SHARE

El Barça visita el Coliseum Alfonso Pérez , en homenatge a l’ exmadridista amb un trista etapa com a  culé també,  per enfrontar-se a un   Getafe, que  ocupà l’onzena posició de la taula i que ve d’encaixar dues doloroses derrotes per tres a zero, la darrera a Europa i que els deixà gairebé sense opcions a l’Europa League.

L’ inici de temporada de l’equip ha estat marcat per l’excessiva irregularitat del mateix, capaç de golejar una setmana per tres a zero  i ser igualment golejat pels mateixos registres  la propera, produïda sobretot per les baixes  de l’equip, sobretot en defensa.

Al capdavant de l’equip hi trobem al primer exmadridista del conjunt -hi són de forma nombrosa a la plantilla   per les bones relacions  entre clubs i la condició de soci madridista del seu president-   en la figura de Míchel. Aquest afronta la seva segona temporada complerta , després de salvar l’equip a les darreres jornades de la temporada 2008-2009, i ho fa amb el llistó molt elevat de la darrera temporada on l’equip va assolir el sisè lloc.

L’estil de  joc de l’equip és un  estil  ofensiu basat en el bon toc de pilota  , com el que ja tenia el seu tècnic a la seva etapa de jugador,  articulat en un sistema 4-2-3-1 amb una defensa sòlida i  jugadors  tècnics  a la línea de  tres per nodrir de pilotes a l’únic punta de l’equip.
Pel que fa al conjunt i un estiu més l’equip ha  sofert la marxa dels seus millors homes a equips de  nivell superior,  en aquest cas Soldado i Pedro León, i del rendiment dels seus substituts en dependrà el  del conjunt. Especialment important serà en el cas del davanter en la figura del nou fitxatge  Colunga ja que Soldado va convertir gairebé un terç  dels gols del seu equip la darrera temporada.

A la porteria hi trobem, com no, un ex madridista com es Codina, qui es va consolidar l’any passat per davant d’ Ustari gràcies a la seva envergadura i bons refusos però se segueix mostrant força insegur i irregular. Per davant seu i a l’eix de la defensa  el líder de la mateixa és el veterà argentí Cata Díaz, dur i   amb bon  desplaçament de pilota i un bon joc aeri, juntament amb Rafa, un bon marcador i també bo en pilotes aèries a les dues àrees.
Als laterals per la dreta l’equip té la important baixa per lesió  de l’ ex madridista Miguel Torres i el seu lloc l’ocupa  el jove uruguaià Pablo Pintos,  força ràpid i amb bon llançament. Per l’esquerre recuperen  després d’una lesió al titular Mané, bon defensor  que es limita a tasques més defensives que ofensives, amb el recanvi del jove Marcano, qui també pot ocupar l’eix de la defensa gràcies a  la seva alçada propera al metre noranta.

Per davant seu i al doble pivot hi trobem a  un fix com és el ghanés Boateng, tot un pulmó  i especialista en la recuperació de pilotes, amb el recanvi de Borja, amb un perfil similar a l’anterior sobretot per la capacitat de  recuperació de pilotes.
Al costat d’un  d’aquests hi ha un jugador més creatiu com  seria el cedit culé  Víctor Sánchez, tot un comodí ja que pot ocupar llocs a la defensa i al mig del camp, i com a alternatives  en aquest, el  veterà Casquero, molt perillós pel seu llançament des de mitja distància, o  el jove de lapedrera  madridista, Mosquera, amb bona tècnica  qui també pot actuar a la banda.

A les bandes per la dreta hi trobem  Arizmendi, qui també pot ocupar el centre de l’atac, que destaca per el seu treball més que per la seva habilitat golejadora, amb el relleu de Pedro Ríos, igualment  treballador però amb menys presència física.
Per l’esquerre,  i amb la baixa per lesió de Gavilán, hi trobem un habitual de l’equip com Manu del Moral que pot ocupar qualsevol posició ofensiva i que é tot un perill per la seva mobilitat i a més  cada any assegura unes bones xifres  golejadores.
Pel centre i donat que una de les estrelles com Parejo, amb bona tècnica i amb molta visió de joc,  apunt a la banqueta en sortir d’una lesió, llavors  el seu lloc l’ocuparia l’uruguaià Albín, bona tècnica  també, però sobretot bo en el llançament de faltes.

Al davant com a referència ofensiva i amb la  baixa important per lesió de Colunga , el lloc sembla destinat al veneçolà Miku,  amb un físic important que li permet protegir  la pilota i no exempt de rapidesa en els metres finals. Com a alternatives a aquest hi trobem a Arizmendi ,deixant  la banda dreta  per Ríos,  o Manu del Moral, deixant la banda  per Mosquera.

Per Ivan Vilalta

Lectures 4377 vegades per 1445 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY