SHARE

Avui el Barça farà la seva presentació oficial davant la seva afecció, tot i que ja hagi disputat un encontre davant d’aquesta, a més de disputar el seu torneig d’estiu Joan Gamper,  que ha perdut un xic la tradició d’abans per l’atapeït calendari, davant del Nàpols.  Els napolitans segueixen la tradició italiana del torneig, fins a sis equips l’han disputat abans, arriben després de ser una de les revelacions de la passada temporada al Calcio amb una tercer plaça final a la taula que els permetrà tornar a la màxima competició continental, un fet que no succeïa des de feia 20 anys.

 La SSC Napoli  és tot un emblema de la ciutat, peculiar on les hi hagi,  i que ha convertit el futbol en tota una religió per la gent de la zona. Els dies de glòria del club es remunten a mitjans de la dècada dels 80  quan Maradona va aterrar  a les seves files amb un fitxatge rècord, precisament des del Barça.El “Pelusa” va fer d’un equip petit una de les potencies del futbol italià gràcies a  la seva qualitat individual, així com també per atreure altres cracks com Careca, i  fou protagonista dels grans èxits de la història del club com foren els dos Scudettos, una Copa i una Copa de la UEFA.

Des de la marxa del crack argentí pels seus problemes amb el dopatge, l’equip va iniciar una etapa negra que  feu que l’equip fins i tot  perdés la categoria fent que al final de la temporada 2002-2003 l’equip arribés a la Tercera divisió, la Sèrie C. El pitjor moment no tardaria en arribar quan al 2004 l’equip desapareixia per deutes i era refundat amb el nom de Napoli Soccer de la mà del productor cinematogràfic  Aurelio De Laurentis, nebot del mític Dino. A partir de llavors la millora del club ha estat constant any a any fins al tercer lloc de la temporada passada, i en aquesta  l’ambició no s’ha aturat  com ho demostrà el fet d’haver realitzat dues de les contractacions més oneroses de l’estiu al Calcio costoses , en les figures de Santana i Inler.

 Pel que al planter, aquest està en mans de Walter Mazzarri, qui va arribar a la banqueta dels napolitans l’any 2009 procedent de la Sampdoria i que ha aconseguit  conjuntar un bloc que mescla a la perfecció la forta disciplina al darrera, un mig del camp amb talent i treball i dos puntes amb el gol a la sang. Al darrera un vell conegut com l’ ex espanyolista Víctor Ruiz, en una defensa comandada  pel capità Paolo Cannavaro, germà de l’ ex madridista.

Per davant un mig del camp amb el treball de Gargano però sobretot amb el talent i  lideratge de Marek Hamsik,un dels millors del Calcio.Al davant una parella  del tot mortífera formada per  l’uruguaià  Cavani, tot un killer com demostren els seus 33 gols en 47 partits l’any passat,  i l’argentí Lavezzi, menys efectiu i més intermitent però amb bona qualitat així com també visió de joc entre línies. 

Per  Ivan Vilalta 

Lectures 1734 vegades per 633 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY