barça, que la directiva no s’ha sabut prou, l’estancament del mercat espanyol i per últim la disminució en el rendiment esportiu darrerament. En aquest sentit, tot i valorar positivament alguns acords recents, també destaca que per ell “Tenim una samarreta massa comercialitzada i massa plana de logotips a la Lliga.”

Alhora de buscar nous actius a explotar, Ingla destaca el nou estadi, a favor del qual va votar en el referèndum, tot i destacar que es va molt tard en aquest tema. Sobre la convocatòria electoral i els acords comercials que la junta actual pot tancar destaca que  aquesta “pot estar temptada a fer acords amb molt de ressò en clau electoral però potser menys bons un cop ben analitzat el valor real del club.”

Al voltant de com afrontar el futur creixement econòmic del club lligat al nou estadi, destaca que “caldria anar a una estratègia dual d’abonaments amb experiències a l’estadi superiors per gent disposada a gastar-se molts diners (però per això cal un nou estadi), combinat amb abonaments més barats i flexibles”.

Per últim, Ingla destaca les claus de l’èxit d’altres clubs com Madrid o Manchester, alhora que alerta que al club li cal “una millor gestió comercial i tenir èxit esportiu sostingut” per tal que les necessitats de finançament del nou estadi no situï el club n una situació complicada.

Lectures 1724 vegades per 465 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY