SHARE

El club va explicar ahir els resultats econòmics

El Barça va anunciar ahir els seus resultats econòmics de l’any en veu del seu vice president econòmic Javier Faus, qui explicar que els beneficis del club havien els millors de la història, amb 48,8 milions de beneficis, 18 milions més que els pressupostats inicialment. Aquesta desviació positiva a priori es deuria principalment a l’estalvi en primes per la no consecució dels títols més importants, que hauria suposat una despesa de 12 milions al club.

Sí analitzem les xifres presentades ahir pel club, força bones en els temps de crisis que correm, veurem que  els ingressos mantenen la seva senda de creixement,  amb un augment del 4,5% respecte les xifres de l’any anterior, però en la que ja es nota cert estancament. Així mentre aquest havia crescut fins ara a ritmes del 15 % anual  des de la temporada 2007-08, la xifra dels 500 milions, que gairebé s’ha aconseguit aquest any amb 494,9, semblarà més complicada de superar, i com va dir ahir Faus caldrà un augment del pes via online o via abonaments dels socis.

Una porta a un augment directe d’aquest concepte, indirectament ja ho van  fer al excloure  el partit de la Supercopa de l’abonament,que  ja fou oberta ahir per Faus al afirmar que s’estudiaria de cara la temporada vinent, en una pujada que veurem com encaixaria el soci en la situació actual. Aquest augment aniria lligat al bon ritme de venta d’entrades, ha estat record aquest any amb 50 milions, que podrien fer pensar la junta en aquest augment en l’abonament per compensar la no venta d’entrades o inclús en poder  excloure algun partit més de l’abonament.

Pel cantó de les despeses les alegries han estat menors perquè aquestes han augmentat respecte l’ import pressupostat, de 441,10 a 446, tot i que si han disminuït respecte la temporada anterior en 31 milions, tot i no haver-se pagat primes per la consecucció de títols el que evidencia que l’austeritat potser no ha estat tanta . Aquesta disminució s’explicaria sobretot per la disminució de les despeses explotació, pèrdues en traspassos i explotació, tot i les liquidacions de noms que tant ha agradat pronunciar la junta , inclús ahir,com els de Keirrison o Henrique.

En les despeses també cal destacar que la massa salarial esportiva segueix essent elevada, un fet lògic també al  comptar amb alguns dels millors jugadors del món , al voltant dels 300 milions però aixó sí s’ha disminuït el seu percentatge respecte els ingressos totals.

Una altre de les dades que va donar l’encarregat de la caixa blaugrana  va estar relacionat amb els possibles fitxatges d’aquest estiu al indicar que no estava previst invertir més dels 40 inicialment pressupostats, en resten 26. Una decisió aquesta que unida al preu de Javi Martínez,  mínim 40, fan pensar que els diners restants es podrien quedar a la caixa perquè units als de la propera temporada  servissin per finançar Neymar, que podria costar més de 60, un fet que alguns periodistes de mitjans afins al club ja deixen caure avui.

Lectures 5828 vegades per 818 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY